Jump to content
POLITISTI.ro

Ce se întâmplă cu punctele de penalizare după suspendarea permisului?

catalina140489

Recommended Posts

Buna ziua,

Am si eu o intrebare. Mi-a fost suspendat permisul acum o saptamana pentru 3 luni din cauza vitezei in localitate (fara case, fara oameni in jur, fara indicatoare de atentionare). Am primit 9 puncte amenda si cred ca am facut in total 15 puncte de penalizare (mai aveam 6 facute in 2012).

Intrebarea mea este: Se aplica vreo sanctiune suplimentara in afara de aceste 3 luni? Si alta intrebare ar fi, daca trebuie sa dau examenul pentru redobandire dupa aceste 3 luni?

Multumesc.

• Downvote 5

• Moderator

Nu se mai aplică nicio altă penalizare, iar toate punctele acumulate anterior şi existente se şterg.

Numai dacă eşti într-una dintre aceste situaţii: 

Detaliile despre lipsa caselor, pietonilor, indicatoarelor şi altele de acest gen, menite să creeze impresia că ai fost surprinsă de aparatul radar în mijlocul deşertului, nu au nicio relevanţă şi nici nu prind aici. Păstrează-le pentru cei predispuşi să le creadă. Legea e clară şi trebuie respectată necondiţionat, astfel că dacă întâlneşti indicatorul ce marchează intrarea într-o localitate, chiar şi în deşert ori în creierul munţilor, trebuie să reduci viteza de deplasare şi să circuli sub limita maximă admisă. 

• Upvote 1

• Member

Buna ziua,

Am si eu o intrebare. Mi-a fost suspendat permisul acum o saptamana pentru 3 luni din cauza vitezei in localitate (fara case, fara oameni in jur, fara indicatoare de atentionare). Am primit 9 puncte amenda si cred ca am facut in total 15 puncte de penalizare (mai aveam 6 facute in 2012).

Intrebarea mea este: Se aplica vreo sanctiune suplimentara in afara de aceste 3 luni? Si alta intrebare ar fi, daca trebuie sa dau examenul pentru redobandire dupa aceste 3 luni?

Multumesc.

Vezi ca exista o diferenta intre puncte amenda si puncte penalizare. Trebuia sa stii asta ca sofer. ;)

Funny. :)

Eu intelesesem ca oricum trebuie sa dau un test de 15 intrebari dupa astea 3 luni pentru redobandirea permisului suspendat. Deci nu mai dau testul?

Multumesc.

• Upvote 1
  • Downvote 1

• 2 years later...

Buna, as dori sa aflu mai exact o nelamurire.

Prin Martie 28.03.2016 am fost prins conducand masina dupa ce am consumat alcool. Am primit o contraventie de 945 lei si 9 puncte penalizare, mia fost retinut si permisu.

Dupa 4 luni ma excat prin 28 Iulie , mi-am ridicat permisu dupa 4 luni deoarece nu m-am prezentat sa imi sustin proda 13 din 15 intrebari.

Intrebarea ar fi ca:

daca mia fost atunci suspendat permisu mi sau sters punctele dupa restituire.

Parca citisem ca daca se suspenda permisu dupa expirarea perioadei si primesti inapoi ti se sterg punctele?

La care puncte se suspenda mai exact permisu ? la cel de penalizare sau de amenda? si cu ce afecteaza puntele de amenda?

• Member

Punctele amenda reprezinta amenda propriu zisa :   La momentul in care ti s-a intocmit procesul verbal de contraventie, punctul amenda valora 105 lei ( 9 x 105 lei = 945 ). Acum 1 punct amenda = 125 lei ( acuma daca o sa mai iei pe viitor, 9 puncte amenda = 1125 lei ).

Punctele penalizare reprezinta sanctiunea complementara. La acumularea a minim 15 p.p. ti se suspenda automat exercitarea dreptului de a conduce autovehicule.

Edited by Albu

Deci punctele amenda nu are treaba cu suspendarea. 

Punctele penalizare când se aduna 15. Se suspenda. Nu la puncte amenda.

Ca eram confuz . Cati întrebam aveau păreri diferite