Jump to content
POLITISTI.ro

Lege pentru disponibilizarea - concedierea politistilor

Marius

Recommended Posts

Cei de la putere n-au cum sa se impiedice .Isi vor pune in aplicare planul de restructurare !

in loc sa ii intereseze o legislatie buna, masuri de constrangere, o buna aplicare a legilor si nu numai pe ei ii intereseaza cum sa ne dea pe noi afara.

De aproape o saptamana au inceput controale pe toate schimburile,in uniforma si civili, colegilor a inceput prigoana impotriva politistilor corecti si fara "pile".Se doreste cu tot dinadinsul sa ti se gaseasca orice, ca sa aiba motiv sa te de-a afara,cei mai "vanati " sunt cei de la O.P.Sindicatele in realitate nici nu mai exista, au capetele bagate ca strutii la jumate de metru in nisip.S-a ajuns pana acolo incat stau ascunsi in diferite masini , prin tufe si pe dupa diverse cladiri cu gluga hanoracului in cap si cu ochelari de soare pe ochi pentru a reusi sa filmeze politistii de la O.P.Asta da munca de politist, sa stai sa "VANEZI" ca un paparazzi alti colegi pe cand interlopii isi vad de treaba si fac averi colosale.

Pai,Rustic sa-mi fie cu iertare asta se si vrea ,asta s-a vrut si ai dreptate in tot cea ce spui,cu tot respectul,cred ca ,dupa parerea mea,in tara asta nu se mai poate repara nimic!! :mellow:

Si din pacate, azi dimineata am vazut pe "irealitatea tv" ca legea a trecut, deci incepe balul! Spunea la "irealitatea" ca vor fi 10000 de disponibilizati din tot MAi! Numai de bine!

Legea nu a trecut .Se rediscuta si se trece la votul final săptămâna viitoare.

Cu stima

Am absolvit Academia de Politie in vara si deci experienta profesionala sub 1 an ( tutela) ...intrebarea mea esta daca cei 4 ani petrecuti acolo se ia in calcul in cazul in care se pune problema disponibilizarii mele sau a colegilor de promotie? dar contractul semnat pe 10 ani? sincer nu mai inteleg nimic si v-as ruga sa imi raspundeti daca stiti mai multe amanunte...

va multumesc

• Moderator

radub87, din ce am citit nu se iau in calcul, dar nu ai de ce sa iti faci probleme, intrucat sigur nu ai abateri disciplinare care sa-ti afecteze punctajul.

Cei cu abateri disciplinare trebuie sa-si faca probleme.

Radu87 pe cei care veti termina Academia/ Scoala o sa va incadreze cu siguranta, nu veti intra in caruselul disponibilizarilor.

Intrebarea este cand?

Cum terminati sau peste cateva luni?

• Downvote 1

Eu am terminat academia anul trecut in vara...despre promotia de anul acesta nu stiu ce sa iti spun,am auzit de la colegii mai mici ca i-ar fi anuntat conducerea ca ii amana (pentru decembrie...ianuarie..nu se stie..)...oricum precedentul a fost creat in 2009

• 2 weeks later...
  • Moderator

Ministrul Traian Igas a mai declarat si astazi la TV ca Romania are un numar de politisti peste media europeana:

"Mai mult am mai creat si Politia Comunitara, care si ea deja furnizeaza oameni in zona Sigurantei si Ordinii Publice. Deci avem un surplus de personal, care aduce un prejudiciu, daca pot sa spun asa, la bugetul de stat. Dar dincolo de aceste restructurari urmeaza alte etape pe care vreau sa le duc la sfarsit in anul 2011: reorganizarea structurilor si modernizarea lor"

Intrebat daca s-a discutat si cu sindicatele in ceea ce priveste disponibilizarile din sistem, ministrul a declarat ca:

"fiecare sef de arma a discutat cu fiecare sef de serviciu pana la ultimul om. S-a convenit pe anumite cifre, dar am luat pe analiza. Dar am mers pe o cale legala si corecta. Reformarea, reorganizarea si modernizarea Politiei se va face in 2011 fie cu sprijinul sindicatului, daca vreti sa intariti acest sistem, fie fara."

Ministrul a mai declarat ca in cateva saptamani o sa initieze o propunere de modificare a statutului politistului. Asta chiar ca pune capac la toate. :angry:

Ioan Dascălu afirmă că, în urma concedierilor, nu va fi afectată capacitatea operaţională.

Secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ioan Dascălu, confirmă că în perioada următoare vor fi operate disponibilizări, însă ţine să facă unele precizări privind acest aspect. „Prioritatea zero pe care o avem la ora actuală este reorganizarea ministerului, iar aceasta presupune şi disponibilizări, care se vor face cât de curând. S-au făcut multe speculaţii pe seama cifrelor, însă doresc să precizez că nu va fi afectată capacitatea operaţională. Nu vizăm persoane din structurile operative ale ministerului, ci structurile suport. Imaginea Poliţiei, în special, trebuie îmbunătăţită, pentru recâştigarea încrederii cetăţeanului în instituţiile care aplică legea”.

Domnul Dascalu este un habarnist.

Va pot spune ca la Dolj majoritatea functiilor s-au radiat din operativ.

Auzi structuri suport........

Ce este curios pentru mine, nimeni nu ii intreaba cine va plati pentru dezastrul care va urma.

La Sibiu dupa ce domnul Popa a fugit din sala la cateva secunde l-a urmat domnul Munteanu, iar Jianu care nu a apucat sa fuga a fost penibil.

Sunt foarte curios cum o sa arate dispozitivul de OP din urban dupa ce jumatate din agentii de siguranta vor trece la proximitate incepand cu 01.06.2011.

Si nu in ultimul rand cum se va prabusii acest dispozitiv in rural odata cu infiintarea vestitelor sectii.

Uite risc o intrebare :

,,Domnilor ofiteri cu functii inalte care cu [cenzurat] ne conduceti cine va plati?"

Edited by Elvis

Nu sined, inca nu. Plenul Camerei Deputatilor a amanat azi votul la legea privind restructurarea MAI desi proiectul de lege figura pe lista de vot final. Motivul? Nu se poate intruni cvorumul necesar votarii intrucat deputatii opozitiei refuza sa voteze. Sa speram ca nu va fi votata o astfel de aberatie. :clip:

Edited by copman

Sa dea Dumnezeu sa fie asa Copman, dar PDL-ii, parca vad, vor strange randurile si vor vota, doar sa-i faca pe plac chiorului!

• Upvote 1
  • Downvote 1

Am aflat azi ca la scoala oltenitza (isop) se pregatesc mici grupuri de comunitari pe linie de op.

Nu doar preşedinta Camerei, Roberta Anastase, nu ţine cont de regulamente când conduce şedinţele de plen. Şi vicepreşedintele Ioan Oltean, tot din PDL, are aceeaşi conduită.

O lege dispare misterios din procesul de votare

După mai bine de o lună de zile, marţi, la Camera Deputaţilor s-a desfăşurat o sesiune de vot final. (Nu s-a mai votat nimic la Cameră pentru că deputaţii PDL au fost ocupaţi cu problemele legate de campania internă de alegeri - n.a.) Dar cum nici marţi deputaţii coaliţiei majoritare nu au avut în plen minim 166 de deputaţi - numărul necesar pentru a trece legile organice -, preşedintele de şedinţă, Ioan Oltean (PDL), pur şi simplu nu a supus la vot proiectul de lege privind unele măsuri speciale necesare pentru încadrarea în bugetul aprobat Ministerului Administraţiei şi Internelor pe anul 2011. Este vorba de proiectul de lege care vizează concedierile poliţiştilor. De regulă, când se schimbă ordinea de zi - pentru că asta s-a întâmplat marţi -, acest lucru se solicită de către unul dintre liderii de grup parlamentar şi se supune aprobării plenului. Oltean a ignorat procedura regulamentară şi, fără nicio explicaţie, a sărit respectivul proiect de lege.

Oltean minte de îngheaţă apele

Miza „omiterii" supunerii la vot a respectivei legi era una imensă. Cun Puterea nu avea numărul necesar de deputaţi pentru a trece legea, se înregistra următoarea situaţie: după votare, legea nu era nici adopată, nici respinsă şi, conform regulamentelor, ar fi urmat să reintre în dezbateri în sesiunea de toamnă. Acest lucru ar fi însemnat pentru poliţiştii ameninţaţi cu concediarea, un respiro de cel puţin patru luni. În situaţia generată de Oltean, respiro-ul celor ameninţaţi este de doar o săptămână.

Deputaţii PNL şi PSD au făcut scandal, dar, indiferent de cât ar protesta cei din Opoziţie, majoritarii fac legea cum vor ei.

Contactat de ziarişti, Ioan Oltean a răspuns fără să clipească că respectivul proiect de lege nu se afla pe ordinea de zi în sesiunea de vot final. O minciună gogonată. Pe poziţia 37 la capitolul „vot final" de pe ordinea de zi figura respectivul proiect de lege. Un nou abuz de putere, o nouă încălcare a regulamentului şi, evident, nu va exista nicio sancţiune. Pentru că la Cameră coaliţia deţine o majoritate care îi conferă „imuniate" în faţa legii.

http://www.cotidianul.ro/146065-Un-nou-abuz-de-putere-in-Camera-Deputatilor

• Upvote 1
  • Downvote 1

• Moderator

Poate avem noroc cu aceasta disensiune din coalitia de guvernare. Ungurii s-au suparat rau ieri, intrucat a trecut prin adoptare tacita de Camera Deputatilor un proiect de lege care elimina studierea in limba maghiara a istoriei si a geografiei. Si au declarat ca e posibil sa paraseasca coalitia si astfel portocalii sa piarda majoritatea parlamentara.

Cine stie, poate ...

• Upvote 1
  • Downvote 1

• Moderator

Trebuie sa ne rugam la D-zeu sa se rupa coalitia de guvernare pana nu se distruge tot.

Se pare că Blaga a fost initiatorul acţiunilor cu privire la interceptarea, demascarea şi arestarea poliţiştilor corupţi din vămile Siret, Stamora- Moraviţa şi Naidăş, dar nu este de acord cu legea privind disponibilizarea poliţiştilor, poate acesta este norocul nostru, sunt aproximativ 20 de parlamentari şi 15 senatori PDL din aripa Blaga, care nu vor vota această lege. Să dea Dumnezeu să avem noroc !

Proiectul de lege privind disponibilizarile a fost respins in Parlament *(Camera Deputatilor)

• Upvote 2

Da asta da veste buna,deocamdata!!! ca cine stie ce ne mai pregatesc... :emo-yessir: