Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

Accident usor cu victime dar fara spitalizare


snakeye
 Share

Question

Buna seara

 

La sfarsitul lunii iulie am avut un accident in care sunt vinovat pt. nedare de prioritate. Cel care a intrat in mine a fost preluat de o ambulanta, dar in urma controalelor a rezultat ca nu are nimic si ia fost dat drumu acasa de la spital in cateva ore. A fost la IML pt control, totul a iesit bine acolo, neavand probleme de ordin medical. Politistul care investigheaza cazul tot amana sa ia raportul IML, din motive stiute doar de el. Dupa ce va lua acel raport, el imi va da NUP sau trebuie sa ajunga dosarul la procuror? Care este procedura? Cat timp poate sa ma amane politistul asa? Mentionez ca dupa ce mi-a expirat dovada, nu am mai prelungit-o, iar timpul ce s-a scurs de la expirarea dovadei imi va fi scazut din sanctiunea pe care o voi primii dupa ce se va solutiona dosarul? 

 

Link to comment
Share on other sites

9 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Moderator

Zilele de spitalizare nu au absolut nicio relevanță în cauzele penale. În certificatele medico-legale eliberate de IML se prevăd zilele de îngrijiri medicale, iar aceste zilele de îngrijiri medicale NU sunt acelaşi lucru cu zilele de spitalizare.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Multumesc pt raspuns! Dar ce inseamna acest lucru? Persoana respectiva nu a avut nici o zi de ingrijiri medicale, imediat dupa control a putut pleca acasa.Daca cineva poate sa imi raspunda la intrebarile din post, as fi recunoscator! 

Edited by snakeye
Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Moderator

De unde știi tu că nu a avut nicio zi de îngrijiri medicale, dacă nu a fost eliberat certificatul medico-legal?

Ai fost la vreo ghicitoare?

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Am luat legatura cu persoana respectiva in aceeasi zi cu accidentul si mi-a comunicat acest lucru. Iar cand a fost la IML, am fost impreuna cu el!

Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Moderator

Şi ce scrie pe hârtia eliberată de IML după ce l-au examinat? A primit de acolo un document din care să reiese clar că în urma accidentului nu a suferit leziuni sau vătămări corporale? 

Link to comment
Share on other sites

 • 0

In ideea de a nu mai deschide un alt topic, puteti sa-mi spuneti va rog cum se stabileste vinovatia in cazul producerii unui accident de circulatie in care conducatorul unuia din autovehicule a condus sub influenta bauturilor alcoolice dar nu el este cel , moral sa spunem,  vinovat? Adica mai concret, un conducator auto nu acorda prioritate de trecere iar din asta rezulta un accident de circulatie dar se constata ca cel caruia nu i s-a acordat prioritate de trecere(avand acest drept) a condus sub influenta bauturilor alcoolice.

 

Nu este o speta la obiect ci una cu_caracter general. 

Edited by Cromatic
Link to comment
Share on other sites

 • 0

Am precizat, nu e vorba de un caz concret, vreau doar sa stiu care este procedura in stabilirea vinovatiei pentru astfel de cazuri - daca se poate spune bineintels.

Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Moderator

Depinde de consecinţele accidentului, dacă au rezultat victime atunci vinovăţia o stabileşte instanţa sau procurorul, nu poliţia. Dacă nu sunt victime atunci fiecare îşi primeşte sancţiune pentru fapta lui. Cel ce nu a acordat prioritate se face vinovat de producerea accidentului şi beţivul este sancţionat pt alcool. Asta dacă din dinamica accidentului şi datele existente rezultă că nu a încălcat vreo regulă care să fi concurat la producerea accidentului. Iar aici nu mă refer la deducţia de genul: dacă era băut, nu avea ce să caute pe drum şi accidentul nu se mai producea. Astfel de concluzii de genul drobului de sare sunt valabile doar la asigurări unde culpa comună în privinţa accidentului avantajează societăţile de asigurare la maxim.

 • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.