Jump to content
POLITISTI.ro

Recommended Posts

Am inteles,deci la primarie trebuie sa rezolv problema amenzii.
As mai vrea sa stiu cam cat m-ar ajunge amenda si plata impozitului din 2011 pana in 2012?

Amenda este in jur de 50 de ron, iar impozitul se calculeaza in functie de tarifele stabilite in cadrul consiliului local al primariei respective. Tariful se calculeaza in functie de capacitatea cilindrica a autov.

Edited by 25tess
  • Moderator

Faci o confuzie, aici este forumul politistilor, nu al perceptorilor sau functionarilor din primarii, ANAF, etc. Politistii nu au nicio legătură cu fiscul sau primăria.

Dar daca fac o confuzie, atunci politistii de la inmatriculari de ce mi-au spus ”Trebuie sa platiti o amenda pentru necontinuitatea fiscala ! Nu stiu unde sa va adresati.”

Daca politia nu stie unde sa ma indrume la cine trebuie sa-mi dea amenda, atunci la ce nu-mi primeste dosarul?

Eu ce fac, ma duc la primarie si spun ca domnul politist de la inmatriculari mi-a spus ca trebuie sa platesc o amenda pentru necontinuitatea fiscala, dar domnul politist nu stie cine trebuie sa-mi dea amenda sau unde trebuie sa o platesc.

Daca politia nu stie sa ma lamureasca concret cine trebuie sa-mi dea amenda, de ce nu mi se primeste dosarul asa, fara amenda.

Din cauza acestei necontinuiutati fiscale am pierdut o gramada de bani si timp mai cu seama, datorita politistilor de la inmatriculari care nu au stiut unde sa ma indrume sa rezolv aceasta problema.

Imi cer scuze daca v-am deranjat cu intrebarile mele, dar sunt disperat ca nu-mi pot inmatricula masina si as vrea sa stiu concret cine trebuie sa-mi dea amenda?

• Downvote 1
  • Moderator

Din nou esti în eroare. Înmatriculările NU mai apartin Politiei Române de ani buni de zile. Deci nu politia sau politistii îti înmatriculează masina.

• Moderator

Înmatriculările NU mai au nicio legătură Poliţia Română încă din 2002, când au fost transferate/preluate de către adminstraţia locală şi se află în subordinea Prefecturilor.

• 2 months later...

Va salut domnilor! 

o intrebare mica. 

Am cumparat o masina adusa din Germania. Am facut toate actele, o am inmatriculata pe numele meu. 

Vreau sa " Vand masina tatalui meu " ca toate actele sa fie pe numele lui. Dupa ce fac actul de vanzare cumparare cu Tata la circa financiara..mai este nevoie sa ma duc la rar? Avand in vedere ca masina a fost inmatriculata in Aprilie 2013? Asigurarea pe 6 sau 12 luni o poate face pe numele lui in baza Contractului de vanzare cumparare ? Sau trebuie sa faca asigurare pe o luna de zile pana  cand se duce la politie sa schimbe talonul si sa scrie in cartea de indentitate numele Tatalui... 

Asigurarile ne OMOARA !! cum sa platesti la un motor de 998 cmc asigurarea pe 6 luni 700 ron ?? 

Buna seara,

Doresc sa achizitionez un atv. Autovehiculul are carte de identitate, este inmatriculat dar are itp-ul expirat. ITP-ul voi fi nevoit sa il fac la RAR intrucat la mine in oras(Alba Iulia) nu este nicio statie care sa poata face itp la atv-uri.

Voi face toate actele cu vanzatorul(persoana juridica), dar, pentru a ma putea prezenta cu atv-ul la RAR pt itp trebuie sa il pun putin la punct(stopul e spart, trebuiesc schimbate semnalizarile, telescoapele etc.).

Este vreo problema daca fac actele cu proprietarul saptamana viitoare, dar le depun pentru inmatriculare la DRPCIV peste 2 luni, ca sa am timp(si bani) sa il pregatesc si pt RAR?

Sanctiunea se aplica si daca il inregistrez la primarie ca sa platesc impozit si nu il inmatriculez?

Mentionez ca nu voi circula cu atv-ul pe drumuri publice fara sa il inmatriculez. Doar pe camp. Pe drum ies doar dupa ce, din punct de vedere legal, sunt in regula.

Multumesc!

Buna seara,

Pentru a ceda dreptul de proprietate asupra masinii tatalui meu, avand in vedere ca avem acelasi domiciliu, trebuie facut act de vanzare cumparare?

Pentru a o inscrie pe numele sau este nevoie de autentificare RAR?

Este necesara plata taxei de timbru?

cu respect

Olteanu Gabriel

Buna seara,

Am si eu o intrebare, desi raspunsul se gaseste in prima postare, nu stiu cum sa interpretez - doresc sa achizitionez un autoturism inmatriculat in Bucuresti. Eu am domiciliul (scris in CI) intr-un alt judet si resedinta in Bucuresti (viza de flotant, atasata pe spatele CI, pe un an de zile). As putea sa pastrez numerele actuale sau sa obtin numere de Bucuresti? Sau trebuie neaparat sa merg la mine in judet si sa fac inmatricularea acolo? Va multumesc!

Nu poti sa pastrezi actualele numere de Bucuresti. Doar daca aveai domiciliul in Bucuresti, puteai sa faci acest lucru. Trebuie sa mergi la tine in judet pentru inmatriculare, la Serviciul Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, serviciu ce apartine prefecturii fiecarui judet.

• 2 weeks later...

Intrebare: cumparat motocicleta din alt judet. Facut act vanzare cump.fisa inmatriculare stampilata + cert. atestare fiscal vanzator ,care si a platit si retinerea nr.[preferential] dandu mi si mie copie AM adus o pe platforma din cauza vremii .La mine am inregistat o la fisc si a pus stampila pe fisa inmatriculare.DAR au spus ca nu e valabila doar luna aceasta... Eu nu l as inmatricula la politie pana in primavara ca nu pot circula iarna, si nici la identificare nu l pot duce  + plata RCA pe min 6 luni in care nu circul... Voi intampina probleme in primavara la inmatriculare politie? Mentionez ca in certificat e completat instrainat catre...ASTEPT RASPUNS AVIZAT  MULTUMESC!

• Marius changed the title to Transcrierea transmiterii dreptului de proprietate - auto înmatriculat în Romania
  • Marius changed the title to Transcrierea dreptului de proprietate auto