Jump to content
POLITISTI.ro

Ce pot păţii dacă folosesc maşina cu actele vechi?

Postare recomandată

Publicat

Salut!

Am cumpărat o mașină în mai 2012, am contractul de vânzare-cumpărare, talonul mașinii (în talon nu e specificată nicio înstrăinare) și cartea mașinii.

Am folosit mașina cu vechile acte (doar am reînoit asigurarea auto - pe numele meu - și rovinieta).

Este legal să circul cu ea în aceste condiții? Ce se poate întâmpla dacă sunt oprit?

Dacă vreau să o înmatriculez, trebuie să plătesc iar taxa auto aceea uriașă?

Am repus această întrebare deoarece pe forumurile unde am mai găsit această discuție nu s-a ajuns la o concluzie.

Mulțumesc anticipat!

• Moderator
Publicat

Nu este legal. Legea te obligă să efectuezi toate formalităţile pentru a transcrie maşina pe numele tău în 30 de zile. Ocazie cu care trebuie să plăteşti şi aceea taxă. Dacă eşti depistat în trafic în această situaţie poţi primi o amendă şi îţi sunt reţinute certificatul şi plăcuţele de înmatriculare.

Publicat

Iar asigurarea pe numele tau e valabila doar 30 zile, chiar daca ai platit pe 6 luni... 

Publicat

Și dacă fac asigurarea pe numele proprietarului din talon, atunci aș putea circula în legalitate? (dacă aș ruga proprietarul din talon să facă asigurarea pe numele lui)

Menționez că la primărie EU plătesc impozit pentru mașină.

Dacă proprietarul din talon face asigurarea pe numele dânsului și sunt oprit în trafic, prezint talonul cu numele dânsului, asigurarea cu numele dânsului, ce se întâmplă?

• Moderator
Publicat

Nu nici atunci nu vei fi în legalitate, pentru că nu se modifică cu nimic situaţia.

Publicat

Și atunci care ar fi drumul de urmat pentru a intra în deplină legalitate dacă:

1) vreau să păstrez eu mașina și să circul eu cu ea;

2) vreau să vând mașina?

Publicat

Mergi la Serviciul Inmatriculari Auto si inmatriculeza autovehiculul pe numele tau, lucru pe care trebuia sa il faci in termen de 30 de zile.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.