Jump to content
POLITISTI.ro

Noi interceptări în dosarul mitei de 1 mil. de euro


Dan

Recommended Posts

sursa realitatea.net

Chestorul Dan Fătuloiu a insistat, de zeci de ori, în discuţiile cu omul de afaceri Cătălin Chelu, să primească mita, dând chiar indicaţii pentru locurile unde urmau să se întâlnească. Pentru că ştia că este înregistrat, fostul secretar de stat poate fi, astfel, acuzat de instigare sau de exces de zel. Realitatea TV vă prezintă, în exclusivitate, interceptări din dosarul Mitei de un milion de euro.

Dan Fătuloiu: Când îmi daţi primii bani?

Ştefan Badea: Păi, acum vorbesc cu ăsta când începem efectiv."

...

Dan Fătuloiu: Care e preţul?

Gabriel Constantinescu: Dumneavoastră îl stabiliţi.

Dan Fătuloiu: Păi, eu vreţi să îl stabilesc. Dumneavoastră faceţi o evaluare!

....

Fătuloiu: Păi nu, că eu vreau să îmi dea el(nr. Cătălin Chelu) banii în tranşe.

Ştefan Badea: Exact

Fătuloiu: Să mă întâlnesc cu el!

După ce insistă în mai multe rânduri pe lângă oamenii de încredere ai lui Cătălin Chelu, atunci când se întâlneşte cu omul de afaceri, Dan Fătuloiu îl întreabă direct dacă a adus banii.

Fătuloiu: Ai venit fără bani?

Cătălin Chelu: Am nevoie de un om de încredere să vină cu mine.

Din aceleaşi interceptări reiese că Dan Fătuloiu îl considera pe Ştefan Badea, unul dintre complicii lui Cătălin Chelu, "ca pe propriul fiu". Badea ar fi avut o afacere cu fiul chestorului de poliţie şi chiar l-ar fi acoperit pe Alexandru Fătuloiu în faţa poliţiştilor.

Potrivit interceptărilor, fostul secretar de stat în Ministerul de Interne le-a spus oamenilor de afaceri că pe fostul ministru de Interne, Dan Nica, l-ar împuşca.

Dan Fătuloiu: Nica, Nica, prietenul meu Nica.

Ştefan Badea: Chiar sunteţi prieteni?

Dan Fătuloiu: Unde p...? Uite aici! Suntem prieteni de l-aş împuşca!

Reamintim că omul de afaceri Cătălin Chelu i-a promis fostului secretar de stat Dan Fătuloiu 1 milion de euro pentru a nu-şi îndeplini corespunzător îndatoririle de serviciu, însă, ulterior, a modificat promisiunea şi i-a oferit 50.000 de euro cash şi foloase materiale de 270.000 de euro.

si inca una proaspata BLAGA stia de mita pentru FATULOIU!!

sursa realitatea.net

"Dl. Fătuloiu mi-a spus că are o astfel de intenţie (de a-l denunţa pe omul de afaceri Cătălin Chelu pentru tentativă de mită, n.r.). Mai departe nu am continuat discuţia, pentru că nu este o problemă din curtea Ministerului de Interne, ci este una gestionată de către DNA, acolo unde dl. Fătuloiu s-a şi adresat. Personal, cred că procurorii şi dl. Fătuloiu puteau găsi alte locaţii pentru a rezolva problema respectivă, nu neapărat un birou din minister, sau o parcare a MAI", afirmă Blaga.

Blaga spune că declaraţia lui Fătuloiu că a fost "trădat de colegi de la Economic", cărora le ceruse o hartă a clanurilor mafiote, trebuie lămurită de către actualul ministru: "N-aş vrea să mă pronunţ asupra acestei declaraţii, dar ea ridică foarte multe semne de întrebare. Sunt convins că actualul ministru va face cercetările respective".

Fostul ministru nu vede nicio legătură între scandalul de la Neamţ, unde Fătuloiu a cerut destituirea inspectorului - şef şi a cerut demisia şefului Poliţiei Române, şi cel al mitei dată chestorului.

Totodată, Blaga neagă că ar fi primit informaţii de la structuri informative despre relaţiile lui Şoric cu clanurile mafiote locale. Afirmaţia lui Blaga vine după ce preşedintele Traian Băsescu afirmase, la postul public de televiziune, că toate structurile importante ale Guvernului au fost avertizate de unul dintre serviciile de informaţii despre situaţia de la Neamţ.

Băsescu a spus că, în 2009 "Ministerul de Interne era atenţionat că rivalitatea şi disputele dintre grupări, nu le spun clanuri, nu le spun mafiote, se poate tranşa cu arme de foc". Blaga susţine, însă, că aceste infomări nu au ajuns la el.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.