Jump to content
POLITISTI.ro

Fostul proprietar refuză să-mi dea fiscalul. Ce pot face?


Florentina1
Go to solution Solved by Marius,

Recommended Posts

Buna,

 

Am cumparat o masina de la o persoana din Romania, care la randul sau a cumparat-o din Germania. Avea primul rand de numere scoase in momentul achzitionarii si a rams sa imi dea fiscalul in momentul in care platesc taxa. Acum nu vrea sa imi dea fiscalul decat cu conditia sa ii dau o anumita suma de bani, el spune ca suma acesta este pt plata fiscalului, pt drumul la finante, pt plata impozitului pe masina si pt plata traducerii contractului de vanzare - cumparare dintre el si neamt.

Intrebarea mea este daca legal vorbind, se poate face ceva. Nu am de ce sa ii suport propriile cheltuileli. Eu am incheiat un contract de vanzare cumparare cu el.

Se poate face ceva?

 

Multumesc!

Link to comment
  • Moderator
  • Solution

Îl poţi acţiona în judecată pe cale civilă.

Orice neînţelegere sau conflict ivit între subiectele raporturilor juridice civile cu privire la modul cum acestea îşi exercită drepturile şi îşi îndeplinesc obligaţiile este un litigiu civil, iar instanţa de judecată este competentă pentru soluţionare.

Link to comment
  • 4 years later...

Salut. Am cumparat o masina pe talonul careia scrie Instrainat catre X in anul 2013. Am contactat proprietarul din acte, iar acesta mi-a spus ca el nu mai are treaba pentru ca a scos masina de la impozit. Intrebarea mea, cum fac rost de fiscal? De la cine?  Multumesc anticipat.

Link to comment
  • Moderator

Poliţia Română nu are şi nici nu a avut vreodată atribuţii ori competenţe privind operaţiunile de impunere, colectare şi/sau încasare a taxelor, impozitelor ori alte venituri bugetare sau a celor extrabugetare. Instituţia abilitată în asemenea probleme este Primăria, ori după caz ANAF-ul. Drept urmare, problemele referitoare la certificate sau vize fiscale, taxe, impozite, vânzări-cumpărări şi aşa mai departe nu au absolut nicio legătură cu activitatea poliţiştilor.
Mai mult, Poliţia Română nu mai are absolut nicio legătură cu înmatricularea ori radierea din circulaţie a vehiculelor încă din anul 2002. Aceste activităţi sunt desfăşurate de Serviciile Publice Comunitare, care au fost infiinţate şi funcţionează sub coordonarea Prefecturilor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti de mai bine de 16 ani. Pentru informaţii detaliate cu privire la activităţile de înmatriculări auto trebuie să te adresezi instituţiilor competente, nu poliţiştilor. 

Link to comment
  • 9 months later...

Buna. Am o problema cu un autoturism, l-am cumpărat în urmă cu o săptămână. Menționez că nu l-am cumpărat de la proprietarul din carte și talonul. Proprietarul din talonul a dat fiscalul când la vândut, însă cel de la care am cumpărat autoturismul nu mai răspunde la telefon și nu mai dau de el. Am luat legătura cu proprietarul din actele mașini și a spus că îi pare rau, dar nu mă poate ajuta. Am nevoie de un sfat, de o solutie. Vreau sa trec autoturismul pe numele meu. Mulțumesc anticipat.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.