Jump to content
POLITISTI.ro

Sediu social in apartament inchiriat


bogdan

Recommended Posts

Am un apartament pe care vreau sa-l inchiriez. Pt ca apartamentul este la cheie (mobila si utilat) am cerut un pret peste media chiriilor si m-a contactat o femeie care mi-a spus ca doreste sa inchirieze si sa faca punct de lucru al unei firme ce se ocupa de transport international de europaleti. 

Intrebarea mea este: ce riscuri presupune pt mine infiintarea de catre chirias a unui punct de lucru in apartamentul meu (nu ma refer la distrugeri)?

Multumesc.

Link to comment
  • Member

Din aproape toate situatiile pe care le stiu cu firme care au sediul in apartamente ,sunt firme fantoma!In sensul in care trag tepe si apoi cand este sa dai de cineva...dai doar de proprietarul apartamentului care daca nu si-a luat masuri de precautie in ceea ce priveste chiriasul are si de suferit.Si aici ma refer la contractul de inchiriere pe care trebuie sa-l inregistrezi la finante pentru a evita comiterea infractiunii de evaziune fiscala!

Link to comment

BOGDAN, depinde cu cine inchei contractul de inchiriere. Daca il inchei cu o persoana fizica aceasta nu poate subinchiria sau desfasura activitati economice pentru ca nu este autorizata. Daca inchei cu o persoana juridica faci mentiunea in contractul de inchiriere incheiat, de regula, pe un an de zile, ce activitate desfasoara. Nu isi stabileste sediul social la tine. Sediul social este mentionat in actul de constituire a societatii comerciale, iar la tine va avea un punct de lucru. Persoana juridica, ulterior, este obligata sa mearga la Registrul comertului din judetul tau pentru a-si declara punctul de lucru. Pentru tine nu implica mare lucru, doar plata impozitului, dar in contract poti mentiona daca chiriasul are dreptul sa faca modificari sau nu fara acordul tau. Exista modele de contracte de inchiriere dupa care te poti orienta.

Sediul social, in acest caz, nu are aceeasi adresa cu punctul de lucru. Exista un singur sediu social, dar pot exista unul sau mai multe puncte de lucru sau chiar niciun punct de lucru.

  • Upvote 2
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.