Jump to content
POLITISTI.ro

Cine are voie sa ne opreasca in trafic pentru controale de rutina?


333catalin333
Go to solution Solved by Sache,

Recommended Posts

Buna ziua. As vrea sa stiu si eu cine are voie sa te opreasca in trafic pt. controale de rutina? Mai bine spus, pot fi oprit pt un control de rutina de un politist cu cascheta alba si atat, adica fara vesta reflectorizanta cu inscriptiile politiei rutiere,fara sa fie insotit de o masina a politiei? Va multumesc.

 • Downvote 5
Link to comment
 • Solution

Da, poti fi oprit in trafic de orice politist ce are calitatea de politist rutier ce face parte din Politia Romana. 

Aceasta calitate nu o au doar cei din cadrul serviciilor rutiere, ci si colegi din cadrul serviciilor de ordine publica, atat din mediul urban cat si din cel rural.

Pe timpul zilei nu este nevoie de vesta reflectorizanta. Serviciul se executa si pe jos, nu numai cu autospecialele din dotare.

Nu exista controale de rutina!

Link to comment
 • Moderator

Nu trebuie să-ţi demonstreze ţie sau altcuiva. Tu esti obligat să te supui controlului şi indicaţiilor sale la fel ca şi în cazul în care te-ar fi oprit un poliţist de la rutieră. Este o sarcină de serviciu stabilită de şefii lui.

Tu eşti cel controlat, nu invers.

 • Upvote 4
Link to comment

Merci Catalin! Deci se merge pe prezumtia by default ca daca esti oprit / sanctionat pe linie rutiera de catre un agent de la OP, acesta are calitatea de politist rutier. Banuiesc ca daca i se nazere vreunuia sa conteste in instanta decizia pe baza asta, doar acolo se va dovedi daca agentul respectiv are sau nu nu aceasta calitate, corect?

 • Downvote 6
Link to comment

 Deci se merge pe prezumtia by default ca daca esti oprit / sanctionat pe linie rutiera

 

"prezumţia by default" - trebuie să ai mintea destul de odihnită ca să debitezi astfel de expresii :doh:

Mai sunteţi mulţi?

Apropo, cum se demonstreaza calitatea de politist rutier de catre cei de la OP...?

 

Să-ţi demonstreze ţie, că tu eşti buricul pământului ... îl verifici tu pe poliţist, că are tupeu să te oprească!!! :doh:

 • Upvote 2
Link to comment

Horia, era pur si si simplu o intrebare, din curiozitate, fara nicio legatura cu mine, asa ca nu stiu de ce raspunsul tau s-a transformat in atac la persoana. Atata vreme cat sunt agent voluntar in Politia Romana, cred ca ultimul lucru de care as putea fi acuzat este ca ma iau de aceasta institutie. Sau asa imi place sa cred. 

 • Upvote 1
 • Downvote 2
Link to comment

Să nu mai facem flame??? Dar tu cine te crezi de consideri că ai dreptul să postezi off topic? Ai reuşit să citeşti titlul topicului înainte să postezi aberaţiile ăstea care nu-ţi dădeau pace?

Chiar nu înţeleg de ce eşti tolerat pe acest forum, pentru că numai tâmpenii scrii, iar oamenii care citesc balivernele tale cel mai probabil nu îşi dau seama că nu eşti poliţist şi îşi pot imagina orice.

 

PS: Astfel de persoane tolerate pe acest forum ne fac mai mult rău decât ne putem imagina.

 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator

Pentru linistea ta, marea majoritate a celor de la OP au calitate de poliţist rutier. Ar fi şi culmea ca după ce au avut ca materie de studiu în scoală, au susţinut şi promovat un examen la această disciplină, etc. să nu aibă astfel de atribuţii. În plus, dacă există vreunul care să nu aibă această calitate (de obicei cei ce au sărit gardul de la jandari), trebuie sa fie nebun să oprească maşini şi să apară la secţie cu procese verbale întocmite pentru prev. OUG 195. E ca şi cum şi-ar semna singurel o cerere în care solicită o sancţiune disciplinară ori mai rău.

 • Upvote 1
Link to comment

S-a ajuns in situatia actuala pentru ca s-a gasit un destept, sau mai multi, care au gandit ca asa trebuie sa prevada in legislatie - politist rutier - si nu a lasat ca in vechea legislatie, ca drept de constatare si sanctionare il au organele de politie(bineinteles Politia Romana, adica aia adevarata). Atunci nu mai intreba orice cocalar daca esti politist rutier, daca ai ordin de serviciu, daca este control de rutina sau nu, etc. Practic singuri ne-am creat problemele actuale. La fel s-a intamplat ulterior cu controalele pe linie economica(nu ai voie sa faci control la SRL daca nu esti de la SIF) si apoi ne intrebam de ce nu mai avem autoritate. Pacat, eu consider ca trebuia lasata competenta generala,  chiar daca avem anumite linii de munca, pentru ca oricum fiecare isi facea treaba pe bucatica lui, insa existau si situatii cand trebuia sa faci si alte genuri de controale si intampinam greutati din acest motiv. 

 • Upvote 3
Link to comment

 si apoi ne intrebam de ce nu mai avem autoritate. ..  trebuia lasata competenta generala,  chiar daca avem anumite linii de munca, pentru ca oricum fiecare isi facea treaba pe bucatica lui, insa existau si situatii cand trebuia sa faci si alte genuri de controale si intampinam greutati din acest motiv. 

Foarte bine punctat.

 • Upvote 1
Link to comment
 • Active member

Eee ... hai ca asta este buna. Mai avem un pic si trebuie sa demonstram si daca am indeplinit conditiile la admiterea in scoala.

Am trecut de la Militia care calca aproape totul in bocanci cand unui militian nu-i convenea ceva la Politia din zilele noastre in care oricine, oricand poate sa controleze politistul pt ca avem o democratie infecta si prost inteleasa in care toata lumea are drepturi, nu si obligatii.

Singurul tau drept este de a contesta in instanta masurile luate impotriva ta, nu sa-l iei tu la bani marunti pe politist in strada. Tu esti supus controlului, nu el. Nu trebuie sa-ti demonstreze tie nimic. Stai linistit ca are cine sa-l controleze pe politist, si suficienti la nr si plini de zel, slava Domnului. Tocmai de aceea nu se risca nimeni sa te sanctioneze pe tine la Codul Rutier daca nu are aceasta calitate de politist rutier.

 

PS In sustinerea celor scrise de Horia vin si adaug faptul ca acest forum este vizitat de multi, inclusiv de frustrati care vin si citesc pe aici, in mintea lor ingusta intelegand ca pe langa acel "ordin de serviciu" arhiinvocat de toti ineptii trebuie sa le ceara politistilor si dovada ca sunt de la Rutiera. Macar de le-ai da idei logice si de bun simt ...

Maine poimaine o sa ne ceara si agenda sa vada ce ne-am propus pt ziua respectiva.

Edited by Ben
 • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.