Jump to content
POLITISTI.ro

Indicele de masă corporală (IMC) - examinarea medicală pentru admitere

DanAlexandru

Recommended Posts

Am onoarea de a va saluta. Stiti cumva daca la examinarea medicala exista vreun criteriu eliminatoriu in ceea ce priveste greutatea corporala? Ma refer la acel IMC.

• Moderator

Indicele de masă corporală (IMC) este criteriu eliminatoriu în examinarea medicală.

Am sunat chiar acum la şeful centrului medical şi mi-a confirmat acest lucru.

• Upvote 1

Eu am 1,78 inaltime si 118 kg.Am facut sport,sala,nu am o constitutie cu strat masiv de tesut adipos,dar ma tem sa nu fiu respins pe chestia asta.Mizez si pe faptul ca odata cu pregatirea fizica,alergat,sala pot ajunge pana la minim 90 de kg.Timp este........1 an.

Marius,stii foarte bine si tu ca acel IMC este o cretinitate,dar poti afla prin diverse surse care ar fi limita de kg in conformitate cu inaltime?

Multumesc frumos pentru raspunsurile primite!!

• Moderator

Prietene, daca ai greutatea şi înălţimea de care zici, mă îndoiesc că vei trece de probele sportive. Pune mâna pe alergat şi slăbit. IMC-ul respectiv nu e deloc o prostie, la fel cum nici limita de înălţime nu e. 

• Upvote 1
  • Downvote 1

Este o prostie IMC-ul atata timp cat prin intermediul acestuia nu se poate stabili masa musculara si masa adipoasa.Cunosc tipi de 110 kg care au un body-fat de maxim 9-10%,deci conform IMC-ului sunt obezi.

Marius..... nu cataloga pe toti cei care fac sala drept niste tampiti care baga la greu steroizi si isi incordeaza bicepsii in oglinzile de sala,sunt niste convingeri eronate cele afirmate de tine in privinta mea.

Edited by DanAlexandru

Daca tu ai vreo oferta tentanta de "nutreturi" spune-mi ca poate stiu pe cineva care doreste.In felul asta facem si noi o evaziune fiscala.....

• Downvote 4
  • Moderator

DanAlexandru învaţă să porţi un dialog şi după mai discutăm.

Până acum ai dovedit că nu eşti capabil şi nici nu pricepi mare brânză din ce citeşti. Unde am scris eu ori am catalogat pe cineva tâmpit? Renunţă la postările ăstea infantile şi încearcă să nu mai tragi tu concluzii în locul altora.

• Upvote 1
  • Downvote 1

Tu de unde ai tras concluzia ca folosesc anabolizante atata timp cat tu nu ai nicio legatura cu mine,nu ma cunosti.Daca folosesc,daca nu folosesc este strict problema mea,este riscul meu si nu ar trebui sa se creeze un subiect de bascaleala.

Daca nici pe forum-ul acesta nu gasesti informatiile necesare pe care le doreste un posibil candidat,atunci unde sa cauti.Incercati sa nu mai luati la 4 litere pe oamenii care va adreseaza intrebari pertinente.Cum ne intindem la vorba,se da in caterinca,este tipic romanesc de altfel.

Multumesc pentru "amabilitate"

Edited by DanAlexandru
  • Downvote 5
  • Moderator

Ai primit răspuns la întrebarea pe care ai pus-o în prima postare, deşi nu aveam nicio obligaţie şi nici nu meriţi.

Singurel ţi-ai pus poalele-n cap, fără să te întrebe cineva de sănătate şi aşa mi-am dat seama că tragi tare cu nutreţuri, pentru că fără să spună cineva ceva şi fără să se facă vreo referire la subiectul ăsta, ai început singurel să refulezi şi să-ţi dai cu părerea.

• Moderator

Să ştii că plâng cu lacrimi de crocodil din cauză că te-ai supărat ca văcarul pe sat. Nu avem nicio obligaţie faţă de tine, noi nu vrem să devenim ca tine, în schimb, tu vrei să devii ca noi. Luând în considerare aceste aspecte, ai început cu stângul şi din dorinţa de a părea interesant, "uimindu-ne" cu masa ta corporală de porcohulk, ai picat în ridicol. 

• Upvote 2

de obicei, doar cei supraponderali au probleme la admitere, in ceea ce priveste vizita medicala!

Daca esti slab de "gena" ta, in speta ectomorf, te-ai scos! nu te respinge daca esti slab si ai inaltimea conforma baremului.

Este luat in considerare IMC si nu prea . Cand am sustinut admiterea in acest an , chiar daca depaseau ( standardul lor era de +-/10Kg peste inaltime . Ex : 1.80 - maxim 90 , minim 70) , daca aveai masa musculara ceva mai dezvoltata se trecea cu vederea . O spun din proprie experienta si am vazut chestiile astea , nu sunt zvonuri . Ideea e sa nu fi balon , dar nici cat muchia filei de studentesc . Moderatia e chestia succesului in orice . :))))

Din cate citesc din comentariile voastre se pare ca IMC este criteriu eliminatoriu, eu am 1,73 inaltime si 50 de kg, se poate sa fiu respinsa din cauza asta?

Edited by Teodora

Teodora, nu am nici cea mai mica intentie sa te jignesc, insa dupa parerea mea esti subponderala. Ar fi bine, dupa parerea mea (nu sunt nici medic nici politist), sa urmezi un regim alimentar mai bogat in carbohidrati, astfel incat pana la anul (presupunand ca in 2014 doresti sa participi la admitere), sa mai adaugi cateva kilograme masei tale corporale.

Multumesc de raspuns, stai linistit nu ma supar, o sa incerc sa fac tot posibilul sa mai pun cateva kg in plus desi problema mea a fost dintotdeauna lupta cu kg, mi-am facut tot felul de analize si mi-au iesit perfecte, doctorii mi-au spus ca am eu timp sa ma ingras important este sa fi sanatos...

• 2 weeks later...

Buna....as vrea sa stiu si eu daca am un semn pe mana si la spranceana (.sunt lovituri de cand eram mica), e vreo problema?? adica, pot fi respinsa in situatia de fatza?? Multumesc!!

• 6 years later...

Buna ziua!

Daca am 1,87 inaltime si 101 kg, IMC-ul fiind aprox. 28,5, pot avea probleme la medical la Campina? Tin sa mentionez ca am testul suplimentar endocrinologic facut pentru ca mi au cerut cei de la IPJ la fisa medicala, si am totul in regula.