Jump to content
POLITISTI.ro

Admitere 2011

VictorL

Recommended Posts

subscriu la problema cu inaltimea; nu ar trebui sa se acorde nicio derogare. poate ar trebui facuta o oarecare distribuire a locurilor pe specializari, ca sa dam o sansa si celor care au o inaltime mai mica, inca de la admitere. profilul op ar tb sa aiba minim un barem de 1.80, ne facem naibii de ras cu politisti jumate de buletin. iar cei mai mici de inaltime sa dea concurs pe alte profiluri...

oricum intreg sistemul de recrutare este pulbere. macar aici igas are dreptate. ar trebui sa recunoastem ca nu exista facultate pt facut ofiteri de politie si nici postliceala pt agenti. e mostenirea sovietica de care trebuie sa ne debarasam. trebuie o reforma generalizata si sa se intre pe acelasi palier, ca in vest. faci un curs intensiv practic de 6-12 luni si intri la munca de strada. apoi prin munca si studiu te ridici pana la detectiv, sergent, inspector ca functii de conducere.

• Upvote 2

salut cum se intra la scoala de politie din Cluj ce probe se da si din ce materii examen?

" ce probe se da..?!" mai stai un an si invata gramatica bine de tot ca nu ai nicio sansa anul asta.

• Upvote 2

... * să aibă înălţimea de minim 1,65 m bărbaţii şi 1,60 m femeile.

Am citat postul lui copman ca sa raspund intrebarii legate de inaltime :

Deci inaltimea minima la baieti este de 1,65 cm nu 1,75 ca si pana acum.Iar cu derogari de la unchiu` colonelu` se poate la 1,60 cm.

Edited by arcan

cred ca m-am prins. la 1.65 vor sa-i faca politisti-parasutisti. apoi, consumul de calorii este mai mic in functie de inaltime/greutate, deci norma de hrana va fi redusa. in plus, cantitatea de material din uniforma se micsoreaza cu rezultat imediat scaderea costurilor cu echiparea. nu mai vorbesc de faptul ca fiind mai mici, incap mai multi intr-un birou, masina etc, deci nu mai sunt necesare spatii suplimentare sau achizitia de autoturisme.

fiind mai mici si agresivitatea va fi scazuta, vor incerca sa rezolva conflictele cu vorba buna sau, eventual, cu fuga, pentru ca o confruntare este exclusa. deci iata politistul viitorului: mic si cu vorba blajina. este vorba de politistul low-cost, oglinda fidela a celui care este in fruntea guvernului.

prin contrast primarii aleg doar vlajgani sa intre in politia comunitar-locala. firmele de paza, la fel. politistul national ii va domina pe toti cu inteligenta. eu credeam ca s-a ajuns la fundul prapastiei, dar bag de seama ca mai este cale lunga pana acolo.

off topic...si cu asta termin.

Ideea cu oamenii mici nu e noua, si nu apartine romanilor.Rusii au implementat-o in timpul razboiului pentru efectivele de tanchisti.Exact din considerente de spatiu,consum mic etc...

In concluzie, vom avea tancuri in Politia Romana.... :ner:

2. @bestkyky. Aia cu ,,nu conteaza inaltimea...,, este doar in parte adevarata.Acestii viitori politisti, nu se vor intrece cu infractorii doar in competitii de sah,sau scrabble.Nu sunt adeptul sub nici o forma a celor mari si prosti, gen ,,muschii mei, minte nu are,, dar nici nu pot crede ca vor avea prestanta si autoritate niste politisti de 1,60 cm.

Ar trebui sa fii de acord cu mine la treaba asta.

,,Catalogarea,, aia de care vorbesti se referea strict la necesitatea autoritatii politistului in strada.

Crezi ca in alte tari (din alea cu apa calda curenta) de prosti au standarde de inaltime la admiterea in scolile de politie??

Ai vazut in Germania vre-un politist sub !,80 cm ?Eu nu.

Oare ei sunt mai inculti si nu cunosc faimoasa vorba,,nu conteaza inaltimea ci conteaza istetimea,,??

Dar asa suntem noi, natia asta, sa gasim justificari la orice. Suntem experti in motivatii.Scoala de motive este foarte buna in Romania....

Arcan, politisti de 1, 60 cm trebuie sa recunosc ca inca nu am vazut, dar daca exista nu pot decat sa iti dau dreptate! :ner:

Acum serios, nu cred ca inaltimea iti ofera prestanta sau autoritate, clar. Cunosc cazuri de politisti scunzi care sunt foarte respectati si apreciati pentru felul in care isi fac datoria. Acelasi lucru il pot spune si despre politistii inalti. Bineinteles ca exista si reversul acestei situatii in ambele cazuri, dar sa cataloghezi o promotie intreaga de politisti doar in functie de inaltime, mi se pare prematur. Poate gresesc, dar am mai spus si sustin, "ambalajul" ar trebui sa fie insignifiant, continutul este cel care conteaza!

In Germania inca nu am ajuns, asa ca nu pot sa iti raspund la intrebare, dar am vazut o poza, postata pe acest forum, nu mai retin topicul, care ilustra o patrula de politisti, din tarile cu apa calda, compusa dintr-un politist mai scund si unul inalt. Asadar se poate si in alte parti.

Nu e vorba de motive, e vorba de realitate: nu ai cum sa pui eticheta unui om in functie aspectul fizic, e cea mai mare greseala. E ca si cum ai spune ca toate blondele sunt proaste, desi nu e deloc asa! Nu poti sa judeci un om asa si, cu atat mai putin, sa generalizezi referindu-te la intreaga categorie!

Edited by bestkyky
  • Upvote 1

este vorba de politistul low-cost, oglinda fidela a celui care este in fruntea guvernului.

Adica Boc vrea sa avem politisti dupa chipul si asemanarea sa? :rolleyes:

Cand ai 1.60 lovesti mai bine la ficat... sau pupi mai bine pe sefu' :D

Unde il pupi? :lol:

In concluzie, vom avea tancuri in Politia Romana.... :ner:

Ooohh, viitorul suna bine... :D

Salut, as vrea sa stiu cum se intra la scoala de politie din Cluj adica ce probe se dau din ce se da admiterea etc. va rog eu frumos oricine add. first.cop90@yahoo.com daca imi adaugati id nu il dau la nimeni promit !

• Downvote 2

Bestkyky nu prea dau sfaturi, dar pentru ca am lucrat si tu si eu pe aceleasi strazi o sa it dau unul.

Fereste-te de oamenii mici.

Cu privire la blonde ai dreptate, exista exceptia care confirma regula.

Edited by Elvis

Au fost si exceptii. Baieti buni. Cu ei a dat SIIAS testari pentru baza lor de selectie.

Restul...praf...

In ce constau aceste testari? Doar curios.

• Membru

a zis directorul scolii ca vor fi 650 de locuri !

Vineri ni s-a transmis .. se va afisa si pe site !

• Moderator

Nu trebuie sa-ti pierzi speranta. Probabil ca se dau lupte crancene pe acolo pe sus.

Oricum, toata aceasta situatie se datoreaza acestor "reformatori portocalii" ce traiesc cu impresia ca reforma unei institutii se face asa croitoreste si bazata pe ratiuni contabilicesti. :doh:

• Upvote 1

Daca taceai, filosof ramaneai !

badcop, am inteles ca se da admitere, acum mai trebuie sa asteptam sa vedem conditiile de recrutare ...putintica rabdare ! :emo-yessir:

Edited by georgya
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.