Jump to content
POLITISTI.ro

Evaziune fiscală cu bijuterii din aur şi argint


NewsBot

Recommended Posts

Evaziune fiscală cu bijuterii din aur şi argint

 

Poliţiştii gălăţeni au indisponibilizat peste 16 kilograme de bijuterii ce par a fi din aur şi 7 kilograme bijuterii posibil din argint, în urma unor controale efectuate la două firme din Tecuci.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Galaţi au efectuat verificări la două societăţi comerciale, din municipiului Tecuci, ce au ca obiect de activitate comercializării de bijuterii din metale preţioase.

Astfel, la o societate comercială de profil, poliţiştii au identificat 9.849 de grame de bijuterii posibil din aur, 7.725 de grame de bijuterii posibil din argint şi 54 obiecte de cult, expuse spre vânzare, pentru care administratorul societăţii nu a prezentat documente de provenienţă.

Bijuteriile nu aveau aplicate marcajele prevăzute de lege, fapt ce contravine art.12 din OUG 190/2000 (în vederea prevenirii unor acte de comerţ sau fapte de comerţ ilicit, metalele preţioase trebuie să fie marcate înainte de comercializare sau după caz, înainte de expunerea spre comercializare). Întreaga cantitate de bijuterii a fost indisponibilizată.

De asemenea, poliţiştii au găsit, la o altă societate de profil, 7.046 de grame de bijuterii posibil din aur expuse la vânzare, pentru care administratorul societăţii nu a putut prezenta documentele de provenienţă. Bijuteriile nu aveau aplicate marcajele prevăzute de lege. 

În cauză, au fost ridicate bijuteriile, precum şi sumele de 5.000 de euro şi 20.000 de lei identificate la punctul de lucru, bani pe care administratorul nu le-a putut justifica.

În ambele cazuri s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.