Jump to content
POLITISTI.ro

Perioada suspendare permis suspendat dupa un accident


ciresel
 Share

Recommended Posts

Buna ziua!

Am avut un accident in primavara,accidentand un pieton ce traversa regulamentar pe  trecerea  de pietoni.In urma  probelor de sange mi  a iesit alcool sub limita de 0.8 la mie.Dosarul a  trecut de politie  iar la parchet a fost clasat cu NUP(pt ca victima nu a depus plangere  in utma imapacarii).Acum dupa 4 luni cei de la politie au zis ca nu mi poate restitui permisu pe motiv ca se aduna lunile pt  aciident plus lunile pt alcool si ar iesi vreo 7 luni in  total.

As dori sa stiu  cate luni ar fi legal dupa codul rutier.

Va multumesc

rog sa fie mutat topicul la"intreaba un politist-intrebari frecvente"

 

Edited by ciresel
Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Art.103. - (1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule se dispune:

[...]

c) pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul sau tramvai a fost urmărită ca infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi în cazul accidentului de circulaţie din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane şi instanţa de judecată sau procurorul a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărire penală sau încetarea urmăririi penale, dacă pentru regula de circulaţie încălcată prezenta ordonanţă de urgenţă prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce.
(11) În situaţia prevăzută la alin.(1) lit.c), suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie se dispune de către şeful poliţiei rutiere pe raza căreia a fost săvârşită fapta.

 

Pune mâna şi învaţă e spre binele tău.

Link to comment
Share on other sites

Mergi la ghiseul Serviciului Rutier si vei obtine de acolo informatiile necesare. Politistul de acolo are acces la datele privind permisul tau de conducere si durata perioadei de suspendare. Daca ai nelamuriri el ti le va rezolva.

Link to comment
Share on other sites

Pai tocmai aici  e problema,ca cei de  birou restituiri permise ,mi au zis ca  am de stat 7 luni ori "Art. 214.
(1) In cazul savarsirii a doua sau a mai multor contraventii care atrag si suspendarea exercitarii dreptului de a conduce, constatate prin acelasi proces-verbal, perioada de suspendare se calculeaza prin insumarea perioadelor prevazute pentru fiecare fapta, fara ca aceasta sa depaseasca 90 de zile.
(2) Cand o persoana careia i-a fost retinut permisul de conducere pentru o fapta prevazuta cu suspendarea exercitarii dreptului de a conduce savarseste, in perioada in care are drept de circulatie, o noua contraventie pentru care se dispune suspendarea exercitarii dreptului de, a conduce, se aplica distinct perioade de suspendare pentru fiecare contraventie."

spune altceva.Atunci care ar fi considerentul pt care mi le ar aduna lunile?(3luni-alcool,3 luni-accident,1 luna-neacordare de  prioritate)
 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.