Jump to content
POLITISTI.ro

Transferuri incepand cu 15 decembrie

ktakala

Recommended Posts

stimati colegi incepand cu 15decembrie2010 se vor putea face transferuri din nou...se va anula ordinul ala. SUTA LA SUTA ESTE ADEVARAT...VA SPUN DIN SURSE SIGURE...in sfarsit de cand asteptam....va urez la toti numai bine si sa va mutati toti aproape de familiile voastre sau unde doriti...mai discutam pe tema asta...servicii usoare

• Replies 25
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Catalin

5

• Marius

4

• cipri83

2

• drAGO5

2

Top Posters In This Topic

• Membru

acolo unde fac eu practica am un coleg care a facut pe 6 decembrie 2010 un an de cand e in Iasi .. el e din braila.. acum 1 saptamana a venit seful formatiunii rurale si i-a zis sefului de post ca respectivul coleg din BR o sa plece pt ca asa au venit ordinele.. acum nu stiu ce sa zic.. tipul nu are pile , pt ca daca avea pleca imediat dupa ce a fost repartizat si stiu ca s-a chinuit un pic , facand nenumarate rapoarte..concluzia o trageti voi..

OOO....ce veste minunata! Doamne ajuta ,sa ne mutam toti aproape de familie ,de domiciliu, pentru ca ne este foarte greu sa fii la sute de km. de familie.

• Moderator

se vor relua si transferurile intre arme?

Nu. Mutarile de personal din celalalte structuri ale Ministerului Administratiei si Internelor catre Politia Romana sunt interzise prin Dispozitia Inspectorului General al Politiei Romane nr. 50215 din 08.12.2010.

Aceasta dispozitie anuleaza prevederile Dispozitiilor IGPR nr. 34512 / 15.03.2010 si 42793 / 05.08.2010.

O masura corecta.

• Moderator

Am citit și eu pe Intrapol și întradevăr, a apărut în mod cât se poate de oficial.

Dar noul șef al poliției, chiar dacă a abrogat acel ordin, tot menține în vigoare câteva restricții.

Din câte îmi amintesc, adresa spune că începând cu data de 06.12. 2010 se sistează mutările de personal din celelalte structuri ale M.A.I către Poliția Română.

Mai spune acolo, că începând cu aceeași dată se interzice mutarea polițiștilor de la formațiunile de ordine publică către structuri neoperative și se vor limita la maxim către celelalte structuri, iar cele două ordine anterioare ce interziceau mutările se abrogă. După care le atrage atenția șefilor de unități cu privire la modul cum vor respecta și vor aplica aceste prevederi.

În concluzie, se pare că se vor putea efectua mutări numai în interiorul Poliției Române, dar nu de la ordine publică către formațiuni neoperative și se menține interdicția de a se mai transfera de la alte arme către poliție.

Și mie mi se pare mai mult decât corectă această decizie.

• Moderator

Conform acelui ordin, răspunsul este da. Acolo spune că în astfel de situații se vor limita la maxim acest gen de mutări. Deci, depinde de comandantul structurii respective.

• 2 weeks later...

salutari tuturor!

am fost dupa data de 15.10 in audienta la inspectorul sef

si am lasat si raportul de mutare, insa mi s-a spus k nu se fac mutari in continuare deoarece nu s-a abrogat dispozitia din august, iar mutarile sunt in continuare sistate.... :-(

nu stiu ce sa mai cred .... kiar nu stiu.

sarbatori fericite tuturor!!!

• Moderator

Mai mergi încă o dată la el și povestește-i puțin și despre dispoziția menționată mai sus. O găsești și pe Intrapol. :clip:

Baftă!

• 2 weeks later...

am intrat astazi in jurul orei 12 pe intrapol de pe calculatorul de la serviciu....nici urma de dispozitia 50215. de fapt nici o dispozitie nu este emisa in 8.12.2010

am cautat si simplu, am cautat si avansat, am cautat manual, am cautat dupa numele dispozitiei dupa cuvinte cheie si dupa data emiterii...absolut nici o referire la aceasta minunatie de dispozitie. poate cineva sa ma lamureasca unde si cum o pot gasi?

• 2 months later...

Salut, mai sunt probleme in ceea ce priveste transferurile intre ipj-uri? as vrea sa ma mut de unde sunt acum,,,

Se fac transferuri intre IPJ-uri insa mai greu din cauza instabilitatii din ultima vreme.

Cel putin la Dolj s-au facut.

• 2 weeks later...

Este cineva care a vrut sa plece din brasov? eu de exemplu vreau sa plec din Brasov in Arges stiu ca Argesul ar fi o problema in acest sens poate unii useri ma aproba, dar sa incerc totusi....Cam ce semnaturi ar trebui ca sa obtin "OK-ul" la transfer?

Edited by pexu

• 1 year later...
  • Moderator

Da, chiria o pierzi sigur. Cred că și funcția, pentru că din câte știu există obligația de a-ți găsi o funcție echivalentă numai în cazul mutării în interesul serviciului.

• Membru

Exista undeva vreo prevedere cum ca ,daca ai o anumita vechime in Politie (sa zicem 15 ani) si esti cecetat pt abateri, si esti mutat de la o formatiune la alta este obligatoriu sa te treaca pe aceeasi functie pe care ai avut-o anterior?sau poti sa o pierzi?

Edited by cipri83

• Moderator

Nu exista mutare disciplinara dpdv legal si nici nu au voie sa te mute in perioada cand esti cercetat disciplinar.

Daca tu soliciti sa fii mutat in cadrul altei formatiuni/unitati de politie, fiind vorba de o mutare la cerere, te pot muta pe oricare functie disponibila, inclusiv una inferioara cele detinute anterior.

Daca esti mutat in interesul serviciului, trebuie sa iti asigure cel putin functie similara sau mai buna, in plus vei beneficia de indemnizatia de chirie daca noul loc de munca este in alta localitate decat cea de domiciliu.

Singura posibilitate sa te mute pe o functie inferioara este sanctiunea disciplinara prevazuta in OMAI 400: retorgradarea in functie, dar asta nu presupune schimbarea locului de munca si se dispune numai dupa cercetarea prealabila si judecarea in consilul de disciplina.

Cipri83, nu stiu daca te referi la ce ma gandesc eu, insa potrivit art.17 lit.d din Ord.MAI nr.400/2004, trecerea pe o functie inferioara este considerata sanctiune disciplinara si nu poate fi aplicata in concurs cu alta sanctiune aplicata pentru acceasi fapta. Deci , in cazul mutarii nu poti fi trecut pe o functie inferioara, fara acordul tau, decat daca aceasta este o sanctiune aplicata urmare cercetarii prealabile.

• Membru

Este o situatie la mine la pol mun unde un coleg de la mascati este mutat la mine la sectie ,cica disciplinar.Sefii de sus au spus ca l-au mutat la noi pentru ca aici este vacanta o functie de agent 1, iar colegul respectiv avand vechime in politie nu poate fi mutat pe o functie mai mica!Nu stiu ce sa mai cred?Cred ca-s niste baliverne!

Edited by cipri83