Jump to content
POLITISTI.ro

Legitimare de catre politist in incinta societatii comerciale


RROXANA

Recommended Posts

BUNA ZIUA .DORESC SA STIU DACA POLITIA POATE LEGITIMA UN ANGAJAT IN CADRUL INTRPRINDERII UNDE LUCREAZA ??SI CARE SUNT CONDITIILE CARE TREBUIESC INDEPLINITE CA SA POATE FACE ACEST LUCRU ?

  • Downvote 3
Link to comment
  • Moderator

Da, poliţistul poate legitima orice persoană. Singura condiţie este ca poliţistul să considere necesară această măsură.

 

Totuşi nu înţeleg de ce ţipi la noi, folosind majuscule şi care este legătura dintre titlul topicului atât de sugetiv "PAZA" şi întrebarea ta  :doh:

Link to comment
  • Moderator

Politistul poate legitima o persoana pe intreg teritoriul tarii, pe nave si aeronave aflate sub pavilion romanesc, in zona apelor teritoriale, cu exceptia sediilor misiunilor diplomatice sau a locatiilor ce beneficiaza de privilegii/imunitati diplomatice (baze militare, sedii ale unor organisme internationale etc). Iar atunci cand intra legal intr-o locuinta, are in continuare acest drept/obligatie de serviciu.

 

Probabil ca iti pui intrebarea, ca de altfel multi cetateni romani care au un simt exagerat al "proprietatii private", daca incinta fabricii/societatii comerciale in care lucreaza si care apartine "patronului", poate un politist sa-si exercite atributiile legale; raspunsul este da, pentru ca desi forma de propietate este "privata", locul, fiind accesibil publicului, se supune acelorasi reguli de convietuire ca si pe strada. Ca sa intelegi si mai bine diferenta, parcarea de la supermarketul de unde iti faci cumparaturile este "proprietate privata", insa politia are dreptul sa actioneze la fel ca si pe trotuarul de langa aceasta parcare.

  • Upvote 3
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.