Jump to content
POLITISTI.ro

Dispozitivul de Siguranta Publica si Patrulare


Recommended Posts

 • Member

Sunt in cadrul acestei formatiuni de 5 ani.In toti acesti 5 ani am constatat ca d.s.p-ul este subestimat de toate celelalte formatiuni.Seful nostru ne-a sfatuit ca in aceste vremuri grele ar fi mai bine sa ne dam demisia pt ca "oricum sa impiedica de noi prin sediul politiei"

As vrea sa stiu daca aceasta este practica si prin alte unitati?

Link to comment

Pai cred ca seful tau ar trebui sa dea un exemplu personal, sa inceapa cu el asa ar fi cel mai corect, ca nu s-ar mai impiedica de nimeni ca n-ar mai fi acolo.

Edited by Rusy
Link to comment

Cred ca sefilor, la numirea in functie, li se fac injectii in cap...Nu conteaza cat de lung ai parul, ci conteaza cate randuri de c...e ai !! Restul , nu mai conteaza...Nemernici !!

Link to comment

La noi la subunitate (politie oraseneasca) exista o "mancarime" cumplita intre Formatiunea de Ordine Publica si cea de Investigatii Criminale! Fiind si o subunitate cu personal redus (un total de 30 cadre), cei de la judiciar sunt tot timpul cu gura pe cei de la O.P.! Cum le mai intra un dosar, cum e vina O.P.-ului ca nu si-a facut bine treaba in teren! eu lucrez de 4 ani jumatate la aceasta subunitate, dar din cate am inteles situatia e veche, asa a fost mai mereu! la sedinte mai au un pic si se iau la bataie! Cand ceva nu merge, e vina O.P.-ului! Intotdeauna!!!! :doh:

Edited by allyyys25
Link to comment

La Dolj nu este asa.

Mai vocifereaza cei de la judiciar ,dar fiecare isi face treaba acolo unde este pus.

Iar daca vreun sef isi va sfatuii subalterinii sa isi dea demisia o sa aiba multe cosmaruri.

Cu stima. :emo-yessir:

Link to comment
 • 2 weeks later...
 • Member

Vi se pare normal ca un agent de la DSP sa efectueze serviciul de patrulare cu un agent de paza care nu are nici o pregatire in ce priveste O.P. sau vreo responsabilitate?

Link to comment
 • Moderator

Adi11

E un abuz si o dovada de incompetenta din partea sefilor care au dat astfel de dispozitii. Exista Ordinul MAI 60/2010 care reglementeaza aceasta activitate si in care e prevazut foarte clar:

Art. 6 (1) Dispozitivele de mentinere a ordinii si sigurantei publice pe raza localitatilor urbane si rurale se organizeaza de sefii de politie municipala/oraseneasca, cu forte proprii, iar in functie de particularitatile elementelor situatiei operative, se solicita forte suplimentare de la jandarmerie si politia de frontiera, care se utilizeaza pentru constituirea de patrule mixte.

Ar fi indicata o sesizare catre IGPR si cateva informari catre CNP si sindicate.

Link to comment

Colegul Adi 11 cred ca se referea la activitatea de la posturile de politie comunale, acolo se mai obisnuieste asa ceva! Sotul meu a lucrat la post si stiu ca tot asa facea patrulari cu agentii de paza, in special noaptea! Firma de paza avea contract cu primaria din comuna! dar la politiile orasenesti nu am auzit de astfel de colaborari!

Link to comment
 • Member

Ma refeream la patrulele din mediul urban.Ieri am avut bilantul pe 2010 si raspunsul pe care l-am primit din partea adjunctului inspectorului sef in momentul cand am ridicat aceasta problema a fost:"da-ti demisia daca nu iti convine.Si asa voi astia de la DSP munciti prea putin la ce salarii aveti.Cred ca ar fi mai bine sa va desfiintez"

Link to comment

Poate o fii printre cei pe care ii asteapta destituirea.

Dar daca javra aia are tupeul sa va spuna in sedinta asta si nu dati cu el de pamant sau il dati afara din sala sunteti foarte slabi.

Vezi ca el nu face nimic pe bani mult mai multi decat voi.

La Dambovita nu aveti sindicate?

Link to comment
 • Member

Avem sindicate,dar eu nu am vazut sa se evidentieze cu ceva pana acum.Ori le este frica ori sunt pe mana cu ei.Sedinta a fost ceva de genul:"ciocul mic ca noi suntem la putere" si noi agentii (mai ales cei din promotiile mai tinere) nu avem cum sa comentam in fata "stelarilor"

Link to comment
 • 2 months later...

O sa ia de studiat Adi.

Uite aici ce trebuie sa citesti:

OMAI 60/02.03.2010, Metodologia de aplicare a OMAI 60, Dispozitia Adjunctului Sefului Departamentului Ordine si Siguranta Publica din cadrul M.A.I. nr.1226 /06.05.2010,Dispozitia nr. 7/07.02.2008, Dispozitia Sefului de Inspectorat,Procedura privind efectuarea serviciului de patrulare din 27.10.2008, Planul de Ordine si Siguranta Publica de la nivelul unitatii unde lucrezi care este cu S.

Le gasesti pe toate pe INTRAPOL si pe INTRA judetul unde lucrezi.

Link to comment

Cu placere adi.

Asta este rolul forumului, sa ne ajutam reciproc cei care suntem in partea corecta a ,, barierei".

,,Oricand, oriunde si pe orice vreme".

 • Upvote 2
Link to comment
 • 1 month later...

Probleme in legatura cu " DSP-ul" sunt in multe locuri...desi nu mai exista functii de conducatori auto, si multi politisti au atestat (ceea din punctul meu de vedere este o prostie) tot aceeiasi oameni executa serviciul cu auto..."executa"...caci la cat carburant avem...

Link to comment
 • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.