Jump to content
POLITISTI.ro

Trecerea intr-o functie inferioara

leo4655

Recommended Posts

Este posibil sa ma matraseasca astia la functie fara ca eu sa stiu?

Am primit astazi niste fluturasi cu noua baza de calcul a salariului si de la ag. pr stiam ca ma facusera ag.I prin reorganizare, iar acum am vazut fluturasul ala, in care scria ca sunt ag. II.

Chiar asa pe fata??? :angry:

Edited by Administrator
Initiere topic nou
  • Administrator

Leo, am initiat un topic nou cu postul tau, intrucat topicul Al 13-lea salariu pentru anul 2009, unde ai scris initial, nu are legatura cu problema ta.

Sunt sigur astfel vei primi mai multe raspunsuri, intrucat titlul acesta reflecta continutul topicului.

Multumesc pentru intelegere!

• Moderator

Daca esti sigur ca ai fost pe o functie superioara, e clar ca au facut un abuz.

Statutul politistului - Legea Nr. 360 din 6 iunie 2002

Art. 58 Sanctiunile disciplinare care pot fi aplicate politistului sunt:

a. mustrare scrisa;

b. diminuarea drepturilor salariale pentru funcţia îndeplinita cu 5 - 20% pe o perioada de 1 - 3 luni;

c. amanarea promovarii in grade profesionale sau functii superioare, pe o perioada de la 1 la 3 ani;

c1. trecerea intr-o functie inferioara pana la cel mult nivelul de baza al gradului profesional detinut;

d. destituirea din politie

Trebuie sa intrebati la M.R.U. , sa vedeti pe ce functie ati fost incadrat si incepand cu ce data. Nu merge pe ce credeti dumneavoastra. Verificati , pentru ca aveti acces la orice informatie din dosarul personal. Daca asa s-a intamplat ,adica v-au retrogradat din functia de ag 1 in cea de ag 2 , faceti o adresa prin care sa va comunice masura luata impotriva dumneavoastra si care au fost cauzele. Dupa ce veti primi raspunsul ,solicitati sa fiti repus in functia avuta anterioara . Daca nu veti gasi intelegere puteti sa actionati in instanta I.P.J.-ul la tribunalul de care apartineti ,sectia contencios administrativ si fiscal. Pentru alte lamuriri mai intrebati ca va stau la dispozitie.

• Moderator

Elvis nu poate sa faca un raport pe care sa-l inregistreze la registratura?

Pentru ca daca face o adresa, nu vad ce ar putea scrie la antet. El se adreseaza institutiei ca o persoana fizica (in calitatea sa de angajat), nu?

Poate sa solicite prin raport , dar sa il faca in dublu exemplar si sa ii dea numar de inregistrare. Ai dreptate adrese le fac eu.

Edited by Elvis
  • Moderator

Cred ca nu e mai nevoie sa precizam ca raportul trebuie facut in doua exemplare, iar exemplarul care ramane la tine trebuie sa poarte numarul de inregistrare (in majoritatea cazurilor se foloseste o stampila cu inscriptia "INTRARE"), pentru a putea dovedi ulterior la nevoie ca te-ai adresat institutiei.

Banuiesc ca asta o stim cu totii?!

eu cred ca astea sunt manevrele lu P.J. (seful meu drag) ca sa-l ridice pe copilul lui de suflet P.D. ca avea functia de ag.III si or sa-mi dea raspuns : s-a facut reorganizarea functiilor

Deocamdata ne mai trebuie niste birouri , vad ca ma cunoasteti domnule Leo. Este greu din nimic sa faci un bici si sa mergi cu plugusorul. Dar sunati pentru ca dvs. v-ati schimbat nr de telefon si o sa va arat calea.

• 1 month later...

o situatie similara si aici. diferenta e ca mutarea a fost operata din octombrie 2008, abia acum s-a aflat despre asta. din 2008 nu a fost adus la cunostinta acest fapt, nici macar prin semnarea unei fise a postului. efectiv a fost facuta rocada intre doi agenti pe functiile de agent I si agent III. aceste aspecte au fost sesizate conducerii ipj-ului printr-un raport scris, cu solicitarea reincadrarii pe functie si plata drepturilor indexate si actualizate. ( in fisa de personal la mutare a fost mentionat ca e in interes de serviciu, alaturat fiind consemnat # retrogradare#). ipj-ul a trimis raspuns la raport din care reiese ca de fapt totul a fost legal, fara insa a trata aspectele sesizate privind mutarea abuziva, retrogradarea, lipsa acordului, lipsa unei fise a postului, incalcarea unei dispozitii a dmru din 2007 in care se prevede ca la dispozitiile de mutare sa fie trecuta baza legala in amanunt-lege, articol,litera.. teoretic acum ce ar mai ramane de facut? o sesizare la igpr sau direct in instanta?

• Moderator

După opinia mea, o sesizare către IGPR nu-şi mai are niciun rost. Cred că trebuie iniţiată o acţiune pe contencios administrativ.

Şi cred asta pentru că din câte ştiu, legea cere să te adresezi anterior instituţiei din care faci parte, ceea ce tu ai făcut deja. În plus nu văd de ce s-ar amesteca IGPR-ul în bucătăria internă a lor, pentru că e responsabilitatea lor, având în vedere că sunt şi ordonatori de credite.

Sigur că poţi încerca să faci şi o sesizare către IGPR, dar am îndoieli că se va rezolva, mai ales că este vorba despre ceva bani ce trebuie acordaţi din urmă. De aceea cred că numai în instanţă vei putea rezolva ceva.

Dar aşteaptă şi alte păreri, pentru că nu sunt sigur 100% de ceea ce ştiu. :unsure:

Najnaj, vad ca faradelegea a tecut granitele judetelor ,,problema "si se generalizeaza.

Retrogradarea in funtie nu poate fi opeperata de lucratorii de la M.R.U. decat in urma unei sanctiuni disciplinare dupa ce ai fost cercetat prealabil si judecat in Consiliul de judecata. Atunci cand esti retrogradat in functie trebuie sa ti se comunice imediat masura si incadrarea abaterii disciplinare pe care ai savarsit-o.

Daca acum ai aflat si ai facut raport , raspunsul fiind negativ ,urmatorul pas este sa iti angajezi un avocat si sa iti urmaresti interesele in contencios administrativ si fiscal. Dar fa treaba asta cat mai repede deoarece in contencios iti poti urmarii interesele doar cu 3 ani in urma. Dupa 3 ani nu mai poti face nimic. Poti fi mutat in interes de serviciu dar nu retrogradat in functie , mutarea se face pe aceiasi functie , cu acelesi drepturi banesti si pe o perioada de maxim 6 luni.Cu deosebit respect. :emo-yessir:

Edited by Elvis

ei au justificat ca de fapt nu ar fi o sanctiune retrogradarea si ca lucratorul care a operat in fisa matricola a facut mentiunea "retrogradare" relativ la coeficientul de ierarhizare al functiei ocupate anterior si nu ca urmare a aplicarii vreunei sanctiuni disciplinare prevazute la art .58 din L. 360/2002. mai mult, se sustine ca retrogradarea nu e sanctiune prevazuta in lege ori, "trecerea in functie inferioara"....ce ar mai fi?

eu nu stiu decat un singur lucru:daca sunt trecut de pe o functie mai mare pe una mai mica atunci inseamna ca sunt retrogradat

dar trecand si peste acest aspect imi pun intrebarea: cum este posibil ca in 2 ani sa nu primesti o fisa a postului?

Edited by najnaj

Najnaj, noi ne conducem dupa legi si ordine nu dupa proverbe si zicatori.

Ei pot zice ce doresc mai ales ca au comis-o. Retrogradarea in functie este sanctiune disciplinara.In cazul in care din motive de ,,reorganizare" ti se desfinteaza functia pe care esti incadrat ai doua optiuni: ori iesi la pensie, ori accepti o functie inferioara ,pentru care iti dai acordul scris,dar sunt obligati 6 luni sa te plateasca cu salariul la nivelul functiei avute anterior. Fisa postului se intocmeste de catre comndantul unitatii intre 01.ianuari si 31.ianuarie ,la inceputul fiecarui an, iar daca depaseste acest termen este pasibil de a fi sanctionat disciplinar. Daca ai si alte intrebari sunt bucuros sa iti raspund.

Edited by Elvis
  • 2 weeks later...

In situatia asta ... din propria experienta iti spun sincer .... te lupti cu morile de vant.... daca ai vreun prieten pe la MRU sau srv juridic .. bine... mergi si vorbesti .. daca nu ... nu vad ce ai putea face.... eu am fost mutat din cadrul unui birou la o sectie .. si numai asa din vorba......de maine te duci acolo..... fara nici o cercetare fara nimic nimic... asa ca te poti astepata la orice .... nush cata vechime aveti .. dar dupa 20 ani am ajuns la concluzia ca nu mai pot ... e mafie mare de tot .. in ultima vreme daca nu esti nepot, var , fiul lui XX... nu faci nimic....

Domnule sanmariteanul, multi politisti mi-au spus ca lupt cu morile de vant ,insa eu chiar am castigat in instanta si am suspendat o dispozitie de mutare a unui inspector sef in anul 2008 , iar azi inclusiv ministerul recunoaste ca prevederile Legii 188 se apllica si politistilor.

Nimeni nu este mutat fara acord scris. Daca accepti este treaba ta, insa legal nu au dreptul.

Urmarirea intereselor personale tine de fiecare om in parte, degeaba te invata cineva daca tu nu vrei sa te ajuti sau iti este frica.

Nu voi lasa sistemul sa ma invinga, atata timp cat mai am o farama de energie mi-o voi folosi sa ii ajut si pe altii sa nu mai pateasca ce am patit eu.

Invata sa iubesti cand inima ti-este franta ,

Invata sa iubesti cand mintea ti-e pierduta,

Sa mergi cu capul sus cand soarta ti-este cruda,

Sa sti sa ajuti pe altii cand nimeni nu te ajuta.

• 4 years later...

Buna seara. Stie cineva daca se poate (in cazul agentilor de politie ma refer) sa se treaca pur si simplu de la o functie mai mica (de la agent 3) la una mai mare (agent 2) doar pe ochi frumosi ? In cazul ITPF Iasi, la unele sectoare s-a organizat concurs , la altele esti avansat doar daca esti pe placul sefului.Este corect sa se intample asa ceva ?