Jump to content
POLITISTI.ro

Pot beneficia de reducerea perioadei de suspendare cand contestatia a fost respinsa?

Postare recomandată

Publicat

Buna seara, am o intrebare. Acum mai bine de un an de zile, am fost prins conducand in localitate cu 116 km/h, polististul in cauza a intocmit procesul verbal insa data a scris-o gresit in PV si nu o data, ci de doua ori. Am facut contestatie si cu toate ca nu ma asteptam sa pierd, acum trebuie sa predau permisul. Intrebarea mea e: pot obtine reducerea perioadei de suspendare de la 90 la 30 de zile, avand in vedere ca initial am dat in judecata BPR iar acum ma intorc la ei cu o astfel de cerere? Multumesc!

• Moderator
Publicat

Da poţi beneficia de reducere, bineînţeles dacă îndeplineşti condiţiile prevăzute de lege. Contestarea procesului verbal nu este o condiţie ce elimină posibilitatea de a beneficia de reducerea perioadei de suspendare. Deşi nu ar fi fost deloc rău ca în astfel de situaţii să nu se mai accepte reducerea, dar asta e altă discuţie.

Baftă la test!

Publicat

Cazul meu are particularitatile lui. In primul rand, agentul de la rutiera era singur in masina de politie, conducand autovehiculul si manuind aparatul radar in acelasi timp. PV l-a completat cu data gresit in doua locuri. In instanta, au prezentat poze cu masina mea avand 116km/h dar au decupat data si ora evenimentului. Initial am castigat procesul dar au facut recurs si atunci am pierdut. Culpa e comuna, a mea pentru ca ma deplasam cu acea viteza dar si a agentului care a gresit in repetate randuri iar daca legea spune ca in acest caz, PV se declara nul, de ce sa sufar eu acum? Daca legea e facuta prost? Ca sa nu mai spun ca avand 15 zile termen sa predau permisul, incercand sa ma deplasez pe directia inainte intr-o intersectie unde aveam culoarea rosie a semaforului, un domn care se deplasa in sens opus directiei mele de deplasare a virat brusc la stanga, neacordandu-mi prioritate de dreapta, avariindu-mi masina destul de serios. Acum ce vina am mai avut?

Va multumesc pentru informatii, o zi frumoasa!

• Moderator
Publicat

Nu te mai vicitimiza atât! Întotdeauna e mai uşor să găseşti vinovatul în altă parte, dar asta nu înseamnă decât că îţi lipseşte curajul să-ţi asumi responsabilitatea faptelor tale.

Ţine minte că e o chestiune de onoare şi demnitate ca atunci când greşeşti să ai tăria de caracter să suporţi consecinţele, iar faptul că tu cauţi cu disperare tot felul de justificări nu este altceva decât laşitate.

Cazul tău nu e absolut deloc mai special şi nici tu nu eşti mai cu moţ, eşti doar un individ iresponsabil care a încălcat regimul de viteză punând în pericol ceilalţi participanţi la trafic. Asta trebuie să-ţi intre în căpşor!

• Moderator
Publicat

Asta e bună! Agentul era singur în maşină!? Probabil că avea freza spre dreapta şi nu spre stânga, probabil că are datorii la întreţinere. Oare avea batista curată şi era bărbierit proaspăt? Sau poate copii lui au absenţe la şcoală, cine ştie? 

Nu scrie nicăieri că nu trebuie să fie singur în autospecială, aparatul radar funcţionează foarte bine şi în sistem complet automat. La fel cum nu are nici cea mai mică relevanţă faptul că un alt conducător auto nu ţi-a acordat prioritate. Nu este vina poliţistului că ai avut ghinionul să te întâlneşti cu un alt conducător auto iresponsabil, nu poliţistul a comis acea tamponare.

Cât despre greşeala agentului, din ceea ce spui chiar tu şi decizia definitivă a instanţei, sunt două posibilităţi: nu a existat sau nu a fost atât de relevantă încât să ducă la anularea procesului verbal. Restul e can-can. Important este că nu ai respectat regimul de viteză, ai fost măsurat în corect, dar cu toate astea nu ai avut tăria de caracter să-ţi asumi consecinţele faptelor tale deşi erai perfect conştient că ai greşit şi în cel mai pur stil românesc ai încercat să ocoleşti legea şi să fentezi regulile.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.