Jump to content
POLITISTI.ro

M-am transferat la alt judet unde sunt obligat sa ocup o alta functie nedorita

Fromemil

Recommended Posts

Eram agent principal2 la rutiera pe D.N. ,dar ptr ca am cunoscut o fata din alt judet am facut raport sa ma mut,stiind sigur ca e un post vacant acolo tot la serviciul rutier! Am facut raport sa ma mut conform pregatirii mele la serviciul rutier ,mi-a fost aprobat de ambii inspectori sefi ai ambelor judete si trebuia sa ma prezint pe 1decembrie la acel judet ptr a-mi incepe serviciul

Cand am ajuns la serviciu mi-a zis ca nu sunt la serviciul rutier cu sunt numit la juridic,fara macar sa fiu anuntat ! Acel post la juridic e vacant de 3ani ptr ca au fugit toti!

Va rog ajutati-ma cu un sfat ce e de facut????

• Member

Pentru inceput, aprofundeaza bine codurile civile!

Problema asta apare pentru ca faceti rapoarte de mutare "in orb" si nu indicati concret functia pe care vreti sa va mutati.

Marea majoritate scrieti "pe o functie corespunzatoare gradului si pregatirii mele".

Astfel, le permiteti bagabontilor sa va zvarle unde vor ei!

Du-te in audienta la inspectorul sef si explica-i problema ta.

Iti dau cateva idei de ce s-a procedat asa:

-Nu vrea nimeni functia.

-E carca de munca.

-Vei implementa dosare de contencios in SNRI.

-Esti rutierist, deci se presupune ca te-ai descurca sa faci niste intampinari la instante. Marea majoritate a contestatiilor de p-v-uri sunt pe rutiera.

-Ai fost disperat sa te muti.

-N-a sunat nimeni pentru tine.

Etc, etc

Edited by Ecou
  • Upvote 4

Sunt ofiter operativ, iar in data de 08.10.2013, mi s-a aprobat mutarea de la IPJ la DGPMB. De asemenea, tot in cursul lunii octombrie mi-a fost acceptata mutarea si de catre DGPMB, insa pana in prezent nu am primit niciun raspuns in legatura cu mutarea mea. Stiu ca au fost blocate mutarile pentru scurt timp intre unitati, insa mai stiu si prevederile OMAI 298/2011. Astept sfaturi.

Kawasaki daca vrei un lucru bine facut, fa-l cu mana ta.

Intereseaza-te ce s-a intamplat cu raportul tau pentru ca banuiesc ca are un numar de inregistrare.

Mergi la SMRU de la IPJ, cere lamuriri, iar daca ti se va spune ca s-a respectat procedura, adica in 5 zile de cand a fost avizat favorabil a fost transmis la DGPMB deplaseaza-te la seful de cadre de acolo si intreaba ce s-a intamplat cu raportul tau.

Conditia necesara si suficienta este sa aiba numar de inregistrare...daca nu Dumnezeu cu mila!

Numai ca vezi tu imi este greu sa cred ca ambele unitati, cea cedenta si cea cesionara , ti-au aprobat raportul si nu ti-a fost comunicat raspunsul. Cum este si mai curios de ce nu ti-au comunicat raspunsul daca era negativ.

Termenul de raspuns este de maxim 45 de zile dar numai daca se impune.

In mod normal in 30 de zile ar fi trebuit sa primesti un raspuns, pozitiv sau negativ.

Edited by Elvis
  • Upvote 1
  • 2 weeks later...

Am intocmit raportul foarte bine ,ba chiar am specificat ca doresc sa vin operator radar la serviciu rutiera si mi s-a aprobat! Am facut raport catre Bucuresti privind situatia mea,au fost sunati ,(de seful "resurse umane")cei de la judetul unde trebuia sa fiu mutat si....tot asa a ramas,ba am promisiunea ca datorita acelui raport catre Bucuresti nu voi mai fi niciodata la rutiera!

Am incercat sa ma intorc de unde am plecat pe postul meu dar s-a ocupat si am fost nevoit sa accept la juridic,punandu-ma sa fac si un raport precum ca accept acel post ca sa se spele pe maini! Mi s-a explicat ca nu am ajuns la timp cu spaga ,se zvonea ce ceilalti ofereau chiar 5000€ ptr acea functie! Ciudat e ca eu am avut promisiunea insp sef ca voi ocupa acea functie ,dar daca omul a vazut ca nici in prima zi n-am deschis usa cu capu,exact in acea zi cu mine de fata a dat functia altcuiva,cica a primit un telefon de mai sus

Am ajuns prin cineva la acest inspector sef si ce credeti mi-a semnat raportul de mutare inainte sa fie semnat de cei de la judetul meu...adica omul parea de super cuvant,dar ...Daca n-am avut banutii care se zvonea ca trebuiesc dati...mi-a dovedit cine-i sefu ,ba chiar am fost umilit de sefa de la resurse umane zicandu-mi "sa plec dracu de unde-am venit"

Da ...doar cinci mii! Eu vin dintr-un judet in care chiar nu se pune mana dar aici am fost luat in ras de toti zicandu-mi ca stiu ei de ce ma luptam sa ajung la rutiera

As face sa cada multe capete dar sistemul asta e mult prea corupt si n-ai sprijin.ca sa se rezolve ceva trebuie sa faci un scandal mediatic ,dupa care bineinteles ca devii oaia neagra a unui colectiv

• Upvote 2

5000  € pentru o funcţie la rutieră??? 

probabil la serviciul ala rutier e ca la vama....... mai aduc astia bani de acasa numai sa-i lase :)):)) :))

Este posibil ca dupa ce esti acceptat, dupa o selectie in vederea ocuparii unui post, toate documentele intocmite sa fie clasate? Mentionez ca pe langa unele documente pe care le-am semnat, am fost evaluat si de un psiholog, iar rezultatul examinarii a fost - APT.

Kawasaki daca cauti raspunsuri aici spune toata povestea.

Nu putem sa ne dam cu presupusul pe nimic.

Care documente le-ai semnat?

Vezi ca exista un OMAI nr. 257/01.08.2007 in care sunt stipulate foarte clar situatiile in care poti sa ajungi la psihologul unitatii.

Fromemil daca vei sta ascuns in iarba nu o sa te vada nimeni.

Daca sefa de cadre de la mine din judet s-ar adresa oricarui politist din judet in halul asta crede-ma ca as face in asa fel in cat sa regrete.

Numai ca vezi tu trebuie sa inveti sa fi politist! Sa pricepi ca sunt unii care lucreaza in politie!

Ne spui ca un loc la rutiera la tine in judet costa 5000 de euro.....pai nu conteaza ce stii conteaza ce poti sa dovedesti.

Judetul, cum se numeste judetul?

Ca poate mai intra pe aici baieti de la DGA care sunt interesati de subiect!

Realitatea este crunta cand crezi tu ca asa trebuie sa fie...si accepti!

Nu asta este realitatea! Realitatea in Politia Romana este ca din cauza unor jegosi suntem perceputi toti ca niste spagari.

Si nu sunt multi, sunt cativa!

Spagari pe care din cate vad ii protejezi si tu.

Din cauza asta suntem in realitatea asta paralela despre care ne vorbesti pentru ca noi ca niste politisti adevarati nu suntem in stare sa-i aratam cu degetul pe aia care pun mana.

Uite o sa-ti spun ceva, o sa-ti dau un sfat gratuit....daca gandesti sa nu spui, daca spui sa nu pui pe hartie, daca pui pe hartie sa nu semnezi, daca ai semnat......sa nu te miri!

Tu esti la faza in care te miri!

Pai te-a pus cineva sa accepti postul de la juridic?

Te-a pus cineva sa faci alt raport?

Sincer, in toata povestea asta si tu esti vinovat! Pentru ca ai acceptat ,,realitatea"! 

Edited by Elvis
  • Upvote 1

Era vorba de o selectie pentru ocuparea unui loc liber, iar in urma acesteia am fost ales pentru ocuparea locului respectiv. Ca si documente pe care le-am semnat este vorba de acordul meu pentru ocuparea locului respectiv, din acest motiv a fost nevoie si de avizul psihologului.