Jump to content
POLITISTI.ro

Nelamurire suspendare alcool

Ted

Recommended Posts

Salut!

Precizez ca incep acest topic doar pentru "linistea mea sufleteasca" (este necesara atunci cand urci cu bicicleta strazile din Cluj).

Povestea este utmatoarea: Intr-o duminica din august sunt oprit de un echipaj al politiei rutiere intr-un sat. Pretextul este depasirea vitezei legale cu peste 50 Km/h (imposibil de altfel, deoarece TIR-ul in spatele caruia ma aflam circula cu viteza legala). Solicit o vizualizare a inregistrarii. Subiectul se schimba: lipsa certificatului de inmatriculare (nu-l gasesc de cel putin 6 luni, probabil l-am "pus bine"), intervine apoi proba etilotestului: Sunt pus sa suflu in clasicele fiole din sticla. Dupa ce am suflat de aproximativ 30 de ori in respectiva fiola singura culoare schimbata era cea a fetei mele. Am inspirat si respectiv expirat in fiola cel putin 10 minute. Intr-un final s-a "inverzit" 30%. In seara anterioara am consumat baururi alcoolice dar am dormit ~11 ore inainte de a conduce. Nu am solicitat recoltarea de probe biologice datorita fobiei mele pentru seringi si ace. 

Intrebarea mea este: S-a procedat corect sau nu?

Din cate imi amintesc KIT-urile de etiloteste clasice, din sticla, veneau cu un balon de plastic ce trebuia conectat la iesirea fiolei pentru a limita volumul de aer care parcurge fiola astfel determinand precizia.

Gresesc? 

• Downvote 3

Pentru linistea dumneavoastra sufleteasca va asigur ca procedura a fost una corecta si s-a facut cu respectarea intocmai a drepturilor dumnevoastra. Spor la pedalat.

• Upvote 2