Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

Telefonul unui strain face furori pe internet


MariusT
 Share

Question

Salut, daca ati vazut pe facebook in ultima vreme a aparut un blog al unui strain (nustiu din ce tara germani sau olanda). Pe blog sunt postate mai multe poze cu "prieteni" maroni de nationalitate romana. Povestea strainului incepe in felu urmator acesta a fost in vacanta undeva in Spania iar telefonul lui a fost furat. Iar persoanele care au furat acel telefon mobil au uitat sa inchida aplicatia Dropbox de pe HTC iar acestia cand isi fac o poza "sucara" o urca pe dropbox iar contul de dropbox este de tip cloud si pozele sunt transmise pe PC-ul strainului care acesta ii foarte uimit de ce poze primeste pe dropbox din partea "prietenilor" maroni.

 

Acuma nustiu daca voi in calitate de politisti ati putea face ceva dar mie personal mi se pare ceva foarte injositor pentru Romania. Acuma spre ca poate s-ar putea sa se faca ceva in privinta persoanelor cu pricina.

 

Va rog sa cititi tot blogul si sa va uitati la poze sunt numa 2 pagini dar sunt 2 pagini cu dovezi cat pentru un dosar penal.Blogul este in engleza. Blog link:

http://thisguyhasmyhtc.tumblr.com/
 • Upvote 1
 • Downvote 7
Link to comment
Share on other sites

16 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

Scopul postului este de-a arata intr-un mod unor politisti ce-a patit acel strain. Iar daca este posibil sa se faca ceva sau nu.  

 • Upvote 1
 • Downvote 6
Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Moderator

Infracţiunea săvârşită pe teritoriul unui stat se sancţionează după legea penală de pe teritoriul statului unde a fost comisă, iar competenţă pentru instrumentarea cazului şi tragerea la răspundere a autorilor revine autorităţilor statului respectiv.

Prin publicitatea pe care o faceţi acestui caz, inclusiv voi cei care distribuiţi şi postaţi această mizerie pe internet, contribuiţi decisiv la crearea unei imagini înjositoare a României.

 • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

 • 0

Misto vere .... negrii la americani, magrebienii la francezi, tiganii la noi...O sa ne amestecam pana o sa ajungem niste tuciurii cu lipici pe degete, creierii varza de manele si ceafa de porc, cu burtile pana la genunchi si cravate metalice,gratare in cimitir, dinti de nichel, puradei de 60 kile la 10 ani, castele cu turnulete in putinele parcuri ramase .... etc.Nu o sa mai avem istorie, respect, onoare, altruism, mostenire genetica, modele pentru copii si tineri...numai un mare rahat cu bling bling.

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Moderator

Ăştia sunt "rumânii" care merg în occident şi ne fac fală pe acolo, după care vin în ţară şi ţipă-n gura mare că noi poliţiştii suntem nişte ţărani obsedaţi să-i abuzăm pe ei "muncitorii din occident" ce aduc bani în ţară. Ne povestesc despre civilizaţie şi drepturi. Occidentali sadea vericule!!!

 • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

 • 0

Dacă păgubitul a despus plângere acolo, iar colegii din ţara respectivă vor solicita ajutorul poliţiştilor români, sunt sigur că îi saltă ai noştri imediat. Sunt destule detalii în pozele respective care să ducă la identificarea lor. Iar ai noştri stau destul de bine la capitolul cooperare internaţională, majoritatea solicitărilor din partea colegilor străini sunt tratate cu operativitate şi maximă seriozitate. Nu trebuie decât să solicite ajutorul, iar canale de comunicare sunt destule, mai ales dacă avem în vedere că Poliţia Română a intrat în Schengen de câţiva ani buni, având acces la bazele de date comune.

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Membru

Tu vorbesti de un posibil furt comis pe teritoriul unei tari straine in care parte vatamata e tot un strain si pt ca, vezi Doamne, autorul e roman, te-ai gandit tu, altruistule ce esti, sa arati politistilor intr-un mod ce a patit un strain. :slapb:

Pai daca tot esti bunul samaritean si nu mai poti de oful unei persoane pe care nu o cunosti, daca regretele fata de el nu-ti dau pace, daca nu mai poti dormi noaptea, du-te tu si arate-le politistilor intr-un mod, dar nu virtual, ci in viata reala. In carne si oase, te prezinti la o unitate de politie si faci un denunt cu manuta ta, cu nume, prenume, cu boletinul  in manuta si-ti asumi cele scrise pe hartie. Asta daca tot esti un cetatean model.

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 • 0

Daca ar fi sa fac chestia asta nu as vedea la ce l-as ajuta  in afara de faptul ca ar fi o alta bucata de hartie consumata care dupaia este arhivata si tinuta pentru urmatori 10 ani. Asa ca la miscarea asta ar fi numa o pierdere de timp pentru mine si pieredere de hartie. 

 • Downvote 5
Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Moderator

S-a deşteptat dintr-o dată spiritul civic în români şi din nou, ca de obicei, se pricep foarte bine la munca de poliţie. Mă întreb de ce dracu mai trebuie să facem o şcoală dacă românul s-a născut poliţist. Mulţi frustraţi pe lumea asta.

Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Moderator

Chiar şi spiritul civic la români se scaldă într-o ipocrizie fără margini. Urmăriţi şi o să observaţi că acest spirit civic al românului apare şi se manifestă numai atunci când individul crede că alţii trebuie să facă ceva, să ia atitudine, să se implice, etc. În rest, spiritul civic al românului este sublim ... dar lipseşte cu desăvârşire. Autorităţile, statul, poliţia, etc să le facă, să le dreagă, să ia atitudine să se autosesizeze şi aşa mai departe. Am devenit o ţară de indignaţi plângăcioşi, ce sunt de la primul până la ultimul superspecialişti şi experţi în ce ar trebui alţii să facă şi în a stabili vinovăţii, care în majoritatea cazurilor aparţin statului, autorităţilor, instituţiilor şi aşa mai departe.

Acestă situaţie mai dovedeşte şi că suntem un popor de proşti îngrămădiţi! Dar proşti rău de tot! Românaşii ăştia indiganţi se îngrămădesc să şeruiască blogul străinului, astfel încât să devină viral şi cât mai vizibil pe internet ... după care se miră şi se minunează cu o surprindere demnă de nişte tâmpi că sunt trataţi când merg în occident ca nişte sclavi. Dar nu realizează că ei fac parte dintre cei ce pun umărul zi de zi şi le oferă străinilor ocazia de a generaliza şi de a-şi face o impresie despre români de care nu suntem deloc mândrii. Iar aici, campioni sunt "formatorii de opinie" ajunşi persoane publice tocmai datorită părerilor tâmpe pe care le expun în mass-media.

 • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Membru

asta cam are cunostinte despre hartii, perioade de arhivare, etc....mie imi miroase a "copie de politist", mai ales ca scrisul il ajuta...Hmm....  :hmmmt:

Deci, ce esti ? jandar sau maidanez local ? fii "barbata" si recunoaste....

Edited by Rober7
Link to comment
Share on other sites

 • 0

Daca ii infractiune sa fac un asemenea post atuncea imi pare rau. Oricum era inevitabil ca asa ceva sa ajunga in mass media. Jurnalisti misuna dupa asemenea povesti. Oricum si gestul meu de-a face un asemea post a fost exagerat dar vroiam doar sa stiu ce se intampla in cazul cu pricina sau ce este de facut. Acuma nu imi imaginam ca gata voi de pe forum sa va luati sa ii arestati pe hoti cu pricina. Calm nu imi imaginam asa ceva am vrut numa sa vad ce pareri aveti  faptasi si de victima. Iar daca v-am dat iluzia ca ma cred politst mare imi pare rau sunt doar un civil care m-am documentat. Inteleg cand cineva se baga in ceea ce lucrezi si se crede mai bun ca tine in ceea ce faci dar se dovedeste a fi paralel dar eu nu am vrut sa ajung la acel nivel.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Hmm, ce parere poti sa ai despre un ciorditor a carui femeie merge la produs si a carui puradel probabil ciordeste din buzunare sau cerseste? A ajuns in mass media, foarte bine..Crezi ca politistii care frecventeaza forumul sunt uimiti de aceasta poveste? Sunt satui de astfel de povesti pt ca sunt cotidiene. Si dupa ce pun laba pe un ciorditor ce crezi ca se intampla? Crezi ca au satisfactia sa vada ca munca lor este incununata de succes? Nu prea cred ca simte asta cand ciorditorul primeste verde de la magistrati sau fure in continuare. Si nu numai de la magistrati. Stiai ca legiuitorii au in plan un nou cod penal? Stiai ca acesta este unul mai relaxat fata de cel care este inca in vigoare? Numai ca cine fura azi un ou, maine sigur fura un bou pt ca nu este pedepsit si poimaine fura sigur si boul tau si al meu. Asa oameni, asa sistem, asa tara. Ce crezi ca mai este de tara asta, astfel incat ne-am face acum de rahat, cu situatia prezentata de tine? Suntem deja de rasul Europei de vreo 20 ani. 

Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Moderator

Acuma nu imi imaginam ca gata voi de pe forum sa va luati sa ii arestati pe hoti cu pricina. Calm nu imi imaginam asa ceva am vrut numa sa vad ce pareri aveti  faptasi si de victima.

 

Care sunt "hoţii cu pricina"? Ai tu certitudinea şi poţi să bagi mâna-n foc că cei din poze sunt şi cei ce au furat telefonul?

Nu, nu există o astfel de certitudine, ci e doar o presupunere. La fel de bine se poate ca ţiganii din Tulcea să fi cumpărat telefonul din târg la jumătatea din preţul lui de piaţă. Interzice vreo lege aşa ceva? Nu, din contră astfel de tranzacţii sunt cunoscute în folclorul popular ca fiind "afaceri".

Vezi tu, poliţiştii nu-şi pot permite să meargă peste ţigani şi să-i percheziţioneze şi să-i bage la zdup, aşa în baza unor presupuneri. Că ţiganii ăia se bucură de drepturi, de prezumţia de nevinovăţie, prezumţia cumpărătorului de bună credinţă şi aşa mai departe ...

Sigur, omul de rând îşi permite luxul de a face presupuneri şi să pună etichete foarte uşor, dar poliţiştii nu îşi pot permite acest lux. De ce? Pentru că nu există categorie profesională în ţara asta care să aibă mai mulţi componenţi reclamaţi şi târâţi prin tribunale pentru acuzaţii de discriminare venite de la europenii ăştia. Poliţiştii ăştia balamaţi de toată lumea au de-a face zilnic cu astfel de cetăţeni europeni, plini de drepturi.

Nu-i aşa că din afară meseria asta pare atât de uşoară? Ai văzut poza, mergi şi legi ciorile imediat, cauţi şi telefonul şi gata ai rezolvat cazul, nu?

Ei bine, aplicarea legii nu se face atât de simplu, pentru că tuciurii ăia sunt plini de drepturi, au mai multe drepturi ca poliţistii sau oamenii normali şi cinstiţi. De ce s-a ajuns să avem astfel de legi? Tocmai datorită obsesiei românului pentru abuzurile autorităţilor. Românii prin aleşii lor au dat nişte legi ce au slăbit autoritatea instituţiilor statului şi au sporit foarte mult drepturile infractorilor. Iar aceasta este reţeta succesului apariţiei şi dezvoltării cocalarilor, interlopilor şi a hoţilor din ţara asta. Aşa că asta şi-au dorit românii, asta au.

 • Upvote 6
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.