Jump to content
POLITISTI.ro

Speta rutiera ce implica autoturism inscris in strainatate


hellker

Recommended Posts

Va salut,va rog sa ma ajutati cu niste opinii obiective legate de urmatoarea speta:

-un autoturism inscris in Bulgaria pe persoana juridica este parcat pe un spatiu unde parcarea este permisa doar dupa orele 20.00 (ora incidentului este 19.00) Politia rutiera comunitara(locala!) observa si intervine lasand in parbrizul masinii un biletel prin care soferul este atentionat sa se prezinte la sectia de politie locala....As vrea sa stiu daca din punct de vedere legal Politia comunitara poate sa opreasca masina respectiva a doua zi dupa incident pentru a afla datele conducatorului auto din acel moment...nu cred ca este LEGAL sa amendezi soferul care conduce masina respectiva intr-o zi petrecuta ulterior incidentului cu parcarea! legal cred ca trebuie trimisa adresa catre proprietar(in speta firma bulgara si intrebat cine a condus auto cu nr...in data de...) si atat,corect?

Va multumesc.

Link to comment

,,Legal'' eu zic ca trebuie sa respectati regulile de circulatie. Acestea sunt valabile si pentru cei care detin autovehicule inmatriculate in alte state.

Link to comment

Nimic de obiectat la afirmatia dumneavoastra ,aveti perfecta dreptate,insa eu as dori sa aflu exact o procedura corecta dpdv legal in cazul mai sus relatat.

Link to comment
  • Moderator

Dvs doriţi să ştiţi dacă puteţi fi sancţionat sau vă puteţi sustrage de la respectarea regulilor de circulaţie mulţumită maşinii înmatriculate în ţara vecină.

În primul rând trebuie să ştiţi că pe acest forum se promovează respectarea legii, motiv pentru care nu vă putem răpi surpriza de a constata personal dacă gardienii/comunitarii au la îndemănă posibilităţi legale de a aplica sancţiuni într-o astfel de speţă. În al doilea rând, noi cei din Poliţia Română nu avem nicio legătură cu primăriile şi serviciile lor, de aceea nici nu ştim ce proceduri sau modalităţi folosesc comunitarii. 

  • Upvote 4
Link to comment

ok,va multumesc frumos pentru raspuns,aveam impresia ca si politia comunitara actioneaza in baza unor   proceduri  si regulamente similare la nivel national .

Link to comment
  • Moderator

Eu am auzit că au numai o singură procedură pe care o urmează cu sfinţenie. Se numeşte: "Aşa a zis sau vrea muşchiul primarului"

  • Upvote 2
Link to comment
  • Moderator

În ciuda "impresiilor" tale, pentru gardienii comunitari nu există nicio procedură şi niciun mod de acţiune unitar care să se aplice pe întreg teritoriul ţării. Aceştia sunt la cheremul şi la dispoziţia primarului din localitatea unde îşi desfăşoară activitatea.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.