LearnedWolf Posted August 26, 2013 Share Posted August 26, 2013 Buna seara, am o intrebare ceva mai complicata, daca cineva poate sa imi ofere ceva staturi as fi recunoscator. Niste angajati(sot si sotie) de-ai mei au fost inselati la cumpararea unei case in comuna Pantelimon. Sa-u dus la politie cand si-au dat seama ce sa intamplat. Politia la chemat pe individ(agentul imobiliar) la sectie o data si aia a fost, au spus ca nu ii pot ajuta. Si au ramas cu banii luati si o casa la care nu au acte. Ma-i rau, cei de la care au luat casa aveau curent tras ilegal(lor li s-a spus ca e tras legal), dar dupa 3 luni si nici o factura e clar ca cei care au stat acolo furau curentul. S-au dus la primarie, la primar sa incerce sa isi traga curent legal, ca le trebuie nu stiu ce hartie de la primarie si primarul bineinteles nu vrea sa le-o dea. Toti din jur care au curent si sunt tot ca ei, fara acte au primit hartia respectiva de la fostul primar care le-a inteles situatia si i-a ajutat. Ei nici nu au unde sa s-e duca. Are cineva vreo idee ce ar trebui sa faca in continuare?!? Ei ar vrea sa cumpere terenul in viitor, dar acum nu se poate pentru ca proprietarul se judeca cu primaria deci... Ar vrea macar curent sa aibe pana se resolva situatia. Acolo sunt "dubiosi" care pun curent ei stiu cum, dar ei vor sa isi puna legal si sa plateasca, cum e corect. Dar nu se poate, din cate li sa spus la primarie. Terenul nu e al lor, or sa ramana si fara curent in curand si probabil ca bani nu o sa ii mai vada... Link to comment Share on other sites More sharing options...
teolucian63 Posted August 27, 2013 Share Posted August 27, 2013 LearnedWolf, angajatii tai practic pe ce au dat banii? In momentul cumpararii unui bun, mobil sau imobil, verifici actele, in cazul in care sunt probleme, renunti! Am impresia ca nu asta e toata povestea, adevarul e altul, nu-mi vine sa cred ca angajatii tai au dat o gramada de bani pe vorbe, nu e credibil! Link to comment Share on other sites More sharing options...
LearnedWolf Posted August 27, 2013 Author Share Posted August 27, 2013 Au fost la un notariat dar au spus ca nu pot sa faca nimic daca e concesiune. El asa le-a spus. Au facut chitanta de mana si le-a dat si niste acte false, i-a pacalit. Ei acuma ma-u rugat sa ii ajut cu curentul. Ca nu au bani sa plece de acolo si o sa ramana si fara curent. Eu nu prea cred ca ii pot ajuta cu ceva daca terenul ala are proprietar... nu stiu ce sa zic. I-a ars. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Catalin Posted August 27, 2013 Moderator Share Posted August 27, 2013 E puţin probabil să primeşti răspunsuri utile aici, pentru că povestea ta e mult prea săracă în detalii. Din ce ai postat aici se înţelege că angajaţii tăi au dat nişte bani fără a avea nici cea mai mică idee pentru ce. Când cumperi o casă nu e la fel ca şi cum ai cumpăra un cozonac de la patiserie, unde primeşti un bon fiscal. Se întocmesc nişte acte, contract de vânzare-cumpărare, etc. Tu ne spui că au fost peste tot şi la notar, şi la primărie chiar şi la poliţie şi nu s-a găsit vreo neregulă în actele respective (dacă există). Cel puţin cam asta se înţelege. Link to comment Share on other sites More sharing options...
drAGO5 Posted August 27, 2013 Share Posted August 27, 2013 Pentru a te face inteleasa trebuie sa incepi cu inceputul : ce au cumparat (concesionat), in ce imprejurari, ce acte s-au intocmit, eventual clauze. Au cumparat un imobil in timp ce vanzatorul se afla in litigiu cu primaria pentru teren si nu avea actele necesare : autorizatie de construire, certificat urbanism etc? Zona in care s-a construit era in extravilan? Avem nevoie de mai multe amanunte, pe care practic cumparatorii trebuiau sa le stabileasca inainte de a da banii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LearnedWolf Posted September 5, 2013 Author Share Posted September 5, 2013 Urmau sa fie dati afara din casa nationalizata si i-a fentat, erau disperati. Va-m spus tot ce stiu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts