Jump to content
POLITISTI.ro

Ce se intampla daca nu imi ridic buletinul la timp de la politie

Diana84

Recommended Posts

Buna ziua,

Saptamana trecuta am mers si mi-am depus actele pentru schimbare de buletin in Bucuresti, insa din anumite motive trebuie sa plec din tara si nu pot sa-mi ridic buletinul la data stabilita. Se intampla ceva daca imi ridic buletinul de la politie dupa 3 luni, primesc vreo amenda ca nu m-am prezentat la data specificata, trebuie sa-mi fac o imputernicire sa-mi ridice cineva buletinul in lipsa mea?

Va multumesc,

Pentru a iesi din Romania ai nevoie de cartea de identitate sau de pasaport. Daca ai pasaport nu este nicio problema, poti sa iti ridici cartea de identitate cand revii in tara.

Multumesc pentru raspuns, am pasaport pentru a iesi din tara, insa imi faceam griji sa nu primesc vreo amenda daca imi ridic buletinul dupa 3 luni de la depunerea actelor

• Moderator

Se intampla ceva daca imi ridic buletinul de la politie dupa 3 luni,

Cartea de identitate / buletinul nu se ridică de la poliție, ci de la Direcţia de Evidenţă a Persoanelor - care este un serviciu din cadrul Primăriei.

1.Cartea de identitate poate fi ridicata de la SPCLEP ( Serviciu care apartine de Prefectura , nu mai este in subordinea Politiei Romane) si de catRe alta persoana decat titularul. In acest caz titularul trebuie sa imputerniceasca mandatarul prin procura autentificata la notar ( nu procura judiciara generala, ci in care sa fie mentionat expres ca acesta este imputernicit a ridica actul de identitate de la serviciul de profil ).

2. Nu este un termen prevazut de lege pentru ridicare a noului act de identitate, iar aceasta fapta nu este incriminata ca si contraventie. In schimb daca  esti oprit pe strada de catre organele abilitate in vedere legitimarii si nu ai actul de identitate asupra ta sau daca esti sofer si nu ai actul de identitate la controlul rutier poti fi sanctionat contraventional inclusiv poti fi condus la sectia de politie in vederea identificarii.

• Downvote 1

Cu tot respectul, S.P.C.L.E.P. se afla in subordinea consiliuluil local de administratie, si anume, primaria, nu judetean sau prefectura. 

• Upvote 3

Danpin si Ramtha, aveti dreptate, la orase si municipii  SPCLEP sunt in subordinea Consiliilor locale, iar la nivel de judet sunt subordonate Consiliului Judetean. V-am acordat ambilor un punct pentru vigilenta.

• Upvote 2