Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

Sanctionare soferi indisciplinati.


Ac3Meister
 Share

Question

Exista vreo modalitate de a reactiona in calitate de participant la trafic la  soferii indisciplinati care te claxoneaza ,scuipa,ameninta ,pun frana in fata ta deliberat..etc.?apelul la 112 banuiesc ca ar fi ceva exagerat    ,o plangere la politie nu stiu daca ar avea rezultate,Ma intreb daca camerele acelea speciale care se monteaza  pe oglinda retrovizoare   sunt suficiente pentru a dovedi .Astept pareri daca merita sa achizitionez asa cea. Ele din cate stiu sunt des folosite de rusi pentru ca asiguratorul  le ofera 60 % reducere la polita de asigurare .

Link to comment
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Moderator

Dacă un alt participant la trafic te ameninţă, îţi adresează injurii şi aşa mai departe, poţi depune plângere la poliţie, iar în urma verificărilor se vor aplica măsurile legale după caz (dar îţi recomand să rogi pe cineva să redacteze în locul tău o asemenea plângere, pentru că eşti deficitar la acest capitol, în caz contrar rişti să te faci de râs).

Legislaţia NU permite aplicărea unor sancţiuni de către poliţie doar în baza unor înregistrări video făcute cu mijloacele tehnice care nu aparţin instituţiilor statului şi e normal să fie aşa.

În schimb, o înregistrare video/audio coroborată cu declaraţiile scrise ale conducătorilor auto, a martorilor şi eventual a unor urme materiale de probă poate să constituie o probă în plus pentru aflarea circumstanţelor în care a fost produs evenimentul, într-un cuvânt pentru aflarea adevărului.

În astfel de cazuri când mai există şi alte probe, eventuala sancţiune nu se aplică doar în baza înregistrărilor video, aşa cum legea prevede si se poate face cu ajutorul mijloacelor tehnice montate pe autospecialele de poliţie.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Va mai deranjez cu inca o intrebare. In cazurile des intalnite in tara noastra ,daca soferul agresiv se da jos din masina cu o bata de baseball si vad ca are intentia sa ma loveasca dupa ce mi-a lovit masina pot face uz de arma neletala(pistol glont cauciuc) sau este considerat loc aglomerat eu presupunand ca ma aflu intr-o intersectie aglomerata.

Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Moderator

Nu există un răspuns clar pentru acest gen de întrebări. Magistratul analizează de la caz la caz şi decide dacă se impunea sau nu folosirea armei. În concluzie, dacă vei folosi o armă, eşti la mâna procurorului/judecătorului, iar fiecare astfel de caz este unic, este ca un fel de loterie. Acesta este şi motivul pentru care mulţi poliţişti de multe ori ezită să folosească arma când sunt atacaţi, agresaţi, etc. Legea din ţara noastră este mult prea interpretabilă în privinţa autoapărării şi a uzului de armă.

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.