Jump to content
POLITISTI.ro

Poliţiştii locali, dotaţi cu pistoale şi bastoane cu electroşocuri


Dan

Recommended Posts

In timp ce adevaratii si singurii politisti se zbat intr-o saracie lucie si l-i se arunca cate un os de sarbatori gen "banii de haine" asa-zisii politisti locali-comunitari sunt inzestrati mai ceva ca trupele SWAT, desi se vehiculeaza ca nu sunt resurse financiare.

Inca odata, daca mai era nevoie actualul guvern isi demonstreaza incompetenta.

sursa telegrafonline.ro

Poliţiştii locali vor fi înarmaţi cu pistoale cu glonţ, pistoale cu muniţie neletală şi cu bastoane cu şocuri electrice, potrivit Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a Poliţiei Locale, adoptat printr-o hotărâre de guvern publicată, ieri, în Monitorul Oficial. În anexa privind „Normele de dotare cu armament şi mijloacele specifice de protecţie a poliţiştilor şi personalului contractual cu atribuţii în domeniul pazei bunurilor şi a obiectivelor de interes locali“ sunt prevăzute câte un pistol şi câte 24 de cartuşe pentru „fiecare poliţist local cu atribuţii în domeniul asigurării ordinii şi liniştii publice şi fiecare personal contractual care desfăşoară activităţi de pază“. În schimb, pistoalele cu muniţie neletală şi 30 de cartuşe aferente se alocă pentru 40% - 60% din poliţiştii locali. De asemenea, actul normativ prevede câte un baston de cauciuc pentru fiecare poliţist local şi personalul contractual de ordine publică, precum şi câte un baston cu electroşocuri în cazul a 40% - 60% dintre aceşti angajaţi. „Arsenalul“ de autoapărare al poliţiştilor locali va mai cuprinde şi câte un „pulverizator de mână cu substanţe iritant-lacrimogene“. În dotarea poliţiştilor locali vor mai intra cătuşe, fluier, radiotelefon portabil şi uniformă de serviciu, care cuprinde 34 de piese, pentru timp de iarnă şi de vară. Actul normativ reglementează şi modul de recompensare a poliţiştilor locali: ridicarea unei sancţiuni disciplinare aplicate anterior, felicitările scrise sau verbale, titlurile de onoare pentru acte de eroism, însemnele onorifice, recompensele materiale. O parte din personalul Ministerului Administraţiei şi Internelor, din sistemul de ordine publică şi siguranţă naţională, va trece la Poliţia Locală, din subordinea autorităţilor locale, a declarat, pe 16 decembrie, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş.

Link to comment
 • Moderator

În acel regulament se spune cu ce pot fi dotați. Asta pentru situațiile în care vreun primar mai glumeț s-ar gândi să-și doteze comunitarii de exemplu cu câte un lansator și câteva grenade lacrimogene pentru fiecare.

Dar nu înseamnă că guvernul va aloca fondurile necesare pentru ca fiecare comunitar să aibă tot ceea ce scrie acolo. Depinde de fiecare primărie în parte, pentru că de acolo sunt ei finanțați.

Link to comment
 • Moderator

Incepand cu 1 ianuarie 2011 au dreptul sa foloseasca semnale speciale de avertizare luminiasa de culoare albastra pe masinile de serviciu.

Daca esti interesat poti descarca de aici in format PDF Monitorul Oficial nr. 882/2010.

Gasesti acolo Hotararea Guvernului privind aprobarea Regulamentului-cadru de organizare si functionare a politiei locale - completa.

Link to comment

"O parte din personalul Ministerului Administraţiei şi Internelor, din sistemul de ordine publică şi siguranţă naţională, va trece la Poliţia Locală, din subordinea autorităţilor locale, a declarat, pe 16 decembrie, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş. "

superb... :(

Link to comment

Eu stiu cateva comune din jurul meu in care politia comunitara(viitoarea locala daca la asta te referi) exista de cel putin 1 an ,iar la mine in oras comunitarii au bastoane cu electrosocuri inca din vara.

Link to comment

"O parte din personalul Ministerului Administraţiei şi Internelor, din sistemul de ordine publică şi siguranţă naţională, va trece la Poliţia Locală, din subordinea autorităţilor locale, a declarat, pe 16 decembrie, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş. " pe mine asta ma doare cel mai mult....pentru mine acest lucru reprezinta o mare incertitudine,in rest comunitarii pot sa aiba si bazooka..stie cineva la ce s-a referit domnul ministru cand a declarat cele mentionate mai sus?

Link to comment
 • Moderator

Din cate am inteles eu, vor sa detaseze pentru o perioada limitata(un an) politisti din cadrul politiei nationale la astia locali sa ii invete cu ce se mananca munca de politie... :emo-yessir:

Link to comment

Sa inteleg ca se infiinteaza politie locala si in mediul rural?

Da. Cu un singur angajat. TU! Si nu e cioaca. Cam asta vor sa faca, sa ii transfere pe cei aflati in situatia ta la politia locala (comunala)....

Link to comment
 • Member

Ai dreptate Marius, localii vor fi altii, nu noi, dar fiecare scrie ce intelege, intradevar vor fi detesati uni politisti, dar pe o perioada determinata, apoi vor revenii in Politia Romana.

Apropo, de la 01.01.2011 se infiinteaza sectoristii, adio politia de proximitate :emo-yessir:

Edited by eti79ety
Link to comment
 • Member

am fost anuntati in bilant, ieri si de la unele surse din cadrul Oficiului Juridic al IGPR-ului

Edited by eti79ety
Link to comment
 • Member

Da, sunt de acord cu tine Marius, la noi se vor face cam 10 sectoare, e un lucru excelent, dar faza e ca agentii de siguranta nu vor sectoristi... :lol:

Link to comment

SandoKhan, de unde ai scos aberatiile astea? Ai citit Legea politiei locale? Sunt sigur ca nu.

Vedeti vreun mod mai elegant de a scapa de "surplusul" de politisti din MAI de care tot bat toba aia din Guvern?

Proiectul ala de lege se poate modifica la marea viteza si la timpul potrivit cu un OUG. Doar suntem tara ordonantelor de urgenta.

Pe de alta parte, va dati seama ce posibilitati de influente electorale poate aduce cu sine o politie aflata in slujba primarului?

Si tot pe de alta parte, e posibil, ca in unele localitati, cei din politia locala sa castige mai bine decat cei ramasi la MAI. Vom vedea.

Link to comment
 • Moderator

Doamne fereste sa ma treaca la primar...apoi eu sunt politist local? Imi dau demisia daca se intampla asa ceva si nu am posibilitatea de a ma muta intr-o structura a politiei nationale. :blink:

Link to comment

Daca se va reinfiinta institutia sectoristului, oare se va degreja judiciarul de sutele de dosare penale cu AC (maruntisurile ) si acestia vor ramane cu AN-urile, cum era odata si AC-urile pe linii de munca???....ma indoiesc profund pentru ca proximistii nu fac parte, deocamdata, organele de cercetare penala a politiei judiciare si sunt putini ca numar ......de ex : patru proximisti la 50.000 de locuitori... si au f. multe hartii, jalbe etc..prin care reglementeaza medierea si indrumarea..nu dau amenzi ca nu au voie, nu fac acte premergatoare etc...ramane de vazut...din cate am auzit, proximitatea era finantata la nivel central de structuri asemanatoare din Elvetia unde, de altfel, s-au deplasat ani la rand ofiteri pentru formare...

Link to comment

Pe de alta parte, va dati seama ce posibilitati de influente electorale poate aduce cu sine o politie aflata in slujba primarului?

Cu partea asta abordata de tine sunt de acord 100%. Va dati seama ca in momentul in care nu doresti sa pupi dosul primarului, acesta o sa depuna toate "eforturile" necesare pentru a scapa de politist. Sunt arhicunoscute "tiganiile" din timpul campaniilor electorale, gen "uite ala lipeste afise!" sau "da-i amenda lu' ala ca a zis jos x sau y!" Sincer, eu cred ca o sa fim generatia de politisti cobai. Un mod lamentabil de razbunare post-"grevista".

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.