Jump to content
POLITISTI.ro

Cumparatorul refuza sa inmatriculeze masina. Ce fac?

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua.

Am vandut un autoturism A acum 40 de zile.

In termenul legal de o luna cumparatorul a fost la administratia financiara de care apartine si a inregistrat fiscal autoturismul insa "a uitat" sa mearga si la politie pentru a o inmatricula pe numele lui.

Intre timp mi-au venit deja 2 amenzi datorate individului - una de rovigneta 240 ron si un radar de pe DN1. Desi am contract de vanzare cumparare si radierea fiscala, amenzile lui vor ajunge mereu la mine.

Ieri am fost sa imi inmatriculez noua mea masina B si vrand sa folosesc numerele mele vechi de inmatriculare am aflat ca vechea masina A nu a fost inmatriculata pe numele noului prorietar si prin urmare nu imi pot folosi numerele care sunt active pe masina A.

Cumparatorul nu imi mai raspunde la telefon si are domiciliul la 400 km de Bucuresti.

Ce pot face ?

Multumiri.

• Moderator
Publicat

În cazul în care cumpărătorul refuză să transcrie dreptul de proprietate, este necesar să vă adresaţi instanţei de judecată competente.

Daca prin hotărârea judecătorească se constată transferul de proprietate şi se dispune transcrierea/radierea, se vor depune la autoritatea competentă (la DRPCIV, nu la poliţie) următoarele documente:

•     cerere;
  •     fişa de înmatriculare cu viza circumscripţiei financiare;
  •     hotărârea judecătoreasca rămasă definitivă care atestă că vehiculul a fost înstrăinat şi/sau după caz că instanţa dispune transcrierea/radierea;
  •     trei exemplare completate ale certificatului de radiere;
  •     actul de identitate în original şi copie.
  • Apreciez 1
Publicat

Asa ca nu mai sta pe ganduri si urmeaza procedura descrisa de Marius pana nu iti mai vin si alte amenzi acasa.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.