Jump to content
POLITISTI.ro

Creditele acumulate dupa terminarea studiilor in cadrul Academiei de Politie


Epsilon

Recommended Posts

Am citit pe internet ca dupa terminarea studiilor in cadrul Academiei de Politie se acumuleaza anumite credite.In ce scop pot fi folosite aceste credite?

Edited by Epsilon
Link to comment

Aceste credite transferabile (prescurtarea parca ECTS) au aparut odata cu Conventia de la Bologna, la care tarile europene , inclusiv Romania,  au aderat . In mare  (citez din memorie ) Conventia prevede ca invatamantul universitar este organizat pe ciclu 1 studii universitare si  ciclu 2 studii de masterat . Pentru a se face o echivalare/ transferare intre cursuri/facultati/ universitati/cicluri s-a inventat creditul ca o unitate de masura ce reprezinta  anumita perioada de timp alocat studiului, cercetarii, practica, seminarii laboratoare, etc.. Daca retin bine 1 credit reprezinta 5-6 ore de studiu. De exemplu  un curs de drept penal semestrul 1 la fac. de drept este cotat sa zicem cu 5 credite. In Romania, prin lege,  anumite facultati au obligatoriu 180 credite  ( in general cele mai usoare, altele cum este dreptul 240 credite, iar altele care presupun studiu 6 ani (medicina, arhitectura parca) au mai multe credite pe care trebuie sa le obtii. Daca intr-un an nu iei examenele , automat nu iei nici creditele .

 In cazul Academiei de Politie, pentru ca se fac trei ani, probabil sunt alocate 180 credite, ai sa vezi mai bine pe diploma/suplimentul de diploma, acolo formularul tipizat pe langa  toate notele pe care  le-ai luat in anii de studiu, are alaturat si creditele dobandite la materia respectiva , centralizate pe an, apoi pe facultate. Pentru a absolvi Facultatea de drept de exemplu, iti sunt recunoscute cele 180 credite de la Academia de Politie, dari mai trebuie 60 credite (un an).  La fel este si in cazul masterelor au alocate si ele credite transferabile. Pentru a afla detalii privind creditele da o cautare pe ,,Goagal ,, privind procesul de la Bolgna si vei afla toate infromatiile necesare.

Lectura placuta !

Edited by LORD
  • Upvote 2
Link to comment

Pana la urma creditele mai sunt transferabile?am inteles din topic-ul anterior ca nu se mai pot continua studiile juridice in cazul celor care au absolvit OSP.Sau nu este nimic batut in cuie?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.