Jump to content
POLITISTI.ro

Lege pentru disponibilizarea - concedierea politistilor

Marius

Recommended Posts

@Elvis

Iar scrii "prostii". Nu cunosti amanunte, sau nu vrei sa asculti. Este clar reorganizarea trebuie sa aiba loc. In aceasta sesiune nu se mai poate organiza o "asumare a raspunderii'"si nu cred ca vor risca acest lucru. Sunt de acord totusi ca toti parlamentarii stiau de cand au votat legea Bugetului pentru anul 2011 s-a prevazut "încadrarea în cheltuielile bugetare şi în numărul maxim de posturi aprobate.". Cred ca solutia ar fi sa se propuna modificarea legii Bugetului, dar si rectificarea acestuia pentru MAI. Dar... nu este posibil, deoarece orice rectificare se face numai cu aprobarea FMI si mai ales pentru "cheltuieli cu salariile " nu se va aproba.

Se pare totusi ca au un Plan B. Acesta consta intr-o REORGANIZARE a MAI. Solutia este in prevederile art.. 22 alin 8, art.69/1 alin 1 lit j, art 78/2, alin 1 din legea nr. 360/2002 actualizata , cu aplicarea prevederilor art. 100, alin 1-5 din legea nr. 188/1999 actualizata.

Vom vedea ce va urma...

Edited by radusandu

http://www.realitatea.net/igas-are-o-noua-solutie-pentru-reducerea-a-9-500-de-posturi-din-mai_838730.html

Igaş a propus, de exemplu, ca DGIPI şi DGA să devină o singură structură. Funcţiile de execuţie din instituţia nou înfiinţată ar urma să se ocupe prin concurs - încă un mod ca din sistem să se mai "radieze" nişte locuri.

Traian Igaş a propus şi extinderea competenţelor pentru unele structuri. Astfel, Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) ar urma să se ocupe şi de autorităţile administraţiei publice locale. Asta în condiţiile în care, potrivit unui studiu, 57,8% dintre cetăţeni consideră că primăriile din ţară sunt afectate de corupţie.

• Moderator

Este clar reorganizarea trebuie sa aiba loc.

[...]

Se pare totusi ca au un Plan B. Acesta consta intr-o REORGANIZARE a MAI. Solutia este in prevederile art.. 22 alin 8, art.69/1 alin 1 lit j, art 78/2, alin 1 din legea nr. 360/2002 actualizata , cu aplicarea prevederilor art. 100, alin 1-5 din legea nr. 188/1999 actualizata.

Vom vedea ce va urma...

Domnule radusandu cred ca cu totii suntem de acord ca trebuie reformat MAI-ul si implicit Politia Romana. Dar NU asa ... aceasta nu este o reforma ci sunt doar niste manevre ale "orientatilor" din acest sistem prin care incearca sa se opuna adevaratei reforme, pentru a ramane neatinse acele posturi/persoane.

Dupa parerea mea, aceasta institutie va fi reformata cu adevarat, numai atunci cand nu va mai exista aceasta titulatura de "politist" atasata celor ce s-au pregatit si desfasoara alte profesii. Abia cand politistul va fi o profesie de sine statatoare, recunoscuta ca atare, vom putea spera la o curatenie si o reformare adevarata. Iar asta ar trebui sa fie principalul obiectiv al CNP.

In concluzie:

Reforma adevarata in Politia Romana vom putea spune ca s-a facut abia atunci cand se vor numi politisti numai aceia care fac ceea ce face un politist. Imaginati-va cam care este numarul real de politisti raportat la numarul de locuitori, daca nu am mai avea politisti tamplari, cantareti, psihologi, asistenti medicali, electricieni, medici, etc.

Acesti oameni nu fac ceea ce ar trebui sa faca un politist, dar totusi poarta aceasta titulatura. De ce un psiholog sau medic nu poate sa ramana numai atat si trebuie sa mai fie si politist?

Are CNP-ul sange-n instalatie sa propuna ca cei din anasablul Ciocarlia, clubul Dinamo, sau de ce nu, Directia Medicala sa nu mai fie politisti?

Nu ar fi o solutie pentru reformarea acestei institutii?

Ce ar fi daca politisti ar ramane numai cei ce desfasoara munca de politie?

• Upvote 3

Domnule RADUSANDU, daca nu va este cu suparare as avea si eu o intrebare . Daca se poate sa ne dati cifra exacta a membrilor CNP pe care îi aveti la ora actuala inscrisi si motivul care sta la baza prezentei dumneavoastra in sedinta ,,ultra secreta" avuta de Igas si sefii de arme, din data de 25.05.2011 si mai ales motivul in care sa aratati lipsa SNPPC in proiectul final al Statutului politistului, am inteles faptul ca la data

emiterii prezentului statut SNPPC-ul nu a fost infiintat, ocazie care a dus doar la specificarea CNP-ului in aceasta lege, dar nu inteleg de ce in proiect nu apare acest sindicat, care daca stau si ma gandesc este majoritar in minister, sa fie oare o manareala de-a dumneavoastra si actualii sefi?

Dupa ce legea privind disponibilizarile din MAI a cazut la Parlament, miercuri, Inspectorul general al Politiei Romane, chestorul Liviu Popa, le-a ordonat inspectorilor din judete, intr-o videoconferinta, sa ii transmita din fiecare judet cate o lista cu cei care urmeaza sa fie dati afara. Nu se cunosc criteriile in baza carora politistii urmeaza sa fie disponibilizati, iar politistii si jandarmii nu au fost inca anuntati oficial daca se afla pe lista celor care isi vor pierde locul de munca. Mai mult, chestorul Popa ar fi ordonat o alta videoconferinta, pentru joi, in care trebuie clarificate si finalizate listele celor ce urmeaza sa fie disponibilizati. Inlaturarea a catorva mii de jandarmi si politisti se pare ca a ramas, in opinia ministrului Igas si a mai marilor din MAI, singura optiune pentru ca statul sa mai poata plati salariile celor care raman angajati.

Sursa

• Moderator

maxu08, pregateste-te de clienti... :naughty: urmeaza niste abuzuri serioase si implicit niste procese la fel de serioase. Ai ocazia sa te razboiesti cu statul acum. B)

Culmea , a votat pentru si o deputata a carui sot este salariat MAI !!!

Pai, al ei ramane in sistem.

Dar, de fapt de ce fac astia ce vor din noi. Bani SUNT, doar ca nu cat le tebuie lor sa fure.

Romaniei ii trebuie o noua revolutie, una adevarata.

La IJPF-uri s-a primit un telefon azi care cere ca responsabilii cu OPM (Organizare Planificare Misiuni) sa se prezinte maine la IGPF. Nu trebuie sa aduca nimik cu ei "pentru ca vor primi de acolo tot ce au nevoie". Ce vor primi? Eu cred ca va fi cireasa de pe tort adica plicul cu noul stat de organizare. Dar asta e doar o presupunere personala. Va anunt poimaine.

• Upvote 1
  • Downvote 1

Eram convins ca si daca nu va trece legea, tot vor face ei un matrapazlac politic ca sa-si indeplineasca norma fata de FMI, caci doar asa au promis alora! Astia sunt in stare s-a vanda si pe ma-sa (scuzata-mi fie expresia) doar sa isi faca ei cartile cum trebuie, doar, doar peschesul e mai gras un pic, caci vor veni ani de seceta pentru PDL, si in viziunea lor trebuie sa stranga acum bani albi pentru zile negre (vezi cazul Mironescu). Hai sictir , Domnilor Guvernanti! Mi-e scarba ca suntem condusi de niste oameni de nimic.

• Upvote 1

@Leonidas67

Nu stiu despre ce vorbiti. La intalnirea cu sefii de arme nu a participat nici un reprezentant de CNP sau sindicat.

Referitor la Statut este un Proiect inaintat de IGPR si este un alt topik deschis, unde puteti citi discutiile.

Cu stima,

• Downvote 2

In schimb domnule radusandu reprezentantii CNP au fost prezenti la toate videoconferintele organizate de catre domnul Popa dupa ce legea disponibilizarilor nu a trecut.

Nu prea am auzit sa faca valuri.

Astia chiar nu se lasa, vor cu toata vointa lor sa dea oamenii afara! Ce-am ajuns sa traim...!!! Oare pana unde isi mai lungesc astia nesimtirea?

• 3 weeks later...
  • Moderator

Guvernul a adoptat, azi, în şedinţa OUG privind stabilirea unor măsuri privind încadrarea alocată cheltuielilor de personal din MAI pe anul 2011.

Actul normativ prevede acordarea ajutorului pentru poliţiştii şi cadrele militare care încetează raporturile de muncă cu MAI, sau trec în rezervă, din bugetul asigurărilor pentru şomaj.

Potrivit dispoziţiilor, dacă persoanele în cauză sunt apte de muncă, dar nu se pot încadra din lipsă de locuri de muncă corespunzătoare pregătirii, beneficiază de plata unui ajutor, stabilit în raport cu vechimea efectivă în calitate de personal militar/poliţist, calculat în funcţie de salariul funcţiei de bază avut în luna schimbării poziţiei de activitate:

• 50% din salariul funcţiei de bază, la vechime efectivă cuprinsă între 1 şi 5 ani,
  • 55% din salariul funcţiei de bază, la vechime efectivă cuprinsă între 5 şi 15 ani inclusiv,
  • 60% din salariul funcţiei de bază , la vechime efectivă de peste 15 ani,

OUG prevede exonerarea de la plata cheltuielilor de şcolarizare pentru poliţiştii şi cadrele militare care solicită înetarea raporturilor de serviciu, prin demisie sau la cerere, anterior datei aplicării măsurilor de reducere a numărului de posturi.

Potrivit actului normativ, încadrarea absolvenţilor promoţiilor anului 2011 ale instituţiilor de formare profesională iniţială din structuta MAI, respectiv din structura MApN (pregătiţi pentru nevoile MAI) se face începând cu data de 1 ianuarie 2012.