Jump to content
POLITISTI.ro

Poliţia Română în cadrul Salonului Auto Bucureşti


NewsBot

Recommended Posts

MAI va avea un stand propriu la Salonul Auto Bucuresti

Ministerul Afacerilor Interne participă, în calitate de partener, la cea de a XI-a ediţie a Salonului Auto Bucureşti şi Accesorii, eveniment ce se va desfăşura la Romaero Băneasa, în perioada 10 - 20 octombrie a.c.

Cu această ocazie, Ministerul Afacerilor Interne va prezenta vizitatorilor, în cadrul unui stand expoziţional propriu, tehnica şi echipamentele aflate în dotarea structurilor MAI cu atribuţii în domeniul circulaţiei rutiere.

Astfel, Poliţia Română va prezenta publicului o autospecială şi o motocicletă, folosite în intervenţiile curente executate de către poliţişti pentru asigurarea fluenţei şi a siguranţei traficului rutier.

Totodată, poliţiştii de frontieră români vor expune o autospecială 4x4, folosită în misiunile curente de supraveghere a frontierei, capabilă să asigure accesul angajaţilor Poliţiei de Frontieră Române în locuri greu accesibile, cu teren accidentat.

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor va organiza o expoziţie în cadrul căreia vor fi prezentate documente şi însemne emise de către autorităţile române, în decursul timpului, pentru înmatricularea autovehiculelor şi atestarea dreptului de a conduce pe drumurile publice.

De asemenea, în cadrul standului expoziţional al MAI, vizitatorii vor putea consulta materiale de informare elaborate de către structurile Ministerului Afacerilor Interne pe tema siguranţei traficului rutier şi admira autoturisme folosite de instituţiile statului român în perioada interbelică.

Direcţia Informare şi Relaţii Publice - Ministerul Afacerilor Interne

Link to comment
 • Member

Sa expuna si un Logan de 1.4 cu amortizoarele uzate in asa hal incat atunci cand treci peste limitatoare de viteza el inca se mai balanseaza de vreo 10 ori, scaunul legat cu centura de siguranta, usa dreapta se deschide in mers, cand e cald merge 30 min, apoi trebuie sa faci pauza 10 sa se mai raceasca pompa de benzina... Capete de bara vai de ele, bucsi inexistente, o bieleta antiruliu desfacuta de tot dintr-un capat, etc.

Exista asa ceva si nu numai unul, la sectia la care am lucrat cam toate sunt in starea asta. Din ce am vorbit si cu alti colegi am constatat ca asa se intampla cam peste tot si marele service al MAI, unde se repara imediat masinile sefilor da cu flit cand le duci acolo. Si cand fac ceva mai bine le lasa asa, la 4 dintre logane s-a rupt distributia dupa ce a fost schimbata, si unul a luat foc in trafic dupa ce s-a umblat la instalatia electrica.

 

Unii expun masini fitoase si majoritatea repara junghiurile din dotare si le intretin din salarii, care oricum sunt modeste. Cred ca fara contributia personala a politistilor 80% din autoturismele din dotare nu ar mai functiona deloc.

 

Ma enerveaza atata prefacatorie...

Edited by bozo
 • Upvote 4
 • Downvote 3
Link to comment

    IPJ-ul nostru ar putea "expune" o autospeciala VW Transporter care "zace", de la inceputul lunii iulie, in curte pentru ca "meseriasii" de la atelierul nostru service au reusit sa ii arda calculatorul, cand au incercat sa ii schimbe una din cele doua baterii de acumulatori. Deasemena mai pot fi expuse doua Logan-uri, cu norma de casare depasita, ambele cu defectiuni grave la sistemul de directie, dar si la cel de franare, dar sunt folosite in continuare, pentru ca... ATI GHICIT - NU SUNT BANI! Dar pentru intretinerea celor trei masini de serviciu ale conducerii ipj-ului sunt bani. Sau am putea sa expunem toate autospecialele structurii noastre, cum stau ele la linie, in parcarea unitatii, dar fara carburant! Sa vada cetatenii ce avem in dotare cu adevarat, nu sa ascundem realitatea!

 • Upvote 3
 • Downvote 3
Link to comment

Ministrul Radu Stroe a participat la aniversarea a 100 de ani de existență a permisului de conducere românesc

 

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, însoțit de secretarul de stat al M.A.I. Constantin Cătălin Chiper au marcat astăzi momentul aniversar ocazionat de eliberarea primului permis de conducere românesc, în urmă cu 100 de ani.

Evenimentul a avut loc în cadrul celei de a XI-a ediţii a Salonului Auto Bucureşti şi Accesorii, care s-a deschis astăzi la Romaero Băneasa.

Cei doi oficiali ai Ministerului Afacerilor Interne au semnat un prim plic dintr-o emisiune poştală dedicată evenimentului aniversar, ce va fi utilizată atât în circuitul poştal, cât şi de către colecţionarii pasionaţi de tematici filatelice speciale.

Ministerul Afacerilor Interne participă la Salonul Auto București cu un stand propriu, unde este prezentată tehnica şi echipamentele aflate în dotarea mai multor structuri ale ministerului – Poliție, Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Poliția de Frontieră.

Cu ocazia Salonului Auto Bucureşti, Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor a organizat la standul MAI o expoziţie în cadrul căreia sunt prezentate documente şi însemne emise de către autorităţile române, în decursul timpului, pentru înmatricularea autovehiculelor şi atestarea dreptului de a conduce pe drumurile publice. 

Vizitatorii standului MAI vor putea consulta şi materiale de informare elaborate de către structurile Ministerului Afacerilor Interne pe tema siguranţei traficului rutier şi admira, totodată, autoturisme folosite de instituţiile statului român în perioada interbelică.

* * *

Prin participarea la acest eveniment expoziţional, Ministerul Afacerilor Interne marchează şi împlinirea, la data de 11 octombrie a.c., a 100 de ani de la atestarea documentară a permisului de conducere românesc, odată cu publicarea în Monitorul Oficial nr. 156 din 11 octombrie 1913 a “Regulamentului pentru circulaţiunea autovehiculelor”.

Prin acest act normativ, autorităţile de la acea vreme au stabilit norme referitoare la forma permisului de conducere românesc. Acesta era „lipit pe pânză subţire colorată în culorile naţionale roşu şi galben, ambele în dimensiuni egale şi verticale pe coperta din faţă şi albastru toată coperta din dos şi purta un număr de ordine care se nota într-un registru alfabetic ce se ţinea la prefectură”.

Preocuparea autorităţilor române pentru buna organizare a deplasării vehiculelor s-a concretizat încă din anul 1907, atunci când au apărut primele dispoziţii referitoare la obligativitatea susţinerii unui examen pentru toate persoanele care doresc să conducă autovehicule.

Examinarea celor care doreau să obţină „brevetul de şofer” se efectua în cadrul Prefecturii de Poliţie Bucureşti, decizia obţinerii unui document care să ateste abilităţile de şofer fiind luată de autorităţile de la acea vreme, ca o măsură administrativă determinată de creşterea numărului de autovehicule.

Link to comment
 • Moderator

Sunt curios dacă voi când vă duceţi la o petrecere sau la un eveniment vă îmbrăcaţi cu cele mai jerpelite haine pe care le aveţi?

Chiar nu pot să vă înţeleg de ce de fiecare dată când vine vorba de un efort al unor colegi de-ai voştri (pentru că şi amenajarea unui astfel de stand şi participarea la un salon/expoziţie/etc implică eforturi şi se face pentru un aport de imagine), imediat deveniţi extrem de critici. Credeţi că pe la alţii toate autospecialele sunt impecabile, nu există rable? Sau vreţi să spuneţi că nu ar trebui ca poliţia română să participe decât după ce nu vor mai exista rable în dotare? Nu mai fiţi şi voi atât de negativişti şi atât de critici numai când e vorba despre instituţia din care faceţi parte. Hai să vedem şi lucrurile bune. 

Dacă azi îmi rezolv ce am pe aici, mâine sper să ajung pe acolo şi să vedeţi voi ce vă bombardez cu poze de acolo. 

 • Upvote 3
 • Downvote 2
Link to comment

    Este de apreciat initiativa, dar realitatea este alta. Marea majoritate a autospecialelor sunt intr-o stare deplorabila si, in parte, sunt intretinute cu eforturile noastre. Nu sunt negativist, dar populatia are impresia ca noi ne lafaim in astfel de masini, ca avem carburant, piese de schimb, ca avem unde sa spalam masinile, dar nu vrem noi sa facem treaba. Ne mintim singuri! MAI iese la prezentari cu autoturisme primite spre folosinta cu titlu gratuit pentru o perioada de timp, in loc sa investeasca intr-un parc auto nou, mai eficient.

 • Upvote 2
 • Downvote 2
Link to comment
 • Moderator

Nu la un salon auto trebuie arătată starea parcului auto sau problemele instituţiei, pentru că nicăieri în lume nu se întâmplă aşa ceva, unde o poliţie participă la un salon auto. Nicăieri în lumea asta nu ai să vezi vreo poliţie că îşi amenajează un stand la un salon auto plin cu rable, ci cu ce au mai bun. Crezi tu că italienii se plimbă toţi în Lamborghini ca ăla din pozele de care este internetul plin? Te înşeli! La fel şi în cazul englezilor, crezi că au toţi Lotus? Nu, dar cu toate astea nu-i vezi să-şi toarne ţărână-n cap peste tot şi să se laude cu rahatul sau neajunsurile ori problemele lor. 

Chiar crezi că dacă IGPR-ul ar fi finanţat cum trebuie, ăia de acolo sunt nişte cretini cărora le face plăcere să îşi vadă oamenii că patrulează cu nişte căruţe? La toate expoziţiile sau saloanele din lumea asta poliţiile îşi etalează cea mai nouă şi bună tehnică din dotare, pentru că indirect apare şi un fenomen de descurajare a celor tentaţi să încalce legea, deoarece dacă şi-ar expune rablele ar stârni milă şi compasiune. Oare cum ar fi ca armata română la Expomil să-şi etaleze hârburile de Aro şi soldaţii să se ducă cu nişte uniforme rupte-n cur? Probabil că etalarea unor jerpeliţi după părerea ta impune respect şi teamă ...

În fine, nu mai continui ... subiectul topicului este participarea Poliţiei Române la Salonul Auto, nu starea parcului auto, dar probabil că nu ai observat acest mic detaliu şi de aceea o dai înainte cu discursuri mobilizatoare de tip sindicalist.

 • Downvote 1
Link to comment
 • Member

Catalin, ma enerveaza pentru ca lumea crede ca o ducem bine, avem de toate si noi nu vrem sa facem treaba. Oamenii trebuie sa stie cat de prost suntem dotati, nicidecum sa vada bolizi ai politiei.

De banii aia cheltuiti acolo reparau cateva autoturisme. Te asigur ca in nici o tara civilizata nu o sa vezi astfel de masini in dotare.

Sunt suparat si indignat de treaba asta pentru ca zi de zi imi risc viata mergand cu astfel de epave si chiar alerg dupa hoti cu ele.

Mie personal mi se pare culmea nesimtirii ca majoritatea politistilor operativi sa mearga cu cosciuge pe roti, si in acelas timp sa te lauzi pe la salonul auto cu dotarea...

 

Stai linistit, ca prezentarea asta nu are legatura cu promovarea Politiei, ii doare la bascheti de noi, e doar reclama pentru cei care au pus masinile la dispozitie.

 • Upvote 2
 • Downvote 2
Link to comment

Pana la urma, e prima data cand Politia Romana are un stand propriu la Salonul Auto si asta trebuie sa bucure. Ca dotarea lasa de dorit, ca nu e bugetul ministerului cum ar trebui sa fie, asta e alta mancare de peste...tot ce conteaza e imbunatatirea imaginii Politiei Romane, asta e parerea mea.

Link to comment

Eu consider ca trebuie sa aratam ce avem mai bun la astfel de saloane. Stim cu totii neajunsurile care le are Poliția Română dar la astfel de saloane trebuie sa aratam si noi bine.

Link to comment
 • Member

La voi se aude de schimbarea parcului auto cu 5000 auto noi?Ieri am avut bilantul ,iar seful Politiei ne-a transmis ca in viitorul apropiat se va face acest lucru!

Link to comment
 • Member

Asa stiam si eu , ca urmeaza sa se primeasca 5000 de autoturisme. Zilele trecute am vorbit cu liderul de sindicat si mi-a zis ca ar fi vorba de fapt de 10.000 de autoturisme si ca se lucreaza la inmatricularea lor

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.