Jump to content
POLITISTI.ro

Ce studii imi trebuie pentru a fi politist antidrog?


alexutz
Go to solution Solved by Taio,

Recommended Posts

Buna seara, ce pregatire trebuie sa am pentru a fi politist antidrog ce scoala trebuie sa fac si mai exact cum ma angajez trebuie trecut un examen,un test? Iar la antiterorism este aceasi scoala sau nu? Multumesc anticipat.

Link to comment
 • Moderator

Poliţiştii provin din rândul absolvenţilor instituţiilor de învăţământ pentru formarea poliţiştilor: Academia de Poliţie A.I. Cuza din Bucureşti sau Şcolile de Poliţie din Câmpina şi Cluj.

Admiterea în aceste instituţii de învăţământ se realizează prin concurs.

Link to comment
 • Moderator

Regret sa te dezamagesc dar daca vrei sa te ocupi cu teroristii trebuie sa te faci jandarm  :(

 

Şi eu regret să te dezamăgesc, dar jandarii nu se ocupă cu combaterea terorismului. SRI-ul are aceste atribuţii la noi în ţară.

Combaterea terorismului nu constă în atribuirea de denumiri pompoase şi spartul cărămizilor cu capul. 

Conform legii lor de funcţionare, jandarii doar pot riposta în caz de atac terorist numai la obiectivele pe care le au în pază. Ca să înţelegi în ce constă această atribuţie măreaţă de care ei se agaţă cu disperare, îţi dau un exemplu concret: dacă centrala de la Cernavodă este atacată de terorişti, cei ce o păzesc, adică jandarii, pot riposta.  În rest sunt nişte impostori penibili, ce îşi depăşesc atribuţiile. 

Iar dacă nu mă crezi pe mine, citeşte-le legea de funcţionare şi ai să te convingi, aşa ca să ştii cam în ce constau atribuţiile antiteroriste ale bastonarilor şi cam câtă impostură există acolo.

Link to comment

Regret sa te dezamagesc dar daca vrei sa te ocupi cu teroristii trebuie sa te faci jandarm  :(

 

Serios?

De ce te bagi tu ca musca-n ... lapte, oferind informatii false in locul celor care trebuie sa raspunda?

Poti sa ramai tu dezamagit, dar jadarii nu sunt cei care se ocupa de teroristi in Romania, chiar daca ei viseaza, mint si se cred mari antiteroristi.

Daca subiectele te depasesc, e mai bine sa te abtii si sa nu mai postezi astfel de aberatii.

Link to comment

Of, eu eram ironic, tocmai datorita brigazii ''antitero'' a jandarmariei, stiu ca o asemenea competenta ii depaseste cu mult. Imi pare rau ca m-ati inteles gresit.

Edited by razvan0209
 • Upvote 2
Link to comment

Multumesc... aproape la toti:-) dar sa stiti ca nu am nevoie de raspunsuri pe langa subiect. Nu sunt nici fan CSI,nu vreau sa fiu anti terorist gen rambo,si am 14 ani daca va intereseaza. Pe de alta parte fata de marea majoritate a adolescentilor din romania pe mine ma intereseaza viitorul meu. Cei care lucreaza in politia antidrog,antiterorism,pirotehnisti etc oare sunt fani counter strike? Eu zic ca NU ei sunt niste persoana care au grije de tara si de nenorocitii comunitatii... Imi pare rau sa va dezamagesc pe unii care la 20 si ceva de ani nu gandesc nici cat mine... dar asta este ma intereseaza viitorul meu si asta vreau sa fac in viviata. La revedere.

Edited by alexutz
 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment
 • Moderator

@Alexutz: in concluzie, trebuie sa devii mai intai politist si abia atunci poti sa te specializezi pe un anumit domeniu, bineinteles si in functie de aptitudinile tale. In ciuda legendelor urbane, se impune un studiu temeinic pentru admiterea la institutiile de invatamant ale MAI, fapt pentru care iti sugerez sa te axezi pe acest lucru si abia ulterior, pe specializare. Indiferent ce aspiratii ti-ai facut (antidrog, interventii, criminalistica etc) nu evita sa faci mult sport, sa-ti dezvolti cultura generala si sa mergi cu fruntea sus in societate. Avem, din nefericire, si uscaturi/oportunisti printre noi, asa ca as prefera sa am un coleg adevarat! Daca ai 14 ani si crezi cu adevarat in cele spuse mai devreme, iti prevad un viitor stralucit! Succes!

 • Upvote 2
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.