Jump to content
POLITISTI.ro

Daca am facut liceu in strainatate pot devenii politist in Romania?

Mergi la răspuns Răspuns oferit de CITADELA,

Postare recomandată

Publicat (modificat)

La momentul actual am 14 ani si trebuie sa decid unde sa fac liceul, am niste rude in Italia si vreau sa stiu daca este OK sa fac liceul acolo. Daca nu, ce liceu imi recomandati? Stau in Bucuresti daca ajuta, multumesc. (Scuzati gramatica.)

Modificat de FirstSydra
  • Moderator
  • Soluţie
Publicat

Pentru recunoasterea studiilor efectuate in strainatate va trebui sa te adresezi Ministerului Educatiei, unde exista un departament specializat in "echivalari". Oricum, din cate stiu, nu sunt recunoscute automat studiile liceale, ci trebuie sa dai niste diferente (spre exemplu, la limba romana, pentru ca nu se studiaza acolo). O data recunoscuta diploma de bacalaureat in Romania, nu exista nici un impediment, daca indeplinesti celelalte conditii generale de selectie.

• Apreciez 2
  • 2 ani mai târziu...
Publicat

Salut tuturor! Sunt un membru nou și aș avea câteva întrebări, și o nelămurire în legătură cu documentele necesare admiterii. Sunt un băiat de 20 de ani, nu am antecedente penale sau vreo problemă cu legea, din punct de vedere fizic sunt în regulă, am 1,73m și 70 de kilograme, ador sportul (în special 'sala', iar aici mă refer atât la corp liber cât și la ridicat greutăți, am și o 'obsesie' cu dieta, 'mănâncă sănătos și trage tare'.). La învățătură m-am descurcat bine, media mea la bacalaureat fiind de 8,00.Totuși, trebuie spus că am studiat și absolvit în străinătate, în Italia mai exact, acolo unde am locuit 8 ani, din clasa a șasea până la completarea liceului. Nelămurirea mea în legătură cu documentele necesare admiterii se naște din pricina faptului că mie îmi 'lipsește' ceva, mai precis este vorba despre foaia matricolă, asta pentru că instituțiile lor nu dau așa ceva. Eu am doar adeverința provizorie care atestă faptul că am absolvit liceul și diploma în original. Mă interesez zilele acestea la școala respectivă și le cer măcar sa-mi trimită ceva de genul. Din câte am auzit de la cineva care lucrează în domeniu, pentru cei veniți de afară se mai fac și excepții, nu pentru că am fi noi VIP-uri, ci pentru că dacă nu am foaia respectivă nu este vina mea. Am o întrebare, în special pentru cei care studiază pentru a deveni polițiști. Cunoașteți cazuri ca al meu, persoane venite din afară care au reușit să intre la poliție? Trebuie spus că de când am venit în țară, din toamnă m-am pus pe învățat, am învățat și istoria României ( chiar dacă nu se mai cere la Școlile de Agenți ) și limba română, am învățat din cartea lui Petricică, am facut grile la greu, mă descurc destul de bine și îmi place ce învăț. Știu că examenul va fi greu și doar cei care merită vor intra, cum este și corect, însă credeți că am șanse să intru? La engleză mă descurc foarte bine, punctajul meu fiind undeva în jur de 91%. La română am făcut un test (un fel de experiment) atunci când învățasem, pe lângă fonetică și vocabular, doar substantivul si complementele ( deci imi mai lipsea o bună parte din morfologie şi sintaxa ), am luat testul de la admiterea din 2015 de la Câmpina și la română am făcut 34/60. Bineînțeles că testele următoare s-au îmbunătățit 🙈 Și o ultimă întrebare, la Şcoala de Poliție ce se învață? Aici mă refer la 'materii', dacă se mai pot numi așa.

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

Ti-am dat un plus pentru ca mi-ai indulcit seara.

1. " am și o 'obsesie' cu dieta, 'mănâncă sănătos și trage tare" 

2. "am învățat și istoria României " -  mai bine te apuci de istoria românilor !

3. " am învățat din cartea lui Petricică " - Petricica, asta e ceva etalon?

Publicat (modificat)

Chiar mă așteptam la o observație de genul, câteodată oamenii sunt atât de previzibili. Despre istoria românilor, bună observație, dar ne-am ocupat și de ea 'domn şef', nu vă faceți griji. Cât despre plusul tău, ti-as da și eu unul pentru că m-ai lămurit, dar aveam un câine roz care a murit prea tânăr și mi-ai trezit amintiri neplăcute 

Modificat de Marius
NU mai cita postarea anterioară, pentru că e INUTIL şi interzis de regulamentul acestui website.
  • Displace 5
  • Moderator
Publicat

Expresia prostul care nu-i fudul, ăla nu e prost destul are un sens destul de clar.

• Apreciez 1
  • 4 ani mai târziu...
Publicat

Salutare, sunt un elev care a absolvit in Italia și vrea să se înscrie la academia de politie ioan cuza din București. Exista niște condiții în legătură cu caracterizarea dosarului sau nu vin aplicate?

• Moderator
Publicat

Citește condițiile care trebuie indeplinite de candidati pe site-ul Academiei de Politie.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.