Jump to content
POLITISTI.ro

Vanzare cumparare autoturism nou neimatriculat


LucianD

Recommended Posts

Am cumparat un autoturism nou pe numele baiatului meu. Autoturismul nu este inmatriculat inca. As vrea sa transfer autoturismul pe numele meu prin cumparare de la fiul meu.

Sunt nelamurit in urmatoarele aspecte:

1. Cine plateste taxa de prima inmatriculare ? (Presupun ca eu, la administratia financiara unde am domiciliul).

2. Autoturismul fiind nou si cu Cartea de identitate in alb (adica nu apare nimic la numele proprietarului) mai este nevoie de verificare RAR ?

 

Mutumesc.

 

Link to comment

1. Taxa o veti plati dvs.

2. In cazul in care pe cartea de identitate nu apare o folie peste datele masinii, o sa fie nevoie sa mai faceti o vizita si pana la RAR. Acolo se rezolva repede si nu ar trebui sa aveti nici o problema in obtinerea ei.

Edited by 25tess
Link to comment

Multumesc pentru raspuns. 

Inteleg ca, in acest caz, ar fi ca si cum Factura pentru autoturism  ar fi emisa pe numele meu si procedura de inmatriculare nu e diferita.

 

P.S. Cartea de identitate are folie de securizare.

Link to comment

Mai este nevoie si de fiscalul baiatului care are valabilitate de 30 zile !  


Este nevoie si de certificat de autenticitate care se obtine de la RAR valabilitate 60 zile , anexa ITP, asigurare RCA minim pe 6 luni!


RAR-ul verifica seria de sasiu a autovehiculului si daca corespunde cu cea din carte elibereaza Certificatul de autenticitate  ( este de culoare albastru)! A nu se confunda cu verificarea ITP care pentru masinile noi se realizeaza tot la RAR si se elibereaza anexa ITP - un cartonas de culoare galben -la autoturisme valabil pe o perioada de 2 ani- care va fi retinut de cei de la SRPCIV adica Serviciul de Inmatriculari la momentul inmatricularii autovehiculului, iar pe noul certificat de inmatriculare este tiparita valabilitatea inspectiei tehnice periodice! Sper ca v-a fost de folos! O zi placuta!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.