Jump to content
POLITISTI.ro

Cum deosebesc un politist adevarat de unul fals?

dicti

Recommended Posts

Problema mea este ca mi-a batut la usa un tanar, la o ora la care lumea este de obicei la serviciu, care mi-a fluturat o legitimatie si o insigna spunandu-mi ca este de la Politia Capitalei si mi-a cerut detalii despre vecini, sub pretextul culegerii de informatii in privinta unei suspecte. 

Sunt suspicioasa pentru ca in ultimul an mi s-au perindat pe la usa, in timpul zilei, cand eram la serviciu si acasa era numai fetita, tot felul de indivizi, sub diverse pretexte, multe dintre aceste pretexte necesitand mai degraba prezenta adultilor, la o ora rezonabila, nu la pranz.

Intrebarile mele, la care va rog mult sa-mi raspundeti, sunt:

1. Politia Capitalei culege informatii direct la usa cetatenilor? Nu colaboreaza cu politia de proximitate sau whatever?

2. Insigna (al carei numar l-am retinut) cum poate fi verificata?

Cu alte cuvinte, cum pot deosebi un politist adevarat de unul fals, fiind in civil? Pentru ca un portofel negru, cu o bucata de hartie in el si o insigna cam grosier executata, pot fi incropite fara prea mari batai de cap pentru cei 'talentati'... 

Va multumesc!

• Moderator

În acest topic poţi vedea cum arată

Iar dacă ai reţinut numărul insignei poţi merge la secţia de poliţie şi cei de acolo vor verifica dacă este ok.

• Moderator

Da, poliţiştii din cadrul Poliţiei Române culeg informaţii şi efectuează investigaţii, este cât se poate de normal şi firesc.

Multumesc mult pentru promptitudine, Catalin & Marius. 

Am sa merg la sectie maine si am sa intreb. 

@Marius, stiu ca Politia Romana are aceste activitati cat se poate de normale si de firesti. Eram nedumerita de ce s-a deplasat Politia Capitalei, cand Politia din cartier, de la sectie, cunoaste mult mai bine zona si locuitorii.

Recunosc, nu ma pricep si nu cunosc procedurile politiei. De aceea am intrebat aici.

Va multumesc inca o data. Numai bine!

• Moderator

Soluţionarea anumitor fapte (în general cele mai complexe şi/sau mai grave) este de competenţa formaţiunilor din cadrul Poliţiei Capitalei. Dar să ştii că şi secţiile de poliţie din Bucureşti tot din Poliţia Capitalei fac parte.

Da, Marius... Dar macar pe ei, pe cei de la sectie, ii mai cunoastem. Daca ne bat la usa pentru investigatii,  nu ne mai trec ganduri paranoice prin minte... :)

Sper sa fie un politist adevarat.. Insa vorbea prea mult si mi-a dat cam multe detalii despre persoana urmarita.. Si n-am sesizat ce relevanta pentru caz aveau meseriile si starea civila a vecinilor, daca lucreaza sau sunt pensionari... In fine, deocamdata nu este problema mea.. Dar va deveni problema mea daca maine aflu ca este o insigna falsa...

• Downvote 1

• Moderator

Aşa arată o insignă veritabilă de poliţist:

post-1-0-25434300-1383689311_thumb.png

Dacă aşa arăta insigna, înseamnă că nu ai de ce să-ţi faci probleme.

Nu... Insigna era argintie, usor bombata, cu raze descendente, si la 1/3 din inaltime, de la baza, avea 4 cifre gravate si vopsite cu rosu...

Nu mai dorm in noaptea asta... 

• Moderator

Mergi mâine la secţie şi discută această problemă cu colegii de acolo, ştiu ei ce e de făcut mai departe.

Feel safe at night... Sleep with a cop :naughty:

Sorry de offtopic dar ma provoaca tura de noapte la asfel de comment-uri :ph34r:  :D

@bundes... , foooaaaarte amuzant.  :doh:

@marius, da, asta am sa fac azi. Multumesc mult pentru amabilitatea de a-mi raspunde.