Jump to content
POLITISTI.ro

Proba medicala pentru admitere politie

BogdanAlx

Recommended Posts

• Member

Bună seara..aș avea nevoie dacă se poate de ajutor cu o întrebare.Am fost la spital sa imi fac un EKG preventiv..și a ieșit bine..mi s-a spus că nu aș avea probleme cu inima ..însă tensiunea arterială o am în general cam 140 cu 95 ..85 de batai pe minut.Din câte știu tensiune e cam mare..pot fi picat la proba medicală din această cauză?

• 2 months later...
Buna seara! Sunt elev in clasa a XII-a, la profil mate-info.
As vrea sa particip la examenul de admitere la politie, insa am Sindactilie la ambele picioare(cate 2 degete) si vreau sa stiu daca pot fi admis la proba medicala (mentionez ca am Sindactilie simpla -implica doar tesut moale fara a afecta osul sau unghia degetelor). Nu imi afecteaza mersul/alergatul, doar estetic.
Pot trece proba medicala cu aceasta afectiune ?

gfx1 - cum spunea si colegul Sache mai sus "Cel mai bine ar fi să mergi la centrul medical judeţean al MAI din judeţul tău", iar doctorul de acolo iti va raspunde intrebarilor tale. Din cate cunosc ei au un fel de lista cu afectiunile medicale care pot impiedica o anumita persoana sa fie admise la proba medicala.

• 2 months later...
  • 1 year later...

Buna ziua,

Ma puteti lamuri si pe mine cu medicalul. Am la urechea stanga o malformatie usoara dobandita de la un sport de contact, mai exact "ureche conopida" . Diferentele sunt insesizabile intre urechea sanatoasa si cea "stricata" , credeti ca ma vor pica?

Salut. Anu` viitor doresc sa dau la Academia de Politie si nu prea sunt informat despre probele medicale si va rog sa`mi enumerati probele care sunt efectuate la probla medicala. Si vreau sa va adrezes niste intrebari: Daca ai avut o mana/un picior rupt de peste 5 ani poti sa fii respins?Se fac radiografii? Daca da la ce? Multumesc pt timpul acordat!

• Downvote 2
  • Member

In momentul in care mergi la medicul IPJ-ului unde locuiesti, o sa primesti o fisa medicala tip M.A.I. In acea fisa sunt trecute toate vizitele medicale pe care trebuie sa le efectuezi, dintre care, probele de sange, ceva pe la neurologie, cum stai cu auzul, vederea, trebuie sa treci si pe la stomatolog, EKG, si daca imi mai aduc aminte bine, un test pentru plamani. Fisa respectiva o deschide medicul de familie si o inchide medicul de la IPJ, care iti da acceptul sau nu de a merge mai departe. In ultima vreme se pune accent din cate am vazut si pe greutate, nu doar pe inaltime. Dar aici depinde de medic.

Sunt puțin sub limita normală de greutate, dar am trecut de examinarea de la IPJ. La Câmpina se pune mai mare accent pe treaba asta? Și încă ceva, cu scolioză se poate trece (în cazul în care sunteți informați)?

• 3 years later...

Va salut! Anul viitor as vrea sa dau admitere la academia de politie, dar am talasemie minora. Hemoglobina o am buna, ultima oara o aveam 13, iar in baremul medical scrie ca in cazul talasemiei daca hemoglobina este >11 esti apt pentru sri si sts. Se poate trece cu vederea si pentru osp/jandarmerie? Nu am nici cea mai mica problema in a face efort. Multumesc!

Salutare! As dori sa sustin admiterea la Scoala de Politie Campina, insa am o nelamurire. In trecut am suferit de TBC, acum 2 ani mai exact. As fi respins din start din cauza ca am avut aceasta boala? 

• 2 weeks later...

Salut si scuze de deranj , dupa o radiografie la plamani ,am aflat ca am un semn de la o raceala netratata pe plamanul drept .Nu am reusit sa gasesc in baremul medical ceva are sa ma incurce , acolo fiind precizate mai multe boli grave ale sistemului respirator , m am pregatit deja de anul trecut pentru probele scrise si proba sportiva( fara sa intampin vreo greutate cu respiratia) .Stau in Pitesti si nu stiu unde se afla centrul de recrutare la mine in oras si nici nu am pe cine sa intreb :( .Sunt clasa a 12 a si doresc inca de la inceputul liceului  o cariera in cadrul Politiei.

Sper ca nu am deranjat , sterg post-ul daca nu are nici o legatura cu acest Forum . O seara faina :)

• 3 weeks later...