Jump to content
POLITISTI.ro

Uniforme noi pentru poliţiştii din Republica Moldova


Catalin
 Share

Recommended Posts

 • Moderator

Începând de astăzi poliţiştii din Republica Moldova au o nouă uniformă.

 

sursa: police.gov.md

 

Astăzi, 23 august 2013, polițiștii din cadul "Inspectoratului Național de Patrulare" și-au început ziua de muncă în uniformă nouă  a poliției.

Noua uniformă a poliției a fost aprobată la 17 aprilie 2013, prin hotărîre de guvern.

Uniformă include trei seturi de bază – uniforma de lucru, uniforma de iarnă și uniforma de gală, de culoarea albastru-închis. Noua uniformă e inspirată din modelele utilizate de polițiile europene, fiind orientată pe simplitate și comoditate.

Pe toate tipurile de uniforme polițistul va purta un ecuson cu numele imprimat.

Pînă la sfîrșitul săptămănii viitoare, 800 de polițiști de la Inspectoratului Național de Patrulare vor fi echipați cu uniforma nouă.

 

 

post-2-0-62890400-1377286001_thumb.jpg post-2-0-41994900-1377286018_thumb.jpg post-2-0-14090400-1377286028_thumb.jpg post-2-0-07392200-1377286039_thumb.jpg

 

Colegii noştri de peste Prut, după ce au primit Skode noi nouţe pentru patrulare, acum au şi o nouă uniformă.  :naughty:

 • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

 • Membru

Frumoase uniformele.....pe bune !

am ceva de obiectat impotriva pantalonilor care sunt prea largi jos, in rest e ok. Si Skodele la fel :)

Link to comment
Share on other sites

Par comode. Oare la noi cand ne baga ceva uniforme mai lejere, in special pentru noi, astia din strada ??  Sunt curios cum as alerga dupa un infractor intr-un pantalon lejer, bocanci viper usori, tricou  ...cred ca ar fi mai mare placerea sa te tavalesti cu cate unu, prin praf ! :))

Link to comment
Share on other sites

La pantaloni modelul rusesc... la numere de masini modelul romanesc.... :) oricum, iar ne-au mai dat o clasa.... pe de alta parte parte, la o populatie totala un piculet mai mare decat a Bucurestiului.... na... zic ca o fi mai simplu de gestionat... si sincer.... la ce am vazut prin Chisinau cel putin cand am fost pe acolo... ne dau clasa la multe.... bravo lor.... 

Link to comment
Share on other sites

 • Moderator

Şi mie mi se par pantalonii ăia că sunt prea largi. Dar şi pe la noi tot cam aşa i-au făcut, largi şi cu ditamai turul.

Link to comment
Share on other sites

Par destul de comode, nu` s rele. Stiu ca anul trecut se vorbea si la noi ca de la 01.01.2013 sa ni se schimbe uniformele, parca il alesesera pe designerul casei regale, Alexandru Ciucu sa faca cateva modele, din care sa aleaga "imparatia", dar observ ca au lasat`o balta, ca asa` i la noi.... " las` ca pot sa munceasca si in astea !!! "

Link to comment
Share on other sites

 • Moderator

Merg de la principiul ca au schimbat uniformele datorita apropierii tot mai evidente a MD de Europa - de atlfel chiar pe siteul Politiei Moldovene troneaza steagul UE...  :naughty:  Sau poate trebuia sa ia cineva niste comisioane - asta ca sa fiu rautacios.

 

Oricum, este de semnalat ca Vama, Politia, SPP-ul etc din MD au schimbat imaginea institutionala in ultimii 1-2 ani, mai ales ca se pompeaza dinspre Europa destul de multe fonduri.

Edited by CITADELA
Link to comment
Share on other sites

 • Moderator

Ai noştri nu or putea să acceseze nişte fonduri europene, nu de alta dar ne tot îndepărtăm în ultimii ani de europa în privinţa dotărilor şi a finanţării necesare funcţionării instituţiei.

 • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Baieti destepti ... pantalonii cred ca sunt facuti sa se bage in bocanc, posibil sa aiba siret la tiv pentru a se strange pt ca vad ca nu au dunga deci sunt tip tac-lite ... Oricum cinste lor, poate vad si ai nostrii si invata. Tricoul e foarte frumos si chiar impune respect ... culorile de asemenea sunt super, bleu-marine, nu albastru-spalacit ...

Link to comment
Share on other sites

Foarte frumoase uniformele! Ideea cu sapcuta in loc de cascheta este foarte buna, mai ales pentru cei de la OP!

Autoturismele Skoda Rapid au fost cumparate cu fonduri de la americani!

 

Stiu ca anul trecut se vorbea si la noi ca de la 01.01.2013 sa ni se schimbe uniformele, parca il alesesera pe designerul casei regale, Alexandru Ciucu sa faca cateva modele, din care sa aleaga "imparatia", dar observ ca au lasat`o balta, ca asa` i la noi.... " las` ca pot sa munceasca si in astea !!! "

Nu a fost nimic concret, iar Ciucu s-a bagat singur in seama ca el o sa creeze noile uniforme ale Politiei Romane! Si-a facut si el un pic de publicitate si doar atat!

Edited by Sache
Link to comment
Share on other sites

 • Moderator

Iar pentru cei pasionati de heraldica, noua emblema a Inspectoratului General de Politie din Moldova

post-1064-0-13128000-1377554181_thumb.jp

 • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.