Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Modificare lumini la un autoturism


alynul
 Share

Question

Buna seara .

             De curand am cumparat niste faruri pentru golf 4 de la o firma de la noi din tara are pe el stantat tot ce trebuie , cum ca ar fi omologate pentru U.E , problema e ca farurile vin echipate cu pozitie tip angel eyes(tip bmw) , acestea utilizeaza niste beculete care se ard foarte repede (cam 1 data pe saptamana se ard din 20 de bucati cate utilizeaza cercurile .. minim 10-15 ) . As dori sa stiu daca as putea sa imi montez pozitii tip america ( semnalizarea sa utilizeze bec galben cu dublu filament 5/21w ) cand este selectata pozitia sa stea filamentul de 5w aprins iar cand semnalizez sa se aprinda si filamentul de 21w. Am voie cu astfel de pozitie daca anulez de tot acele "Angel eyes" (tip bmw)?

Multumesc.

 

P.S am atasat o poza cum ar fi normal si cum ar fi cu pozitia de tip "america"

post-11866-0-04016900-1385075213_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Art.112. – (1) Certificatul de înmatriculare sau de înregistrare ori dovada înlocuitoare a acestuia se reţine de către poliţia rutieră în următoarele cazuri:

 

d) vehiculul circulă cu defecţiuni majore la sistemele de iluminare-semnalizare sau cu alte dispozitive decât cele omologate;

Link to comment
Share on other sites

  • 0
  • Moderator

Pentru că absolut toate autovehiculele rutiere înmatriculate în România care sufera modificări asupra caracteristicilor constructive, trebuie să aibă omologare individuală eliberată de RAR.

Dacă autoturismul tău NU a fost prevăzut din fabricţie cu luminile pe care le vei monta ulterior, necesită o asemenea omologare RAR pentru a circula în legalitate.

Orice maşina fabricată şi/sau comercializată în România primeşte de la RAR o omologarea naţională de tip a vehiculelor rutiere în vederea admiterii în circulaţie pe drumurile publice din România, iar când se aduc modificări ale sistemelor şi mecanismelor ce concură la siguranţa circulaţiei  este necesară obţinerea unei omologări individuale.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Salutare

Doresc sa modific farurile unui golf 4 la fel ca cele din atasament si vreau sa stiu cat sunt de legale, fiind galben selectiv.

Este vorba de vopsirea interiorului "bulbului"  pentru faza lunga. Becul ramane cel normal alb. 

FB_IMG_1500107883094.jpg

FB_IMG_1500107888587.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.