Jump to content
POLITISTI.ro

Masina din Anglia o pot inscrie in Romania?


nicolaerurac
Go to solution Solved by Catalin,

Recommended Posts

 • Moderator
 • Solution

Registrul Auto Român eliberează cartea de identitate pentru aceste vehicule pe baza aceloraşi condiţii ca şi pentru vehiculele care au postul de conducere pe partea stângă, numai că este necesară echiparea vehiculelor cu alte faruri care să emită un fasciculul luminos orientat spre partea dreaptă a drumului (specifice circulaţiei pe partea dreaptă). Cel puţin aşa scrie pe websiteul oficial RAR.

 • Upvote 2
Link to comment

Pentru a calcula taxa ar trebui să ştii ce normă de poluare are motorul maşinii tale, dar şi câte grame de CO2/km emite, iar pentru asta ar trebui să mergi cu autoturismul tău la o reprezentanţă RAR. După ce ai aceste date, caută pe net calculator timbru de mediu şi o să afli valoarea acestuia.

Link to comment
 • 5 years later...

Salutare. Am cumparat o masina in anglia acum 1 saptamana si as vrea sa vin cu ea in Romania ... problema e ca nu am cartea masini (v5) dureaza 4 saptamani sa-mi ajunga si eu am facut booking pt trecere bac pe data de 26.06.2019. Am doar contractul de vanzare cumparare si factura de la firma de la care am cumparato + mot, road tax si asigurare. Intrebarea e pot veni cu ea in tara doar cu actele mentionate? Va multumesc

Link to comment
 • 1 month later...

Tocmai ce mi-am cumparat o masina din uk , si as dori sa o aduc in tara . Se pot ridica numerele rosi doar pe baza actului V5C/2 pe care il am de la cumpararea masini ?

Link to comment
 • Marius changed the title to Masina din Anglia o pot inscrie in Romania?
 • Active member

@Zaharia12 daca poti iesi cu ea din Anglia si trece prin toate țările pana in Romania, sa stii ca riști o amendă pt "lipsa documente"

@mainlex din cate stiu, sper sa nu ma înșel, nu!

Cel mai bine e să întrebi la SRPCIV din judetul tau ...cauta pe net numarul de telefon

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.