Jump to content
POLITISTI.ro

Igaş: Poliţia se va restructura, iar poliţistul va fi mai mult în stradă, nu ascuns in birou


sheriffu

Recommended Posts

Ministrul de Interne, Traian Igaş, a declarat, joi, că, în perioada următoare, va trece la o restructurare a Poliţiei, fiind posibile disponibilizări din rândul poliţiştilor şi jandarmilor şi a arătat că vrea ca poliţistul să fie în stradă şi să nu se mai ascundă în birou.

“În perioada următoare voi trece la o reorganizare a Poliţiei, chiar la o restructurare”, a afirmat Igaş, la dezbaterea bugetului MAI în comisiile parlamentare de administraţie.

Traian Igaş a fost întrebat de un deputat PSD despre faptul că preşedintele Traian Băsescu a vorbit de reducerea personalului din sectorul bugetar, menţionând ajustări în Ministerul Finanţelor şi la MAI.

Igaş a arătat că în fiecare an sunt 6.000 de absolvenţi pentru a intra în poliţie, iar necesarul este de 2.000, fiind un excedent de 4.000 de persoane anual.

El a spus că MAI are poliţişti peste norma europeană şi că nu sunt bine organizaţi.

“Suntem peste norma europeană în privinţa numărului poliţiştilor. Nu suntem destul de bine organizaţi. În loc să găsim poliţistul pe stradă, îi găsim pe sub un birou”, le-a spus Igaş parlamentarilor. El a mai arătat că va rezolva această situaţie, dar are nevoie de timp, adăugând că face în prezent o evaluare a acestei situaţii, iar, până la sfârşitul anului, va spune public care sunt propunerile pe această temă.

Ministrul de Interne a precizat că o parte dintre poliţişti se vor regăsi în poliţia locală.

Întrebat, după audierile din comisii, dacă se vor face disponibilizări în rândul poliţiştilor şi jandarmilor, Igaş a răspuns: “Este posibil”.

“Încă facem evaluări, sper ca până la sfârşitul anului să fie definitivată, dar, până atunci, nu aş vrea să fac alte comentarii. Facem evaluări în privinţa realocării unor angajaţi din MAI. Este posibil să avem oameni care să plece din minister. Nu pot să dau o cifră pentru că nu am finalizat evaluarea”, a precizat Igaş.

El a mai spus că, în principiu, vrea să vadă poliţistul “mult mai mult în stradă” şi să nu se mai permită poliţistului să se ascundă în birou, aşa cum se întâmplă în prezent.

Traian Igaş a fost prezent la comisiile de administraţie publică pentru a prezenta bugetul MAI. Preşedintele Comisiei de administraţie a Camerei Deputaţilor, Sulfina Barbu, a precizat, în final, că îi va da ministrului de Interne un set de amendamente pe care acesta să le studieze până la dezbaterile din comisiile de buget.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că spre deosebire de alte instituţii, ministerele Finanţelor şi Internelor nu s-au restructurat, menţionând că de la anul trebuie să aibă loc acest proces.

  • Downvote 2
Link to comment
  • Administrator

Regulamentul forumului prevede:

Inainte de a posta un mesaj ori un subiect nou, alege categoria cea
mai
potrivita in care se incadreaza acesta si
verifica daca acesta nu exista deja
.

Despre ceea ce ai postat aici, se discuta deja in topicul ce trateaza

Chiar trebuie sa deschidem cate un topic separat pentru fiecare declaratie a unui politician?

Te rog ca inainte sa initiezi un topic nou, sa faci macar efortul de a citi cel putin ce s-a postat cu cateva zile in urma.

Acest topic se inchide si va rog ca discutiile pe acest subiect sa le continuati in topicul indicat mai sus.

Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.