Jump to content
POLITISTI.ro

Pierdut talon inainte de inmatriculare - ce fac?

Antoniev

Recommended Posts

Am mers azi la RAROM sa fac identificarea unei masini pe care am cumparat-o (cu contract de vanzare-cumparare, fiscalul trecut deja pe numele meu). 

Problema este ca dupa ce am plecat de la RAROM, am pierdut talonul pe undeva (cred ca la finante, unde am solicitat dovada ANAF). Ideea este ca am taxa pentru noul talon platita (caci trebuie schimbat la transcriere).

Pot merge luni cu toate actele la IPJ pentru a obtine noul talon, fara sa-l am pe cel vechi. Altfel spus, trebuie sa predau vechiul talon (cu numele vechiul proprietar) inainte de a-l primi pe cel nou, cu numele meu pe el?

Multumesc anticipat!

PS: Mai exista vreo posibilitate sa circul cu masina intre timp, pana luni cand pot sa merg la IPJ?

Daca ai toate documentele necesare pentru inmatricularea autoturismului pe numele tau, cand vei ajunge cu dosarul complet la ghiseu completezi acolo o declaratie de pierdere a certificatului.

Daca circuli cu autoturismul si nu ai certificatul de inmatriculare poti primi o sanctiune contraventionala de minim 480 lei( 6 puncte amenda).

Edited by 25tess
  • Upvote 1

Am inteles, multumesc foarte mult! Mai am o singura intrebare. Pentru inmatriculare dupa transcriere, este necesara incheiere polita RCA pe minim 6 luni?

Inmatricularea si transcrierea se realizeaza concomitent. Pentru asta ai nevoie de polita de asigurare pe numele tau pe o perioada de 6 sau 12 luni. Eu as face o asigurare pe 12 luni tinand cont de faptul ca pretul acestora este in crestere.

• Upvote 1

Am mers la ANAF unde banuiam ca as fi lasat certificatul de inmatriculare, insa nu era acolo. Astfel, nu ramane decat solutia declararii documentului ca fiind pierdut. Intrebarea mea este, este necesara legalizarea respectivei declaratii?

Am mers la un notariat din oras si mi s-a comunicat sa revin maine cu cartea de identitate a masinii si actul de identitate. Altfel spus, va fi publicata aceasta declaratie (sau pierderea propriu zisa) in Monitorul Oficial, daca o sa completez respectiva declaratie la biroul notarial? Nu de alta, dar am impresia ca doamna de la notariat vrea sa-mi ia niste bani si nu stie exact cum.

Edited by Antoniev

• 11 months later...

Buna,

Am patit si eu ceva de geniu. Ieri am cumparat o masina, urmeaza sa inmatruculez dar astazi am pierdut  talonul. Contract de vanzare cumparare,fiscal,  cartea masina am. Am intrebat niste politisti si mie au zis ca nu o sa fie problema, ca sa declar ca am pierdut si oricum fac nou. Dar problema este ca masina are folie pe spate geamuri, cum se trec la RAR, si este un sistem ca se vede ca are itp? Sunt cetaten Turc si nu prea stiu cum se procedeaza, si chiar m-am stresat la maxim. Ce ziceti? Pot sa rezolv?

Da, va trebui sa iei legatura cu proprietarul autoturismuilui inscris in documente si sa il rogi sa solicite el emiterea unui duplicat al certificatului de inmatriculare. Daca foliile de pe geamuri nu sunt autorizate le dai jos, simplu nu?

• 1 month later...

Buna Seara,

Ma scuzati de deranj si posibila intrebare tampita. Am cumparat o motocicleta, i-am facut ITP-ul , autenticitatea, asigurarea tot urmand ca sa ma duc la Politie sa o inmatriculez pe numele meu. Intre timp, am pierdut talon-ul. Mentionez ca la DRPCIV inca nu sunt eu proprietar(vechiul proprietar pe talonul pierdut). Pot sa ma duc si sa dau acea declaratie cum ca l-am pierdut? Se mai poate face asta ? S-a schimbat ceva? Va multumesc anticipat si va rog sa ma scuzati!

O seara faina!

Politia Romana nu se ocupa cu inmatricularile autovehiculelor.

Ar trebui sa mergi la sediul DRPCIV din judetul tau si sa intrebi care este procedura.