Jump to content
POLITISTI.ro

Operaţiunile intracomunitare cu carne, verificate de poliţişti


NewsBot

Recommended Posts

Operaţiunile intracomunitare cu carne, verificate de poliţişti

 

Poliţia Română coordonează o acţiune pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul comerţului cu carne şi produse din carne congelate. În perioada 25 – 26 septembrie a.c., poliţiştii de investigarea fraudelor, împreună cu cei rutieri şi de la transporturi, vor desfăşura controale în marile complexe comerciale şi în trafic.

Poliţiştii din cadrul structurilor teritoriale din ţară, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor - I.G.P.R., cu sprijinul Direcţiei Rutiere şi al Direcţiei Transporturi, au demarat astăzi, 25 septembrie, o acţiune de combatere a evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu carne şi produse din carne congelate.

Controalele vizează descoperirea ilegalităţilor comise cu ocazia efectuării importurilor/operaţiunilor intracomunitare şi comercializării acestor produse pe teritoriul României.

Se are în vedere identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor care se sustrag de la plata taxelor aferente către bugetul de stat, prin desfăşurarea de operaţiuni de achiziţie intracomunitară/import, fără evidenţierea activităţilor comerciale.

De asemenea, sunt verificaţi agenţii economici din marile complexe comerciale şi depozite, în vederea stabilirii operaţiunilor şi circuitelor comerciale derulate de societăţile comerciale, precum şi fluxul transporturilor de marfă.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment
  • Moderator
În perioada 25 – 26 septembrie a.c., poliţiştii de investigarea fraudelor, împreună cu cei rutieri şi de la transporturi, vor desfăşura controale în marile complexe comerciale şi în trafic.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Ce-mi mai plac aceste actiuni, trambitate in mass-media inca dinainte de a incepe :doh:

Daca se numea Politia de Prevenire a Fraudelor, mai intelegeam :(

Link to comment
  • Active member

Vin si adaug si eu: de ce e planul de actiune inregistrat cu secret de serviciu, daca el e trambitat pe canale publice, inclusiv ce se urmareste, ce tipuri de forte sunt implicate si in ce zone (la modul general) se va actiune si in ce perioada are loc? :wacko: /

Mi se pare mie sau trebuie sa fii foarte prost sa faci asa ceva?

Link to comment

Operaţiuni intracomunitare cu carne şi produse din carne congelate, verificate de poliţişti – Rezultate finale

 

Poliţia Română a coordonat, în ultimele două zile, o acţiune la nivel naţional, pe linia combaterii evaziunii fiscale şi a fraudelor intracomunitare în domeniul importurilor şi comercializării de carne şi produse din carne congelate.

În urma activităţilor, au fost constatate 80 de infracţiuni şi indisponibilizate peste 110.000 de kg. de mărfuri a căror provenienţă legală nu a putut fi justificată, nefiind înregistrate în evidenţele contabile ale societăţilor verificate.

În perioada 25-26 septembrie a.c., Inspectoratului General al Poliţiei Române, prin Direcţia de Investigare a Fraudelor, Direcţia Poliţiei Transporturi şi Direcţia Rutieră, a acţionat la nivel naţional, pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul comerţului cu carne şi produse din carne congelate.

Controalele au vizat descoperirea ilegalităţilor comise cu ocazia efectuării importurilor/operaţiunilor intracomunitare şi comercializării acestor produse pe teritoriul României.

Au fost efectuate controale la agenţii economici din marile complexe comerciale şi din 10 complexe comerciale en-gross din Bucureşti şi judeţul Ilfov, în vederea stabilirii operaţiunilor şi circuitelor comerciale derulate de societăţile comerciale.

 

S-a avut în vedere identificarea şi tragerea la răspundere a persoanelor care se sustrag de la plata taxelor aferente către bugetul de stat, prin desfăşurarea de operaţiuni de achiziţie intracomunitară/import, fără evidenţierea activităţilor comerciale.

Astfel, au fost verificate 889 de societăţi comerciale, fiind constatate 80 de infracţiuni, dintre care 60 de evaziune fiscală. Prejudiciul total cauzat prin aceste ilegalităţi a fost estimat la 6.820.631 de lei.

În această perioadă, au fost monitorizate şi transporturile cu aceste categorii de produse, poliţişti de investigarea fraudelor şi poliţie rutieră instituind filtre pe principalele căi de acces în Capitală, cât şi în judeţele Ilfov, Arad, Bihor, Giurgiu şi Călăraşi.

Au fost identificate, în vederea confiscării, 117.948 kg. de mărfuri din categoria carne şi produse din carne congelate, precum şi alte mărfuri, în valoare totală de 576.860 de lei, a căror provenienţă legală nu a putut fi justificată, nefiind înregistrate în evidenţele contabile ale societăţilor verificate.

Mărfurile au fost indisponibilizate, continuându-se cercetările în vederea stabilirii legalităţii operaţiilor comerciale desfăşurate.

Au fost aplicate 1.031 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 927.091 de lei.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.