Jump to content
POLITISTI.ro

Mustiuc expirat - motiv de anulare a PV ?

Postare recomandată

Publicat

Pun in discutie o speta ipotetica si as dori raspunsuri de la persoane care, eventual, s-au intalnit cu o asa situatie in practica.

Ieri am fost oprit pentru un control de rutina si am suflat in etilotest. Rezultatul a fost 0 si am pastrat mustiucul. Cand ajung acasa observ in pliculetul in care era mustiucul o foaie pe care scrie : data fabricatiei .... expira in 12 luni de la data fabricatiei ( mustiucul era expirat de aproximativ 2 ani ). Am 2 intrebari:

1. o persoana poate refuza sa sufle in etilotest pe motv ca mustiucul are termenul de valabilitate expirat ? - banuiesc ca se poate rezolva destul de usor aceasta problema pentru politist recurgand la prelevarea de probe biologie.

2. in cazul in care sufla si iese alcool in aerul expirat ( nu intr-atat incat sa constituie infractiune ) , se poate actiona in judecata pentru anularea PV ? Multumesc.

PS: Nu as dori sa credeti ca sunt impotriva politistilor sau sunt Gica contra. si eu sunt politist dar la inceput de cariera.

• Displace 10
  • Moderator
Publicat

Eşti poliţist? Mă îndoiesc!

Dacă ai fi fost poliţist ai fi avut cunoştinţele de bază privind legislaţia din domeniu şi nu ai mai debita astfel de inepţii.

Publicat

Bazaconii... mustiucul e o bucata de plastic sigilata care se foloseste pt a nu pune gura direct pe aparat (ca la pupatul icoanei). Nu are perioada de valabilitate, pe principiul ca e o BUCATA DE PLASTIC! Folosesc zeci de mustiuce intr-o zi, si nu am vazut aceasta data de expirare de care vorbesti. Poate ai citit vreo eticheta de prin masina si ai crezut ca e de la mustiuc...

• Apreciez 1
  • Displace 1
  • Moderator
Publicat

Probabil că omul confundă pliculeţul cu vreunul căpătat de la vreun magazin de vise. 

• Apreciez 2
Publicat (modificat)

Produsul este dezinfectat cu alcool sanitar. Este un produs de unica folosinta.

Termenul de valabilitate se refera la perioada de timp in care produsul isi pastreaza proprietatile antiseptice. Faptul ca acest termen a expirat nu are nici o importanta asupra valorii indicate pe ecranul aparatului etilotest.

Modificat de 25tess
  • Apreciez 3
  • Displace 8
  • Membru
Publicat

Mai razvan bine ca n-ai sunat la protectia consumatorului ca plasticul a expirat! :)) dar cel mai bine era sa mergi personal acolo sa faci sesizarea ca sa-i vezi ce moace ar fi bagat respectivii cand te-ar fi auzit !Cred ca te-ai fi vazut la stirile prost tv cu cele mai tampite sesizari facute catre aceasta institutie.!Nu ca ai fi primul stai linistit!

• Apreciez 1
Publicat

Razvan ii politistul avocat si avea si el o speta, ce nu intelegeti. Pai credeti voi ca avocatii sunt atit de isteti ? Nici gind. Sunt politisti suficient de transparenti in cit vorbesc si vrute si nevrute pe la toate colturile pe care le reazema. Asta e. Secretul profesional. Pai ce credeti voi ca un meserias din orice domeni vreti voi va spune tot? E secretul meseriei lui. Daia are succes.

@25tes de unde ai scos-o pe asta cu alcoolul sanitar. Daca nu te-as sti as crede ca iesti din generatia lui razvanel cel viteaz ce a deschis topicul. Musticul o fi sterilizat dar in nici un caz dezinfectat cu alcool sanitar. Acesta este un dispozitiv care ii da utilizatorului siguranta ca nu contacteaza vreo boala sau ceva de genul si nu are nici un efect la valoarea inregistrata de aparatul etilotest.

Publicat (modificat)

Sunt detalii de pe site-ul unui producator firma tromet.

Modificat de 25tess
  • Apreciez 3
  • Displace 1
Publicat

razvane, perioada de 12 luni de la data fabricatiei , e perioada de garantie a mustiucului si nu de expirare, citeste cu atentie eticheta .

Publicat

PS: Nu as dori sa credeti ca sunt impotriva politistilor sau sunt Gica contra. si eu sunt politist dar la inceput de cariera.

Politist? Poate politist local, dar asta nu inseamna ca esti ceea ce spui!

Gandeste-te un pic! Cum sa expire ceva din plastic? Carcasa calculatorului tau a expirat? Sau plasticele din masina ta?

Daca te gandeai un pic, nu te mai faceai de ras!

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.