Jump to content
POLITISTI.ro

Protest tragic anti Boc. S-a aruncat de la balcon in Parlament

Postare recomandată

Publicat

Un bărbat angajat ca electrician la TVR , în jur de 40 de ani, s-a aruncat de la unul dintre balcoanele Parlamentului

• Moderator
Publicat

Bărbatul care a încercat să se sinucidă, chiar în timp ce premierul Emil Boc se pregătea să-şi înceapă discursul în plenul reunit al Parlamentului, este Adrian Sobaru, electrician angajat la TVR.

Este un bugetar, are 40 de ani, a venit pregătit la Parlament pentru acest gest. Purta un tricou pe care scria „Ne-aţi ucis viitorul“ şi înainte să se arunce a strigat „Mi-aţi luat pâinea copiilor. Asta-i pentru tine Boc“. A suferit o fractură nazală şi o fractură a piciorului stâng, însă nu se cunosc încă traumatismele interne.

Când a ieşit din plen pe targă a strigat "Libertate".

• Moderator
Publicat (modificat)

Un gest curajos si totusi necugetat. Ce a rezolvat prin el? :( Boc nici nu s-a stresat...a trebuit sa intervina Geoana ca sa sune lumea la 112...am vazut ca un parlamentar s-a intors cu spatele si a plecat...cica pana se clarifica aceasta situatie....ce sa se clarifice? Ca oamenii au ajuns la capatul rabdarii? Ca isi pun streangul de gat doar pentru ca unii nu se mai satura de furturi si de bani doldora in buzunar? Sper sa il bantuie imaginea aia toata viata lui...desi ma indoiesc.

Modificat de Kmcoio
Publicat (modificat)

In ajunul Craciunului, dupa 20 de ani, un roman apeleaza la un astfel de gest pentru a atrage atentia guvernantilor privind starea in care am ajuns. Pacat! :(

Modificat de Rookie
Publicat

Nu înțeleg de ce dracu” în țara asta lucrurile se întâmplă mereu pe dos.

Normal era ca boc și toți parlamentarii să se arunce de la balcon, nu oamenii simpli... :doh:

Publicat

O sa cedeze lumea.... undeva se sparge buba... undeva cineva va incepe sa iasa in strada.. nuu... nu vad .. altfel va fi o bulibaseala totala.. ca sa nu folosesc alt termen

Publicat

Un gest incalificabil! In felul acesta nu si-a ajutat nici familia, nici pe el! Sunt sigura ca in urma acestui moment isi va pierde slujba si va avea si mai mult de suferit din cauza sanatatii. Mai cred si ca se va face tot posibilul ca acest om disperat sa fie gasit cu probleme psihice, sa se mascheze calvarul prin care trece si pentru care a recurs la acest gest. Pacat! Sper sa se insanatoseasca de graba!

Publicat

Poate ca gestul lui a fost necugetat..si poate nu si-a ajutat familia..dar a tras un semnal de alarma atat noua, ca simplii cetateni, cat si dobitocilor,pardon am vrut sa spun domnilor care sunt la putere.Tot ce sper e ca gestul lui sa aiba un ecou atat in sufletele cat si in mintile noastre,si sa nu luam totul ca atare ci sa reflectam asupra simbolisticii lui.Au trecut 21 de ani si vor mai trece ani degeaba..

• Apreciez 1
Publicat

Bestkyky asa sa fie?

Sa se fi aruncat decat pentru el?

De baiatul ala care si-a dat foc pe pirtie la Brasov pe vremea lui ceasca ai auzit?

Ce popor de lasi......

Oare cat o sa mai suportam?

La 21 de ani de la revolutie , pe 22 decembrie ,un om se arunca de la balconul parlamentului strigand ,,Ne-ati luat painea copiilor" iar cand era dus pe targa la ambulanta ,,Libertate".Tinerii care au murit in 1989 tot gesturi incalificabile sa fi facut cand au fost calcati de tancuri?

Ce au facut domnii parlamentari pardon bestii cu chip uman?Au continuat votul pentru ca FMI-ul nu asteapta nici macar pana a doua zi.

Ne asteapta vremuri grele.

Publicat

pentru ca pe viitor să nu se mai întâmple astfel de proteste extreme ,propun doamnei Udrea (de la ”dezvoltare regională ” ) să închidă cu geamuri termopan balcoanele din sala de plen a Parlamentului .... se vor rezolva astfel două probleme ... prima cu protestele și cea de-a doua cu absorbția fondurilor europene :faint::clip:

Publicat

Mortii mamii lor de parlamentari ca au adus tara la sapa de lemn si disperare

• Moderator
Publicat

Altul care crede ca pt tot raul din tara asta este de vina Parlamentul... De presedinte si de Guvern, nimic-nimic, colegu?

• Moderator
Publicat

danpin, guvernul si presedintele nu au sansa sa existe fara sustinere parlamentara....asa ca da, astia nu ne reprezinta noua interesele, ci reprezinta interesele guvernului, ca sunt toti portocalii. Oare cum crezi ca si-a permis Boc sa adopte atatea legi nenorocite prin procedura asumarii raspunderii? Stia ca are sustinere in Parlament. Un Parlament adevarat ar trebui sa reprezinte interesele cetatenilor, un guvern adevarat ar trebui sa ia masuri pentru buna stare a poporului, iar un presedinte adevarat ar trebui sa actioneze pe post de mediator intre institutiile statului...oare la noi se intampla asa ceva? :hmmmt:

• Moderator
Publicat

Totuși să nu uităm că procedura de asumare a răspunderii, este una excepțională, sau așa ar trebui să fie. Iar prin această procedură, guvernul nu face altceva decât să ocolească parcursul normal al unei legi, mai exact, pigmeul nu-și mai asumă riscul ca în urma dezbaterilor din parlament legile propuse de guvern să sufere modificări.

Acesta este motivul pentru care aceste asumări ale răspunderii guvernului au devenit așa de dese, chiar la ordinea zilei. Tocmai pentru că majoritatea de care se bucură pigmeul și guvernul pe care-l conduce este doar în plen, pentru că prin comisiile de specialitate lucrurile nu stăteau la fel.

Publicat

Revin...mortii mamii lor de parlamentari, guvernanti, presedinte si portocalii. E ok acum colegul <danpin> de la "city"? :good:

Publicat

cineva din TVR mi-a spus ca salariul "saritorului" era de 3400 ron / luna. este adevarat ca avea cheltuieli mari deoarece copilul sau este autist iar un medic mi-a spus ca tratamentul acestuia poate duce spre 3.000 ron / luna. avea intr-adevar o situatie grea insa solutia sa nu a facut decit sa isi ingreuneze situatia sa si a familiei. nu asta este solutia si nu sunt de acord sa il facem un erou.

nici nu sunt de acord sa il comparam cu cei care si-au dat viata luptind impotriva dictaturii - nu este acelasi lucru si nu stau sa incep sa enumar de ce, este evident.

sa fim seriosi - citi dintre voi, care aveti copii si familie, indiferent cit de greu va este v-ati gindit sa alegeti o solutie care v-ar indeparta definitiv de copii si le-ar face viata mult mai grea decit este deja? cred ca nimeni. sper!!

• Apreciez 1
Publicat (modificat)

Maxu, sti ce inseamna ca intr-o familie sa existe o persoana cu handicap?ca o familie sa aiba un copil cu handicap, este mai rau, cu mult mai rau decat daca un adult ar dobandi handicapul, iar familia ar avea grija de el.Nu judeca ce nu cunosti.

El este parintele unui copil cu handicap, iar Basescu a lovit si in persoanele cu handicap, daca are autist, cu siguranta mama copilului este insotitoare, iar indemnizatiile de insotitor ale mamelor cu copii cu handicap s-au taiat mai peste tot. Poate ca a vrut sa traga un semn de alarma, sau gestul lui s-a datorat disperarii, a datoriilor, a suferintei...dar mai ales datorita a ceea ce face Boc si Basescu.

Parintele unui copil cu handicap intotdeauna este un erou, iar eu il consider pe acel om un erou.

Acel om a vrut, ca prin gestul sau, sa stopeze, acest "genocid" pe care Boc si Basescu il fac.S-a gandit in disperarea sa, ca nu mai conteaza viata lui, daca prin gestul sau, ii va face pe guvernanti sa isi repare greselile, sa respecte persoana cu handicap, sa-i respecte pe oameni si drepturile lor.si poate ca s-a gandit ca dupa moartea lui guvernantii isi vor repara greselile, iar copilul sau va avea o viata mai buna.Maxu nu e corect ce faci, nu e corect ce scrii, nu judeca pe nimeni, pentru ca nu sti ce este in sufletul unui om, nu sti de ce este impins la asemenea gesturi.

Ce vrei sa arati prin faptul ca te-ai interesat de salariul lui?Ca avea bani suficienti, ca are bani mai multi decat un politist?

Acel om doar a vrut sa se sacrifice pentru binele tuturor, sa ii aduca pe guvernanti la ganduri mai bune.

Si poate ca gestul sau este un semn , poate ca ar fi nevoie ca romanul sa se destepte si sa opreasca acest "genocid".

Modificat de angelfire
  • Moderator
Publicat

satulul nu-l crede pe cel flamand... maxu, nu vei putea sti ce a gandit omul acela cand a luat decizia sa se arunce fiindca tu nu te confrunti cu problemele lui

• Moderator
Publicat

Maxu08, logic ai dreptate prin ceea ce spui...insa ce este logic in gestul unui sinucigas, de exemplu? Cand un om ajunge la capatul rabdarii, face lucruri ilogice, care pentru observatorul obiectiv par ridicole, futile si asa mai departe. Nu trebuie sa ii cautam explicatii "saritorului", nu sunt de acord cu gestul lui, insa sunt de acord 100% cu mesajul pe care l-a transmis prin fapta sa : S-a depasit limita suportabilitatii. :angry:

Publicat (modificat)

Maxu crezi ca esti in masura sa il judeci, sa arunci cu piatra ? Este cineva care ne judeca pe toti.

Sincer, eu nu cred ca esti.

Faptul ca ingrijeste doi copii ,unul cu handicap, o sotie si un batranel nu-l face erou? Oare?

Cu respect. :emo-yessir:

Modificat de Elvis
  • Apreciez 1
Publicat

Electrician tv. Singurul care a acceptat sa filmeze, alaturi de Lucia Hossu Longin, Memorialul Durerii. In contact direct cu toti mincinosii, hotii si ipocritii pe care-i vedem la tvr. Introducand stecarul in priza ca sa va putem auzi si pe voi strigand "iesi afara, fiinta extraordinara!". Nu am a aproba sau dezaproba. Ma cutremura, insa, forta cu care a deliberat gestul sau, puterea pe care a avut-o in a decide sa schimbe tura cu colegul, determinarea in a-si duce actiunea pana la capat, pentru a zgudui ceea ce el gandea ca ar fi fiinte umane si constiinte in Parlamentul Romaniei, in scopul blocarii unei legi PRO RECESIUNE, ANTICONSTITUTIONALE si ANTINATIONALE. In mesajul lui suntem inclusi SI noi. Mesajul lui a strabatut lumea larga. Simt nevoia sa ii cer iertare si sa-i spun ca cel normal este el, nu eu. Eu ma supun celor gandite pentru mine de catre basescu: cu cat bucatica de zahar este mai mica, cu atat instinctul de conservare iti spune sa tii mai tare de ea ca sa nu-ti scape printre degete. Iar CC zice ca asumarea raspunderii pe Legea salarizarii este misto. Sa-si asume Boc si aruncarea in gol a dlui Sobaru.

Publicat

@elvis - nu judec doar constat si comentez. nu as comenta daca ar fi facut-o acasa la el, insa a facut-o in public tocmai ptr a fi comentat. iar eu ma conformez. nu sunt de acord cu acordarea calitatii de erou - sunt alti necunoscuti care o duc mult mai greu fara sa faca spectacol din situatia lor iar eu cunosc asemenea persoane prin cazurile pro bono pe care le preiau de la asociatii / fundatii umanitare cu care colaborez. eroi sunt cei care au cazut pe front, la revolutie, in inchisorile comuniste, care au luptat la inundatii, in general cei care au realizat ceva ptr tara si semenii lor. parerea mea.

in concluzie nu a rezolvat nimic - nici situatia lui, iar ptr copilul sau este mai rau decit inainte - le va lipsi un venit si vor avea cheltuieli cu refacerea sanatatii sale. In plus, cine crezi ca il va mai angaja dupa ce a facut?

Publicat

Maxu ai vrea sa schimbi locul cu el?

Mai spunea cineva pe aici ,,unul satul nu il va crede niciodata pe cel flamand".

Tu esti in situatia celui satul insa iti spun ca in viata nu se stie niciodata .Dumnezeu nu bate cu parul.

In privinta eroilor se vede ca nu avem aceiasi parere.

Asta nu inseamna ca nu o respect pe a ta.

Cu stima. :emo-yessir:

Publicat

sa o iau de la inceput: indiferent citi bani sau bunuri am acumulat am facut-o prin munca, ca si voi. de cind am terminat facultatea, nu sunt sigur niciodata daca imi primesc banii sau citi bani voi primi la final de luna - sunt perioade cu clienti si perioade in care imi bate vintul prin birou ptr ca clientii mei nu au nevoie de serviciile mele. insa toate cheltuielile mele sunt lunare - rate bancare, masina, mincare la copil, etc etc. Din cauza asta mi-am dezvoltat o mentalitate mai liberala in care nu incape o solutie sinucidere ptr a imi rezolva problemele.

evident ca am fost scutit de neplaceri care sa imi afecteze viata - boli sau alte lucruri de genul asta, multumesc lui Dumnezeu. insa sa fim seriosi, persoana respectiva nu era un muritor de foame. si nu as fi comentat daca nu as cunoaste oameni care chiar mor de foame si nu au unde locui, sunt bolnavi si nu au rude care sa le dea o bucata de paine. fata de aceste persoane, Sobaru era un fericit. Avea o slujba, o familie si locuinta unde sa stea la caldura. I-as fi propus sa faca schimb macar o saptamina cu nefericitii respectivi si apoi sa imi spuna ce viata rea are.

In privinta eroilor, educatia data de militarii din familia mea isi face efectul. Am o familie in care ofiterii au facut parte la fiecare generatie, pina la mine.

Nu avem aceeasi opinie insa asta este farmecul forumului. Respect.

• Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.