Jump to content
POLITISTI.ro

Schimbare buletin in alt judet decât cel unde domiciliez


SerbanSonya

Recommended Posts

Buna. M am căsătorit la Navodari acum 4 zile si trebuie sa imi schimb buletinul. Atât eu cat si soțul domiciliem in Arad , soțul si a facut mutatie la Navodari pt a ne putea căsători aici. Întrebarea mea este daca pot sa imi schimb buletinul la Navodari pe numele nou dar cu domiciliul in continuare la Arad ca sa nu mai fac 1700 km doar pt un act.. Sau pot primi de aici ceva acte provizorii pana in Decembrie cand ajung acasă? Menționez ca buletinul mi a fost anulat deja la starea civilă. Doresc sa fac rezervări pt luna de miere si nu am nici un act.. Multumesc anticipat.

Link to comment

Nu poti solicita eliberarea unei noi carti de identitate la Navodari, dar cu domiciliul in Arad.

Poti fie sa iti stabilesti domiciliul in Navodari, fie sa iti stabilesti domiciliul in Arad, dar eliberarea noii carti de identitate se face la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenta a Populatiei (SPCLEP), din cadrul primariei orasului unde iti stabilesti domiciliul, iar ulterior iti poti stabili resedinta, daca doresti, in alta localitate.

  • Upvote 2
Link to comment

Ma gândeam eu... Deci daca găsesc un om binevoitor sa ma ia in spațiu in Navodari pot rezolva problema aici fara a ma mai deplasa la Arad... Si apoi pot schimba si permisul la Navodari etc da? Multumesc!

Ma gândeam eu... Deci daca găsesc un om binevoitor sa ma ia in spațiu in Navodari pot rezolva problema aici fara a ma mai deplasa la Arad... Si apoi pot schimba si permisul la Navodari etc da? Multumesc!

Link to comment

 

 

Nu poti solicita eliberarea unei noi carti de identitate la Navodari, dar cu domiciliul in Arad

 din cate stiu eu se poate daca isi face o viza de resedinta.....solicita schimbarea cartii de identitate la resedinta...astfel pe carte va avea domiciliul de arad si pe verso se aplica colantul cu resedinta valabila 

 

 

Pentru înscrierea menţiunii de stabilire a reşedinţei în actul de identitate, persoana interesată de adresează Serviciului de evidenţa persoanelor pe raza căruia locuieşte temporar.

În acest sens va prezenta:

1. cererea completată pentru înscrierea menţiunii privind stabilirea reşedinţei în actul de identitate;

2. documentul de identitate în care urmează a se înscrie menţiunea de stabilire a reşedinţei;

3. documentul cu care se face dovada adresei de reşedinţă, în original şi copie

4. documentul cu care se face dovada achitării taxei extrajudiciare de timbru sau timbru fiscal de 5 lei.

 

*În situaţia în care solicitantul nu deţine act privind titlul locativ, încheiat în condiţiile de validitate prevăzute de legislaţia română în vigoare, găzduitorul, sau după caz, reprezentantul său legal îşi va exprima consimțământul prin completarea rubricii corespunzătoare din cererea pentru înscrierea în actul de identitate a menţiunii privind stabilirea reşedinţei, în prezenţa personalului serviciului de evidenţa persoanelor, sau  printr-o declaraţie dată în faţa poliţistului de ordine publică, a notarului public ori a funcţionarului misiunii diplomatice sau oficiului consular al României.

Edited by domnisoara
  • Upvote 1
Link to comment

Domnisoara,ce prezinti tu este alta situatie. In situatia prezentata de SerbanSonia nu se poate face cum spui tu pentru ca mai intai trebuie sa schimbe actul de identitate ca urmare a casatoriei si acest lucru nu se poate face decat la locul de domiciliu,respectiv la Arad. Viza de resedinta presupune altceva, sa aiba un act de identitate valid pe care sa fie inscrisa. Singura posibilitate este aceea de fi luata in spatiu in Navodari si a-si stabili domiciliul stabil in localitatea respectiva, apoi putand schimba si permisul de conducere la aceeasi adresa.

  • Upvote 1
Link to comment

Azi am rezolvat problema. Am găsit o persoana care m a luat in spațiu. Va multumesc. Tuturor . :)

Azi am rezolvat problema. Am găsit o persoana care m a luat in spațiu. Va multumesc. Tuturor . :)

Link to comment

Nu era obligatoriu sa-ti schimbi domiciliul la Navodari, si nici sa te deplasezi in localitatea de domiciliu pentru asta. Exista posibilitatea eliberarii cartii de identitate la resedinta, similar mult mai folositei carti de identitate provizorii la resedinta. In acest caz solicitantul(a) prezinta dovada spatiului de locuit din localitatea de domiciliu si dovada resedintei de pe raza de competenta a formatiunii unde depune documentele, pe langa celelalte documente necesare eliberarii cartii de identitate. Se completeza doua cereri, una pentru eliberarea actului de identitate si cealalta pentru acordarea vizei de resedinta. Prin intermediul B.J.A.B.D.E.P. se tipareste cartea de identitate iar ulterior se aplica autocolantul cu viza de resedinta pe acest document. Este o procedura putin mai complexa si ca urmare multi functionari o evita, fiind mai simplu sa propuna carte provizorie la resedinta sau schimbare de domiciliu.  :hmmmt:

Link to comment
  • 6 years later...

Buna seara! As dori sa va intreb daca ma pot folosi in continuare de cartea veche de identitate, care e valabila pana in 2023, in ciuda faptului ca mi-am depus actele pt schimbarea acestuia cu unul nou in alta localitate? 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.