Jump to content
POLITISTI.ro

Speta rutiera - doi pasageri pe locul din dreapta fata


geo24frb

Recommended Posts

Sunt agent de politie, incepator, promotia 2013. Zilele trecute am oprit pentru control un autoturism. Acesta era prevazut cu 5 locuri, insa era in 2 usi. in autoturism era soferul, iar pe scaunul din dreapta erau 2 persoane, acestia motivand ca era greu sa mai rabateze scaunul sa intre unul in spate. Ce incadrare, ce sanctiune se impune in acest caz? Eu i-am lasat sa plece, avertizandu-i doar verbal...

Link to comment

Eu as merge pe asa ceva:

Art.36. - (1) Conducătorii de autovehicule şi persoanele care ocupă locuri prevăzute prin construcţie cu centuri sau dispozitive de siguranţă omologate trebuie să le poarte în timpul circulaţiei pe drumurile publice, cu excepţia cazurilor prevăzute în regulament.

Art 148 ar merge daca auto este prevazut cu 5 locuri si in interior gaseam mai mult de 5 persoane.

2. Să transporte în autovehicul sau tramvai mai multe persoane decât numărul de locuri stabilite în certificatul de înmatriculare sau înregistrare.

Edited by 25tess
Link to comment

Da merge si sanctiune pentru conducatorul auto intrucat autoturismul in fata are 2 locuri si ei erau 3. Dar ca sa fie toti multumiti merge si sanctiune pt. pasageri ca nu purtau centura.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.