Jump to content
POLITISTI.ro

Daca am facut liceu in strainatate pot devenii politist in Romania?


FirstSydra
Go to solution Solved by CITADELA,

Recommended Posts

La momentul actual am 14 ani si trebuie sa decid unde sa fac liceul, am niste rude in Italia si vreau sa stiu daca este OK sa fac liceul acolo. Daca nu, ce liceu imi recomandati? Stau in Bucuresti daca ajuta, multumesc. (Scuzati gramatica.)

Edited by FirstSydra
Link to comment
 • Moderator
 • Solution

Pentru recunoasterea studiilor efectuate in strainatate va trebui sa te adresezi Ministerului Educatiei, unde exista un departament specializat in "echivalari". Oricum, din cate stiu, nu sunt recunoscute automat studiile liceale, ci trebuie sa dai niste diferente (spre exemplu, la limba romana, pentru ca nu se studiaza acolo). O data recunoscuta diploma de bacalaureat in Romania, nu exista nici un impediment, daca indeplinesti celelalte conditii generale de selectie.

 • Upvote 2
Link to comment
 • 2 years later...

Salut tuturor! Sunt un membru nou și aș avea câteva întrebări, și o nelămurire în legătură cu documentele necesare admiterii. Sunt un băiat de 20 de ani, nu am antecedente penale sau vreo problemă cu legea, din punct de vedere fizic sunt în regulă, am 1,73m și 70 de kilograme, ador sportul (în special 'sala', iar aici mă refer atât la corp liber cât și la ridicat greutăți, am și o 'obsesie' cu dieta, 'mănâncă sănătos și trage tare'.). La învățătură m-am descurcat bine, media mea la bacalaureat fiind de 8,00.Totuși, trebuie spus că am studiat și absolvit în străinătate, în Italia mai exact, acolo unde am locuit 8 ani, din clasa a șasea până la completarea liceului. Nelămurirea mea în legătură cu documentele necesare admiterii se naște din pricina faptului că mie îmi 'lipsește' ceva, mai precis este vorba despre foaia matricolă, asta pentru că instituțiile lor nu dau așa ceva. Eu am doar adeverința provizorie care atestă faptul că am absolvit liceul și diploma în original. Mă interesez zilele acestea la școala respectivă și le cer măcar sa-mi trimită ceva de genul. Din câte am auzit de la cineva care lucrează în domeniu, pentru cei veniți de afară se mai fac și excepții, nu pentru că am fi noi VIP-uri, ci pentru că dacă nu am foaia respectivă nu este vina mea. Am o întrebare, în special pentru cei care studiază pentru a deveni polițiști. Cunoașteți cazuri ca al meu, persoane venite din afară care au reușit să intre la poliție? Trebuie spus că de când am venit în țară, din toamnă m-am pus pe învățat, am învățat și istoria României ( chiar dacă nu se mai cere la Școlile de Agenți ) și limba română, am învățat din cartea lui Petricică, am facut grile la greu, mă descurc destul de bine și îmi place ce învăț. Știu că examenul va fi greu și doar cei care merită vor intra, cum este și corect, însă credeți că am șanse să intru? La engleză mă descurc foarte bine, punctajul meu fiind undeva în jur de 91%. La română am făcut un test (un fel de experiment) atunci când învățasem, pe lângă fonetică și vocabular, doar substantivul si complementele ( deci imi mai lipsea o bună parte din morfologie şi sintaxa ), am luat testul de la admiterea din 2015 de la Câmpina și la română am făcut 34/60. Bineînțeles că testele următoare s-au îmbunătățit 🙈 Și o ultimă întrebare, la Şcoala de Poliție ce se învață? Aici mă refer la 'materii', dacă se mai pot numi așa.

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

Ti-am dat un plus pentru ca mi-ai indulcit seara.

1. " am și o 'obsesie' cu dieta, 'mănâncă sănătos și trage tare" 

2. "am învățat și istoria României " -  mai bine te apuci de istoria românilor !

3. " am învățat din cartea lui Petricică " - Petricica, asta e ceva etalon?

Link to comment

Chiar mă așteptam la o observație de genul, câteodată oamenii sunt atât de previzibili. Despre istoria românilor, bună observație, dar ne-am ocupat și de ea 'domn şef', nu vă faceți griji. Cât despre plusul tău, ti-as da și eu unul pentru că m-ai lămurit, dar aveam un câine roz care a murit prea tânăr și mi-ai trezit amintiri neplăcute 

Edited by Marius
NU mai cita postarea anterioară, pentru că e INUTIL şi interzis de regulamentul acestui website.
 • Downvote 5
Link to comment
 • 4 years later...

Salutare, sunt un elev care a absolvit in Italia și vrea să se înscrie la academia de politie ioan cuza din București. Exista niște condiții în legătură cu caracterizarea dosarului sau nu vin aplicate?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.