Jump to content
POLITISTI.ro

Contestatie amenda viteza 161 km/h in afara localitatii


claudiusem

Recommended Posts

Buna ziua,

 

Am plecat ieri spre Bucuresti si intre doua localitati din judetul Ilfov am fost surprins de aparatul radar cu viteza de 161 de km/h. MCV-ul era in miscare, a aparut de dupa un deal si abia am apucat sa franez. Mentionez ca eram singur pe sosea. I-am rugat respectuos pe cei doi agenti de circulatie sa-mi arate si mie filmarea daca se poate si, pe acea filmare, in momentul in care se distinge numarul autoturismului, pe ecran viteza apare T138 km/h. Mi-a fost suspendat permisul pe o perioada de 90 de zile si am fost amendat cu 720 de lei. La sectiunea obiectii din procesul verbal am scris ca ”pilotul automat al masinii era setat la 138 de km/h”. Nu i-a convenit deloc domnului politist ca am scris acel lucru acolo, s-a uitat urat la mine, mi-a urat o zi buna si apoi am plecat.

 

Eu acum am de gand sa contest aceasta suspendare a permisului in instanta si pe moment mi-l voi recupera, insa credeti ca am vreo sansa sa castig in instanta?

 

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!

 

 

Link to comment

Nu ai, e doar o pierde timp şi cheltuială inutilă.

Multumesc pentru raspunsul rapid. Instanta ce proba va solicita de la agenti? O poza cu momentul infractiunii sau tot filmul?

Link to comment
  • Moderator

În mod normal ar trebui să nu ai nicio şansă, deoarece chiar din ce povesteşti rezultă că ai fost sancţionat în mod corect. Iar dacă lucrurile se desfăşoară firesc, normal şi corect o eventuală conterstaţie ar trebui respinsă. 

Link to comment

Aspectul mentionat in postarea initiala, conform careia, pe filmarea lor, in momentul in care mi se distinge numarul, eu am viteza de 138 de km/h, nu conteaza deloc?

Link to comment

Util ar fi să realizezi că inconştienţa la volan poate ucide oameni nevinovaţi.

Realizez asta, ca nu sunt vreun criminal in serie. Eu am pus aici o intrebare strict pe lege. Daca se poate sa-mi raspundeti la subiect e bine, daca nu, iarasi e bine. Realizez ca multi politisti sunt satui de ”de-al de mine”, insa eu am vrut sa aflu un raspuns. Nu am vrut sa deranjez pe nimeni si nici nu mi-am dorit sa ating 200 de km/h si sa-mi iau zborul spre capitala. Va multumesc

Link to comment
  • Moderator

După părerea mea nu contează, mai ales dacă spui că erai singur pe şosea.

Nu a spus nimeni că ai fi vreun criminal în serie. Nici chiar cei ce sunt surprinşi cu 200 km/h nu sunt criminali în serie, ci sunt la fel ca şi tine, nişte simpli contravenienţi. Dacă ai fi fost considerat un criminal în serie, te încătuşau şi te duceau direct la arest.

Nu mai cita postul anterior, citeşte regulamentul forumului.

Link to comment
  • Moderator

claudiusem

Nu îţi spun cu răutate, dar să ştii că e o chestiune de onoare şi demnitate ca atunci când greşeşti să ai tăria de caracter să suporţi consecinţele faptelor tale.

 

O zi bună şi ţie!

  • Upvote 2
Link to comment

Puteau sa fie si 10 masini, daca operatorul radar te-a individualizat atunci nu ai nici o sansa in instanta. Putea sa iti arate si Target 90km/h cand te-ai aprpiat de masina, ideea e ca aveam viteza probabil chiar dinainte sa vezi MCV-ul.

Link to comment

În instanță vor fi prezentați toți pașii,  de la viteza cea mai mare până la momentul în care se distinge numărul de înmatriculare. 

Edited by Rusy
Link to comment

De ce ne intrebi pe noi daca ai sau nu sanse in instanta? Instanta este suverana si poate decide orice. Un alt lucru care lipseste justitiei romanesti este predictibilitatea. deci, dupa cum ti-o fi norocul. Ca sa-ti faci o idee, la Curtea de Apel, acelasi complet a dat 2 solutii diferite in doua spete in ce privea consumul de alcool la volan (aceeasi alcoolemie) singura diferenta fiind numele.

  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.