Jump to content
POLITISTI.ro

Vecini galagios , merge prea tare

tza

Recommended Posts

Ok .. sa o iau cu inceputu , adica cam acum 5 ani sau ceva ... apartamentu de sus este al unei batrane , care are 2 nepoti ... o fata si un baiat , pe la 25 de ani . De mult timp am probleme cu ei , noaptea nu au somn , merg tare prin casa pana noaptea tarziu . Chestia asta se intampla de mult aveam acum cativa ani o lustra cu lanturi , bateau asa de tare incat se misca destul de tare . In fine a trecut o perioada si nu a mai stat nimeni ,dar de anu trecut iar sau mutat in casa . In vara 2012 , in timpu sesiunii , asa mi-a spus, tipa mergea prin casa apropate toata noapte , ea zicea ca invata , dura undeva pana la 4-5 dimineata . Mergea prin casa , mai batea ceva , trantea usi , scapa dusu , dasea cu aspuratoru , etc etc . Am fost la ea de 2 ori , am chemat politia de 3 ori , ultima data mi sa spus sa nu mai chem politia pt ca ei nu au ce constata ... Pana la urma sa mai calmat lucrurile , DAR maroritatea timpului bate si mai mereu termina undeva pe la 22:30 si 23:30 . In unele nopti , foarte tarziu , pe la 23:00 -01:00 nioaptea se aude o bubuitura foarte puternica , sa intamplat de 2 sau 3 ori . cateodata incepe sa bata foarte tare la 1 noaptea cate o jumatate de ora . El pur si simplu merge foarte apasat , si se aude cum ar fi incaltat cu bocanci grei si foarte tari . Nu e o chestie constanta . dar e foarte deranjanta , mereu depaseste ora 22:00  , de multe ori pana la 12 noaptea si dupa . Sunt 5 - 10 minute de pauza si dupa iar incepe . De cateva zile muta mobila prin casa , se aude incredibil , trebuie sa vb mai tare in casa , aproape sa tip ca sa pot sa port o conversatie .... ieri de la 17 pana putin dupa 22 au mutat in continu , fara pauza. Am urcat sus si am vazut ca sunt 2 baieti care muta mobila inca un etaj mai sus . Tot ieri cam pe la 23 sau potolit si am reusit sa adorm , dar la 5 dimineata m-au trezit iar cu cateva zgomote de scurta durata.

Ce pot eu sa fac cu aceste chestii neregulate , la intamplare ? Nu exista sambata , duminica , ore de liniste , nimic !!!
Legea spune ca pana la ora 22 poti sa faci ce vrei ? Dar ce inseamna asta ? Daca e asa , dau drumu tare la muzica si plec de acasa , opresc la 22 si asta e ...
Nu stiu ce sa mai fac , nu gasesc solutie . Am bagat si dopuri in urechi dar sunt foarte incomode .

Multumesc.

• Moderator

Poti sa te muti. Traiul la bloc inseamna si anumite compromisuri pe care trebuie sa le faci in vederea unei convietuiri pasnice. Sau iti poti izola fonic tavanul si peretii. Solutii sunt, trebuie doar sa le cauti. 

• Upvote 1

Sunt pentru cei care si le pot permine, casa nu o pot vinde pentru ca bunica nu a putut sa faca succesiunea . Ideea e ca din c in ce mai mult lumea e foarte nesimtita , face ce vrea , cand vrea si nu o mai intereseaza . Si cand cineva incearca sa faca ceva , i se dau raspunsuri ca cel de sus. Eventual pot sa ma si omor nu? sau sa surzesc ? sau sa il iau la bataie? Se par ca daca gandesc putin gasesc si eu solutii.

Din pacate, de asa natura sunt si blocurile comuniste, construite repede, ieftin si prost. Iti dai seama ce factor de stress e pentru cel caruia ii spui ca merge prea apasat prin casa, si trebuie sa mearga pe varfuri ca sa nu deranjeze vecinul de sub el. Cristi are dreptate, trebuie facute compromisuri, tu nu vrei/nu poti sa-ti antifonezi apartamentul, cel de deasupra nu vrea/nu poate sa mearga pe varfuri sau sa-si faca programul dupa al tau... 

Exact in momentul asta vecinului meu de deasupra ii latra cainele in casa...ar trebui sa chem politia, ca e stresant? Se linisteste el, pana la urma, asta e viata la comun...

Daca iti face chestia asta dupa ora 22 timp de ani de zile , zilnic DA !!!! El nu merge prea apasat ci bubuie , pur si simplu . Gandeste te la o persoana de 150 de kile , dau exemplu , care merge in bocanci de armata , in pas alergator . Can trece prin camera misca lusta , stramba tablouri , simt vibratiile pana un acrurile patului . Pur si simplu nu am cum sa reproduc aceste zgomote chiar daca as vrea . Sa te trezesti la 1 noaptea cu fica ca iti cade tavanu in cap , se aud bubuituri puternice , paarca o mare biblioteca plina cu carti ar cadea in mijlocu nopti , pur si simplu fara motiv !!!
Asta e nesimtire curata , toata lumea are treaba , chiar si eu , din cand in cand , dar ma opresc la o ora rezonabila !!!!

Totusi, nu exagera. Cred ca face zgomot dar nu asa cum spui tu. Recunoaste ca esti o fire foarte sensibila si te-ai invatat sa nu locuiasca nimeni in apartamentul de la etajul superior. Decat sa chemi politia pentru asa ceva, mai indicata este o discutie purtata in mod amiabil cu vecinii.

Sa nu schimbam subiectu , marius , fa alt topic te rog .

Asta e ideea ca nu exagerez , chiar asta e ideeea . Din acest motiv sunt aici , disperat , cautand solutii . Se cunoste cand merge normal prin casa , scartie ceva parchetu si asta e ....
Nu sunt singuru care spune asta , mai am si eu musafiri , si toti au spus ca exagereaza . Daca asta ti se pare exagerat  , inseamna ca nu sti povestea cu ala care a refacut de 2 ori parchetu ca ii scartia prea tare lu ala de jos . Daca doar ar scartii parchetu as fi cel mai fericit . Asta 1 la mana , orice activitate pe la 1 , 2 noaptea e clar deranjanta , sa stai toata noaptea treaz sa faci asta e chiar nesimtire . Indiferent cat de tare sau incet se aude , el deranjeaza , daca omori un om cu o simpla palma , asta inseamna ca nu patesti nimic? doar pentru ca majoritatea nu mor???

am vb de 2 ori cu ei , cu ton clam , la 1 metru jumate de usa lor si am inchis conversatia cu cu te rog frumos incearca .... a raspuns ca el nu face , ca face vecinu de sus , ca trebuie sa invete .. ca etc etc

hai sa mai exagerez putin , acum 10 min a inceput o serie de batai de sa miscat becu din aplica , se auzia cum batea de geam , si usa de la bucatarie , care are geam patrat sus , a inceput sa se miste , el fiind putin desprins .  Cand comentati , stati sa v-a ganditi de ce forta e nevoie sa se intample asta?