Jump to content
POLITISTI.ro

Este legala comercializarea spray-urilor lacrimogene sau cu piper?

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua, as avea nevoie de o informatie daca se poate. Este legala detinerea sau comercializarea spray-urilor lacrimogene sau pe baza de piper? Daca da, este legala si comercealizarea acestora minorilor? Daca da, pana in ce varsta? Va multumesc !

Publicat

Din cate cunosc acestea nu se vand persoanelor sub 18 ani ele fiind legale folosite doar ca mijloc de autoaparare.

• Membru
Publicat

Ai firma, punct de lucru si autorizatie sa vinzi astfel de produse?

Platesti TVA (daca firma e platitoare de TVA) si impozit pe profit?

Publicat

Nu, nu am firma , nici punct de lucru. Vreau sa vand astfel de spray-uri pe site-uri ca tocmai.ro , mercador.ro etc. . Este legal acest lucru? Vinderea a astfel de spray-uri pe site-uri asemanatoare ca cele mentionate?

• Membru
Publicat

Pana una, alta, citeste Legea nr. 12/1990 si Legea nr. 241/2005 si vezi daca nu incalci niste prevederi din ele ;-)

Publicat

Am terminat acum de citit ambele legi si din cate am inteles, odata cu modificarea legii nr. 12/1990 din 5 mai 2009, comercealizarea acestor spray-uri este legala. Am dreptate? Daca nu, doresc ca cineva sa ma corecteze va rog. Nu vreau sa incalc nici o lege efectuand acest lucru. Sunt un tanar care nu a fost niciodata sanctionat de politie, in orice mod posibil, avand un cazier curat, fara macar o amenda, si nu as dori sa'l schimb intr-un mod negativ orice ar fi.

• Moderator
Publicat

Înseamnă că ai citit-o pe sărite. 

Constituie activitati comerciale ilicite si atrag raspunderea contraventionala sau penala, dupa caz, fata de cei care le-au savarsit, urmatoarele fapte:
a) efectuarea de acte sau fapte de comert de natura celor prevazute in Codul comercial sau in alte legi, fara indeplinirea conditiilor stabilite prin lege;

Cu alte cuvinte, dacă te apuci să prestezi activităţi comerciale, cum este şi vânzarea cu amănuntul a unor obiecte, trebuie să ai societate comercială sau persoană fizică autorizată, etc şi toate cele ce rezultă de aici, să ai autorizaţie de funcţionare, să plăteşti impozit pe venit, etc.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.