Jump to content
POLITISTI.ro

Vesta reflectorizanta pe Bicicleta Da sau NU

Postare recomandată

Publicat

Aseara am iesit la o plimbare pe bicicleta cu inca vreo 40-50 de biciclisti, si am avut o discutie in contradictoriu cu cativa dintre ei, care sustineau ca nu e legal sa porti vesta reflectorizanta pe bicicleta, ca astfel de vesta trebuie purtata doar de Politisti Salvare REBU si altele asemanatoare. Eu am citit in codul rutier ca trebuie sa port noaptea imbracaminte cu elemente reflectorizante, si cum vesta prin definitie e articol de imbracaminte am replicat ca se incadreaza. Pana la urma care este realitatea, cert e ca eu cand ma plimb noaptea ma simt mai in siguranta cu vesta reflectorizanta pe mine si cu lumini aprinse pe spate si pe fata de calitate si intensitate buna, nu sa ma bazez doar pe catadioptrii sau pe tot felul de rahatisuri cu 2 leduri rosii sau albe de marimea unui ceas, pe care eu ca biciclist nu le vad de la 100m.

Pana la urma care este adevarul, si mai am o intrebare cand o sa vad si controale cu fiola la Biciclisti, pentru ca si aseara si la alte plimbari in grup la final sau chiar si pe traseu se sta sau se cumpara de la diverse magazine bere care se consuma pe parcurs in loc de apa, eu bag cola ca e rece si dulce si macar asa respect legea. 

• Membru
Publicat

Poţi să porţi vesta fără probleme, chiar este recomandat în Codul Rutier să faci acest lucru. Acum, vezi şi tu să nu scrie poliţia rutieră sau Smurd pe vesta aia...:))

• Apreciez 2
Publicat

Pe una din vestele pe care o am nu scrie nimic e de 20 de RON luata din piata si o folosesc la plimbari, pe celelalte 2 scrie pe una PRIM Ajutor si pe cealalta Salvatori, fiind si membru intr-un ONG cu specific, dar alea le am la mine la diverse exercitii si aplicatii in genere aplicatii in caz de dezastru sau cutremur unde deplasarea pe bicicleta este foarte utila pentru ca poti ajunge in zone unde "daramaturile" sau "alunecarile de teren" au facut drumul impracticabil. Si la un exercitiu comn am avut o vesta pe care scria SMURD pentru ca ale mele erau la spalat si nu se uscasera, dar astea sunt exceptii

• Moderator
Publicat

Hotărârea Guvernului pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice

Art. 161. – (1) Se interzice conducătorilor de biciclete sau mopede:

[...]

r) să circule fără a purta îmbrăcăminte cu elemente fluorescent – reflectorizante, de la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă;

Publicat

Marius stiu ce scrie in lege, toata lumea stie, dar umbla printre biciclisti o "legenda urbana" ca altfel nu stiu cum sa ii spun ca nu sunt bune vestele astea reflectorizante din comert verzi sau rosii, ca nu au voie sa le poarte biciclistii, si am vrut sa fiu sigur.

• Membru
Publicat

Păi atunci ar trebui să nu le mai poarte nici gunoierii, nici căruţaşii, nici ăia de la drumuri, nici ăia de pe şantiere şi aşa mai departe. Poţi purta cu încredere.

• Moderator
Publicat

Păi să-i întrebi pe deştepţii ăia, care este prevederea legală ce interzice acest lucru. Ce act normativ interzice?

Publicat (modificat)

Multam pentru raspunsuri, si daca vedeti vreun nebun pe bicla dupa lasarea intunericului cu vesta reflectorizanta pe el si lumini 2 rosii pe spate 2 faruri albe pe fata plus 2 licurici unul albastru unul alb pe fata cu casca in cap si cu benzi reflectorizante la incheietura mainilor ca sa fiu vazut cand semnalizez pentru stanga dreapta gps pe ghidon si statie de emisie receptie la curea sa stiti ca eu sunt. Cine are chef de o sueta, sau daca sunteti opriti si nu puteti sa va duceti sa va luati de la un magazin apa tigari etc, apelati cu incredere.

Modificat de yo3ies
Publicat

esti tare amice, daca ai si gps pe bicla..

sincer, nu ti-e frica ca o sa-i duci dorul gps-ului sau statiei de emisie-receptie daca te inconjoara 4-5 rromi?

Publicat

Nu cred ca se baga romii tocmai datorita statiei de emisie receptie, iar daca iau gps ul cum nu e un model de auto ma va conduce pe mine si pe cei sunati la 112 direct la usa lor. Oricum nu circul prin locuri laturalnice si nici pe trotuar, doar pe sosea unde merg cu o medie de 20 km/h top speed de 35 la plat si 50 la vale deci e greu sa ma inconjoare cineva.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.