Jump to content
POLITISTI.ro

Portul ilegal al uniformei...

Postare recomandată

• Moderator
Publicat

Din cate stiti, stimatii nostri conducatori din IPJ-uri sau chiar din MAI sunt foarte scrufulosi cand vine vorba de chestii de genul asta :

Ancheta a IPJ Constanta dupa ce nevestele unor politisti au imbracat de Revelion uniformele sotilor

Replica Constanta - Miercuri, 5 Ianuarie 2011

IPJ Constanta a inceput o ancheta interna dupa ce pe un site de socializare a aparut o fotografie in care doua sotii ale unor politisti erau imbracate, la petrecerea de Revelion, cu uniformele sotilor lor. Fotografia, in care apar patru tinere, a fost facuta intr-o locuinta din Mangalia, in noaptea de Revelion. Doua dintre cele patru tinere, sotii de politist, au aparut la petrecere in uniforma sotilor, cu camasa si cascheta de politist, iar celelalte doua purtau camasi simple albastre. Fara sa-si dea seama de urmari, una dintre fete a postat fotografia pe Internet, pe un site de socializare. In momentul de fata am dispus demararea unei anchete interne. La finalizarea anchetei interne va voi comunica si daca cei in cauza au fost de serviciu sau au fost liberi in ziua respectiva", a declarat Dumitru Catana, inspector sef IPJ Constanta. Tinerele care au purtat uniformele sotilor ar putea fi cercetate pentru port ilegal de uniforma de politie. Portul uniformei este reglementat prin Legea 218 pe 2003. Uniforma este purtata de cadrele active si, in mod exceptional, cu aprobarea ministrului, se poate purta si de cadrele in rezerva. In rest, de nimeni altcineva", a precizat Dumitru Catana. Cei doi politisti ale caror sotii apar in fotografie au fost audiati, miercuri, de catre conducerea Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta. Acesta nu este primul caz in care uniforma oamenilor legii este motiv de distractie la petreceri. In septembrie 2010, un agent de politie din Vaslui s-a fotografiat in timp ce a indreptat pistolul, in gluma, spre prietena sa, la petrecerea de majorat a acesteia. La petrecere a mai participat si un jandarm. Dupa ce au fost anchetati, politistul a fost destituit, iar jandarmul nu va putea avansa in functie timp de doi ani.

nevestelepolitistilorin.jpg

Iaca ce afirma domnul inspector sef al IPJ Constanta :

"În momentul de faTã am dispus demararea unei anchete interne! La finalizarea anchetei vã voi comunica si dacã cei în cauzã au fost de serviciu sau au fost liberi în ziua respectivã! Portul uniformei este reglementat prin Legea 218 pe 2003 si este purtatã de cadrele active si în mod excepTional, cu aprobarea ministrului, se poate purta si de cadrele în rezervã. -În rest, de nimeni altcineva? -De nimeni altcineva!"

Atunci, domnilor conducatori iluminati care sunteti deasupra plafonului de nori :

Ce ziceti de cazurile astea :

si asta :

http://www.youtube.com/watch?v=Ymwty6GQF3M

Rusine sa va fie, domnilor din conducere care va repeziti ca ulii asupra prazii impotriva unor amarati de agenti ale caror sotii si-au facut o poza personala imbracate cu o camasa si o cascheta de politie si nu vedeti ce e mai important. Nu ca as aproba gestul lor, dar totusi...mai vizionati odata ultimele doua videoclipuri si poate imi explicati si mie, unui muritor de rand, de ce unii sunt mai egali decat altii? :doh:

Domnule inspector sef al IPJ Constanta, poate va uitati la ultimul video sa imi explicati daca echipa de la Trazniti in Nato face parte din cadrele active sau in rezerva ale Politiei Romane.

Revin : RUSINE!

• Apreciez 2
Publicat

Bine punctat Kmcoio! Sa intelegem ca aceia care poarta uniforma de politie in cadrul unor emisiuni de divertisment si fac bascalie pe seama politistilor, au aprobarea ministrului?! :unsure:

Publicat

Kmcoio, ti-am respectat in majoritatea postarilor opiniile tale, dar aici nu sunt de acord cu tine si sa ma argumentez :

1. Sunt doua planuri diferite : unul folosirea abuziva a uniformei de politist de catre niste sotii ale unor colegi (cu care nu sunt de acord) si al doilea folosirea abuziva a uniformei de politist de catre artisti in diverse emisiuni umoristice unde politisti sunt prezentati intr-o imagine defaimatoare (cu care deasemeni nu sunt de acord).

2. In ceea ce priveste afisarea sotiilor de politisti cu uniformele barbatilor, o consider o tampenie din partea acestora, dar si o PROSTIE mai mare din partea acestor colegi. Nu au gasit alt mijloc de distractie sunt absolut de acord sa plateasca, maine o sa ne trezim ca trimit femeile in locul lor la serviciu. Doar nu au vrut sa protesteze , ca nu au cu ce sa se imbrace ? Am aproape 19 ani in politie si nu am permis nimanui sa imi imbrace haina pe care o respect chiar in conditiile vitrege in care sunt. Daca aceste sotii chiar aveau o curiozitate sa vada cum le sta aceea haina trebuia sa o faca intr-un cadru intim nu sa posteze pe diverse canale media, doar nu era naivi sa creada ca postandu-le pe Facebook o sa le vada bunica de la Cucuietii din Deal ? Cu siguranta vroiau sa epateze ! Ce au cautat,l asta merita. In opinia mea ma dezic de acesti politisti si cred cu prisosinta ca merita o mustrare scrisa !

3. In ceea ce priveste uniformele de politist folosite la glumele proaste din televiziune, este normal ca Ministerul, sindicatele, C.N.P.-ul sa faca demersuri la Consiliul National al Audiovizualului ,pentru ca acestea sa fie folosite in mod decent, fara o defaimare a politistilor, in caz contrar C.N.A. sa dispuna sanctiunile pe care le are in competenta( avertisment public, somatie, amenda, inchiderea temporara a postului ) . Nu am auzit nici un protest al institutiilor mai sus amintite, sau vreo luare de pozitie in cazul emisiunilor de genul celor mentionate . In alta ordine de idei, interzicerea totala a folosirii uniformei in creatiile de televiziune si cinematografie, ar aduce atingere dreptului la exprimare, insa o folosire decenta este binevenita. Aduceti-va aminte folosirea uniformelor de politie/jandarmerie in filmele cu Louis de Funees (seria Jandarmii) sau cele cu Mister Bean, sunt folosite decent desi ironizeaza politistii o fac intr-un mod subtil si nu vulgar, tendentios si plin de stereotipuri. Sa nu uitam ca nicaieri in lume ,politia - un organ represiv- nu este iubita (si adeseori acest lucru se reflecta si in filme) dar in schimb este respectata si de temut .

• Apreciez 4
  • Displace 1
  • Moderator
Publicat

Ordinul MAI 236 din 30 septembrie 2009

[...]

Art. 6. - Pentru activitati culturale si filmari, uniformele politistilor se pot inchiria persoanelor juridice, cu respectarea prevederilor Hotararii Guvernului nr. 733/2002 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea si realizarea de servicii de catre unitatile Ministerului Administratiei si Internelor.

[...]

Publicat (modificat)

Pai Lord cand colegilor nostrii li s-au intocmit plangeri penale pentru defaimare adusa insemnelor statului (aruncarea caschetei) s-a sesizat ,,societatea civila".

Oare aceiasi societate civila de ani de zile de ce nu s-o fi sesizat si in cazul Garcea, Trazniti in NATO, In puii mei etc?

Nu sunt de acord cu ce au facut sotiile politistilor dar hai sa le taiem capul sotilor pentru ca sotiile lor s-au imbatat putin.

Cand vine vorba de un politist care greseste trebuie linsat si de catre cine- tocmai de cei care ar trebuii sa ii apere.

Esti sigur ca erau camasile sotilor?Ca nu sunt imprumutate de la Vacanta Mare?

Repet ,nu sunt de acord cu asemenea manifestari dar daca Bendeac are voie in fiecare saptamana de ce nevasta unuia dintre politisti nu ar avea voie de revelion?

Poate era vreun bal mascat si s-au deghizat in politiste :ner:

Parerea mea. :emo-yessir:

PS. Marius sunt uniformele nostre de zii cu zii. De ce nu le dau macar insemnele jos, stema ,inscriptii, epoletii cu grade etc.

Crezi ca aceasta prevedere este buna pentru politie?

Halal cultura -Vacanta Mare.

Modificat de Elvis
  • Apreciez 2
  • Moderator
Publicat (modificat)

Da, Marius, dar ce ne facem cu Art. 236. din Codul penal care incrimineaza "Ofensa adusa unor însemne" impunand ca:

"Orice manifestare prin care se exprima dispret pentru însemnele României se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 3 ani." Poate ai vazut cum poarta astia uniforma in emisiune si ce fac cu ea.

@LORD : o parere pertinenta pe care o respect in totalitate. Pe mine ma deranjeaza ca mai-marii se frig urgent cand vine vorba de cate un amarat de agent si se fac ca nu vad cand astia cu activitatile lor "culturale" isi bat efectiv joc de o uniforma a statului.

Elvis, bine punctat. De unde a stiut domnul inspector sef ca uniforma apartinea sotilor celor patru femei in cauza? Daca erau ale...amantilor? :ner:

Modificat de Kmcoio
Publicat

Ambele situatii trebuie condamnate si judecate cu aceeasi unitate de masura. Daca sunt de-ai nostri, nu trebuie sa fim subiectivi. Eu i-am pus pe acelasi plan sotiile, Bendeac, Garcea, ETC.

In alta ordine de idei , cea umoristica, stau si ma gandesca ce sanctiuni o sa primeasca sotiile de la colegi, sper sa nu ajunga la urgenta ??? Si in al doilea rand, in aceeasi nota, sa stii ca sotiile acestora chiar sunt frumusele, au picioare frumoase 9ca prea le-au ridicat in sus, in fotografie ).

• Moderator
Publicat (modificat)

Crezi că pot fi tras la răspundere pentru că mi-am îmbrăcat soția în uniformă și am făcut sex cu ea? Se poate interpreta că am f---t instituția poliției și pe mai marii ei, în maniera aceasta? Dacă da, atunci am să o fac mai des... :ner:

Lionn...nu ma mai pot opri din ras.... :ner: ai o bila verde de la mine! :ner:

Modificat de Kmcoio
Publicat

Dragii colegi, eu cred ca nu suntem normali, mai toti stam pe forum si comentam un fapt aprope insignifiant, pe cand in laboratoarele MAI-ului si nu numai, se coace disponibilizarea. Zau daca nu vine sa cant ca in Vacanta Mare : NOI NU SUNTEM NORMALI !!

Publicat

...nu am vrut decât să fac o delimitare între acțiunea în sine (portul uniformei) și scopul urmărit. Mi se pare exagerată cercetarea declanșată de mai marii ipj-ului mai ales partea cu ”la finalizarea anchetei voi comunica dacă cei în cauză erau de serviciu sau liberi în ziua respectivă” . Ce are a face dacă soții lor erau sau nu de serviciu? Nu aveau cu ce să se îmbrace? Două sunt explicațiile: ori cel care a făcut această afirmație nu mai știe pe ce lume e, acum după sărbători ori, doamnele în cauză sunt chiar polițiste...

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat (modificat)

Foarte buna observatia, lionn.

Daca se dovedeste ca politistii in cauza erau la serviciu si nu au decat un rand de camasi , inseamna ca nu erau camasile lor.

Deci sunt nevinovati.

Sa fie cercetate infractoarele :ner: :ner:

Cu stima. :emo-yessir:

Modificat de Elvis
  • Apreciez 1
Publicat

Lord, nu le purta de grijă lor. Indiferent ce am face noi, tot aia s-ar hotărâ. Fii atent, însă ce zicea un fabulist:

”Câți oameni sunt la noi

Și din acei de soi

Ce fac gura cam mare

Pană ce capătă unsoare,

Până ce-i împaci cu titluri, ranguri nemeritate,

Sau cu gulere-nfirate

Până ce le pui căluș

Cu vreo mănoasă slujbă, pe care așa o poartă,

Încât adesea-mi vine să blestem strâmba soartă

Ce-i scapă de cătuși.”

Publicat

Simpatica fabula, dar eu am impresia ca nu ati iesit inca din sarbatori, ori voi tineti ca la noi in Bucovina, de abia Boboteaza incheie sarbatorile de iarna !!

Publicat

LORD, nu suntem subiectivi, ci realisti! Ce vina au colegii ca sotiile lor s-au distrat putin?! Acum ce era sa faca oamenii, sa isi puna lacat pe dulapul de acasa? S-au simtit si ele bine in lipsa sotilor, care, cu siguranta, erau de serviciu! Ce atata tragedie ca au vrut sa isi simta sotii mai aproape?! E plin internetul de astfel de poze si nu se mai autosesizeaza nimeni!

Publicat

Era o zicala inainte ,care suna cam asa : In materie de sex, intre patru ochi orice este permis ! Cam asa si cu sotioarele, daca nu trageau perdeaua Facebook sa vada toata lumea era OK, dar asa este ca si la incadrarea cu perversiunile sexuale : se expun oprobiului public. Desi am relatat intr-o nota vesela, opinia mea ramane aceeasi : daca o faceau in casa ,nu era o gaura in cer, dar daca s-au laudat ca proasta in targ, merita rasplata.

Publicat

Cel care are postate pe contul sau pozele lucreaza la o subunitate aproape de cea la care lucrez eu. Din cate am auzit petrecerea a avut loc la acesta, acasa in Mangalia, in noaptea de revelion, iar cele care au pozat intradevar sunt sotii de politisti.Pozele au fost postate de sotia colegului si nu de catre acesta, colegul a avut cunostinta de poze dar din pacate nu a avut cunostinta ca sotia va posta acele poze.

In principiu nu prea sunt de acord cu postarea acestor poze dar.....

Nu vad cu ce sunt mai defaimatoare aceste poze decat emisiunea care a avut loc de curand pe PRIMA TV in care apare tot o domnisoara cu fusta mini si uniforma de politist, cu decolteu mai mult decat generos, care se plimba languros pe langa ERNEST, protagonistul emisiunii "Ochii din Umbra" parca se numea, sau binecunsocuta emisiune GARCEA, sau TAXI DRIVER, sau etc. in care tot apar si apar numeroase domnisoare care asociaza in mod constient uniforma de politie cu fete care arata de parca fac trotuarul.

Cu riscul de am repeta, nu sunt de acord cu postarea fotografiilor dar sa nu uitam ca si mass-media dezvolta de multe ori intr-un mod tendentios anumite ipostaze in care sunt surprinsi colegi de-ai nostri.

• Moderator
Publicat

Mie poza respectivă nu mi se pare deloc defăimătoare. Cred că sefii IPJ-ului exagerează în această situație, pentru a face pe plac unor ziariști frustrați.

Publicat (modificat)

Crezi că pot fi tras la răspundere pentru că mi-am îmbrăcat soția în uniformă și am făcut sex cu ea? Se poate interpreta că am f---t instituția poliției și pe mai marii ei, în maniera aceasta? Dacă da, atunci am să o fac mai des...

tare remarca!!!!!! :ner: :ner: :ner: :ner:

Modificat de eduscho
Publicat

Uniforma politiei romane nu se compune dintr-o sapca si o camasa descheiata (iar cine sustine contrariul il rog sa se prezinte intr-o dimineata purtand strict articolele respective la munca) iar fara o serie nu poate spune nici macar base cu ochiul lui ager daca in mana cea din stanga tine pistolul, o bricheta sau o jucarie, cum n-a putut lamuri nimeni treaba asta nici la miting.

Una peste alta.. circ de ochii presei.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.